Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

g.ci(fetrengős)
más világ volt inikém a te csóróságodat mindig valamivel magyarázod de nincs itt semmi látnivaló. A nagyapám 3x állt fel a nulláról nyakában a 3 gyerekkel. ez neked vagy tetszik vagy nem nem különösebben érdekel. És ezt tett úgy, hogy minden szarért börtönbe vitték. Én amíg nem volt ez a vírushiszti és csövön mentek a vállalkozások meg normál árban voltak a lakás, ház, építőanyag árak minden évben félre tudtam tenni egy családi ház árát nem kellett hozzá pár évig sem kuporgatni. Nos régen sem volt ez másként csak még nehezebb volt érvényesülni pláne a háború után. Tudom számodra ez teljeseséggel hihetetlen, mert vasutasként, egyéb vasas cégnél dolgozóként mások voltak a pénzek(kezeit széttáró) Bár elméletileg beleszagultál a könnyű pénzszerzésbe a borhamisítás kapcsán nálatok volt a fellegvára(fetrengős) Mégsem tanultál semmit(kezeit széttáró) Nem csak 1 házat vettek el a családtól azokban az években sokkal több mindent igazából mindent. Mi nem tudjuk milyen a nehzéz élet halvány fogalmunk sincs róla anyai nagyapám mind a 2 világháborút megjárta még a 800-as évek végén született aztán a hábórú utáni kínszenvedés is a nyakán volt mindenkinek. talán sztalinelvtárs halálával kezdett egy kicsit oldódni a feszültség aztán rendszertől függetlenül a 70 évektől kifejezetten jó volt élni az országban.
Megtudtuk, hogy Ini burzsuj nemesi családból származik, többen megértettek mindent 😂
A többi lényegtelen
Anyos szuleit is kifosztottak a KOMCSIK.
Hektar tucatokat, erdoreszeket államositottak el a KOMCSIK.
Elosztogattak az ingyeneloknek, karpotlas cimen meg meg egyszer belejuk rugtak. Ezert mondom, hogy komcsiknal, bolsiknak, lipppsiknel nincs kartekonyabb fajta a vilagon, ezert kellene az osszeset kiirtani.
Ingyen sor-virsli az kene, meg a mas vagyona.
Tortent valami erdemleges pipi agymenesein kivul?
Stadler egy helyen hibázott, ott hogy rossz időben épített stadiont 😆
Azért aki nulláról egy vegyes kereskedéssel pár év alatt megkeres egy ház árát az nem ravasz hanem átbaszós 😂
Stadler Józsi bácsi is mindig nulláról kezdett de valahogy mindig teli volt zsetonnal, és valahogy mindig megtalálta ilyen-olyan szervezet aki lehúzta pénzzel vagy elzárással
Amúgy nem egyedi eset a történeted dédapám összes földjét elszedték, nem mondom hogy földesurak voltak, de az most biztos 100 millákat érne, ahogy apám nagyjából emlékszik mekkora és milyen területek voltak
Kurva sok legelő meg erdő, plusz mellé szántóföldek
“mindig is” 😆
Mindkettőt......
Melyik 2-őt?
Minden elismerésem az Ősöknek! Hátborzongató volt végigolvasni is!
akad(meghajlós) a régi rendszerben jól helyezkedett a nagyapám.(meghajlós) Boltos segédként kezdte az életét a zsidóknál tanulta a szakmát. Figyelte a praktikákat tanulta a zsiványságot. Teltek múltak az évek összekuporgatott egy kis pénzt és megnyitotta a saját vegyeskereskedését. Vett fel hitelt és megvette full kölcsönből a képen látható akkor még 10 szobás házat kecskeméten. Ebben cseperedett édesapám és a két leánytestvére. Majd 46-os szuperinlációnál a papának szerencséje lett, amikor mindenki az utcán söprögette a 10 milliárd millpengőket, ő megfogott két nagy telibőrönd millpengőt aminek gyakorlatilag akkor nem volt annyi értéke sem mint amire rányomták és kifizette a kölcsönt(vigyorgós) Aztán kezdőtek a nehéz évek. Egyszer csak megjelent két bőrkabátos emberke és mondta, hogy nagy ez a ház 5 tagú családnak, be fog költözni egy orosz katonatiszt a családjával az egyik szobába majd ezt azonnal nyomatékosították is 1-2 pofon kíséretében. Hát kisvártatva úgy is lett. Aztán különböző időszakonként jött egy újabb orosz család. (kezeit széttáró) Majd eljött 1952-ő. Akkor megint megjelentek ilyen bőrkabátos emberkék ekkor már nagyapám 1 szobába nyomorgott a feleségével és 3 gyerekével. Ezek a derék emberek azt mondták, hogy 1 bőröndbe amit el tudnak vinni azt elvihetik és lehet ballagni innen elfelé. A hová? kérdésre egy két gyomros még beugrott a válasz annyi volt, hogy ahová akartok... Talán annyi pénzük volt hogy a papa elbuszoztatta a családját nagykőrösre ahol az édesanya lakott ott sem voltak ugyan kevesen a házban, de