Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a 80as években vágta nálunk.......mert utána más hentes vágta...
a fekete vágás kb 30 évvel korábban volt
Ebben az országában senki nincs már, akinek a felmenője komcsi volt 😂
Hofi jut eszembe: “képzeld el, lehet jelentkezni partizánnak…. Most…. Mondjuk, amikor lőttek, nehéz volt…” 😂
Ne hülyéskedj. A 80-as években én rendszereresen jártam anyámékkal disznóvágásra a nagymutter testvéréhez, semmiféle retorzió nem volt már akkor.
Köszi!
Egs!
Szép estét mindenkiNET! 😇
Ja vidéken lehet bár erről nem tudok mert nem használtam viszont a megélhetés mindenképp törvénykerülés volt ami előbb-utóbb buktába torkollhatott. Persze ha valaki nem félt biztos megtehette, 1 ilyen haverom van aki folyton üzletelt oroszokkal, magyarokkal mindenkivel mindent a 80-as években és nem volt munkahelye hanem valahogy úgy lehetett amit írtál, de vagyonokat nem halmozott fel legfeljebb nem járt be melózni, de a 80-as évek közepétől már nem volt annyira gáz az ilyesmi, de az elején még igen.
a kmk egy egyszerű szakszövetkezeti tagsággal elkerülhető volt
ez annyi kötelezettséggel járt hogy havi x összeget be kellett fizetni nyugdíj gyanánt és a termelt termékeknek 10% levonásra került
de a tagoknak mindig többért vették mint a nem tagoknak így a 10% valójában pár % volt csak
Azaz 😆
Vágd el. Szenes gömbgomba lehet ?
"aztán rendszertől függetlenül a 70 évektől kifejezetten jó volt élni az országban."
....egyfajta embernek........a többiek jobban éltek mint horti alatt a többség, de messze nem szabadon....
Gondolom ezt a családi legendáriumban hallhattad. 47-48 körül mindent államosítottak kevés kézműves műhelytől eltekintve, de azokat is szövetkezetbe tömörítették (tehát már nem volt tulajdonos) 52 körül. 83-tól engedélyezték újra a maszekokat, akkor lettek a taxisok, pékek meg mindenféle addig legfeljebb vidéken lehetett valaki őstermelőfele anélkül, hogy kmk-s lett volna. Ügyeskedni az akkor törvényeket kijátszani lehetett csak azzal vagyonok nem nagyon jöttek össze annál hamarabb lebuktak, lehetett valaki vezető valahol (boltban, tsz.-ben, vállalatnál stb.) ahol ügyeskedhetett és lett vagyon amit el tudott dugni a szemek elől viszont ezek kivétel nélkül a pártállam emberei voltak valamilyen szinten, anélkül nem ment. Saját családban és ismerősöknél is hasonló történetek forogtak főleg 90 után akiknek volt némi vagyonuk, de végül mindig kiderült, hogy besúgók vagy kiszolgálók voltak. 90 után szerzett vagyon nyilván más ha csak nem átmentett privátizélős cucc volt.
Nem találtam ettől frissebbet
Esetleg a birka szar jobban hasonlítana a gombához, de olyat most nem tudok szerezni
Honda.
Ha a jobb szélsőket is megmosnád rendesen.... 😂
Kukoricával csak a csipeszesek horgásznak
Nemrég vettem 10 kilót, tavasszal szerényebb a költségvetés
Mivel az itt jelen lévők mind idióták tettem mellé párat
De ha még így sem hiszitek van sok gombák eladó, olyan bébi gomba mint a kép jobb oldalán látható 😃
te hüje ez ini bojlijai(kezeit széttáró) Nem is értem miért kerül neki ez mindig olyan sokba(gondolkodós)
Gyanús....
Így jobban látni
az
😁 garázs ez is nem 😂
Az a Mini gomba
Más: Zolink még mindig a furgonnal kínlódik? 😆