mivel a család egy részét hasonló bőrkabártos derék emberek épen hortobágyon "nyaraltatták" így szűkösen de elfértek. A nulláról indított mindent nagyapám. Illetve nem a nulláról az üzleteléshez minden képesség a sérójában volt már ekkor. Néhány év alatt ott is sikerült vegyeskereskedést nyitni, majd rá néhány év múlva tudott venni kőrösön egy házat amibe elvihette a családját. épen időben mert a hortobágyi nyaralósok pont hazajöttek. Aztán amikor látták hogy a nagypapa az áldozatos munkájával és kitartásával szépen gyarapszik a saját testvérei jelentgették fel. Abban az időben nem volt nehéz bejutni a rácsos iskolába, pláne úgy, hogy erőszakkal nem tudták beléptetni a pártba. A kitűnő tanuló gyerekeket fel nem vették felsőoktatási intézménybe évekig kellett kérvényezgetni mire nagy nehezen sikerült véletlen. Aki nem volt párttag eleve a rendszer ellensége volt. 3-szor ültették le a papát 3-szor kezdett a nulláról mindent. A jólétből amit magának teremtett meg indult a börtönbe majd onnan kikerülve ládagyárba raklapot szögelni, hogy egyáltalán legyen miből enni. Édesapám is jól feküdt a rendszerben kémia és matematikaszakos tanárként szaré-húgyé oktatott egy szakmunkás intézményben. A hétvégi konzervgyári vagonpakolásokból amit küldtek ki az oroszoknak ingyen több pénzt szedett össze mint a tanári fizetése. Na ilyen jól feküdtek az ősök a régi rendszerben én ezért büszke vagyok rájuk(meghajlós)
Felcseréltél két szót 😂
ámen
ezek szerint a kanapén fekvéstől sem(gondolkodós)
mind 1 itt sok az okos bár 3-an is ezt állítják nem kívánok ebbe vitát nyitni akár igazuk is lehet(kezeit széttáró)
hát én úgy tudtam(kezeit széttáró) ezen szerintem nem veszünk össze az asszonynak vettem ilyet is olyat is(kezeit széttáró) Az egyik 95-ös a másik 2005-ös volt(meghajlós)
lehet visszagondolva szakközép másodikban lett az xt az meg 91-92 (óranézegetős) Utána jöttek valami pentiumok vagy mik(kezeit széttáró) Én a számítástchnikához mindig is hülye voltam meg bármilyen manapság szerintetek nélkülözhetetlen kütyühöz(fetrengős) De én szeretném ha ez így is maradhatna(imádkozós)
Házat hagyott rájuk telekkel.
Egyik kollégám egyben szomszédom (férfi) pl. teljes anyagi ellenőrzés alatt tartotta a családját a feleségének a saját fizetését le kellett adnia úgy, hogy 100ft-ot nem tarthatott meg és a férje vett neki tamponttól, cigitől ruháig mindent, a faszi egész márkás ruhákban járt míg az asszonyt sosem láttuk másban mint susogós joggingban az utcán is munkába menet vagy bárhol.........miközben az asszony örökléséből lett mindenük, a házuk az asszony pesti lakásának az árából lett később az asszony anyja meghalt és rájuk hagyott egy Orbán tér (szabadság hegy alja a déli pu. fölött, aki tudja merre van azt is, hogy ma ott több millás a telek nm ára ha van még olyan egyáltalán ott) környékén ami eladtak és abból újították fel a házat úgy, hogy a faszi míg a lét el nem fogyíott kb. 3 évig nem melózott semmit. Ilyen is van.
Nekem volt régi, közös számla. Amint pár napja írtam, az akkor másodállás miatt az APEH felszólított, hogy a vállalkozás pénzügyei másik számlán kell legyenek, mint ahová a főállásból származó jövedelmem érkezik. Az persze jóval drágább számlavezetési díjjal volt, de mit volt mit tenni, nyitottam egyet, azt bejelentettem az APEH felé, de gyakorlatilag nem változtattam semmit, sőt, aztán megint jött valami huzavona, akkor már volt SBER, ott volt a legkedvezőbb a számlavezetés. Persze az asszonyállat is nekiállt vállalkozni, gondolkodtam, hogy ne külön, inkább a tevékenységi kört kell kibővíteni, de áldom az eszem, hogy megtartva a józanságomat maradjon csak minden a régiben, mert speciális okok miatt nekem menet közben megváltozott az adószámom, a NAV-nál is kiemelt adózó lettem. Aztán tele lettem az egésszel, visszaadtam a vállalkozást, ez már ugye problémás lenne ha közös lenne, meg a nej elkúr valamit és zárolják a számlát, akkor is bukik minden, szóval a legegyszerűbb az, ha mindenki a sajátjával veri.
Én továbbra is azt állítom, hogy akár ennek-akár annak a megoldásnak a magyarázata nagyrészt belénk nevelt társadalmi elvárásoknak való megfelelés miatti engedelmesség.
Én sajnos vagy éppen szerencsére tárgyilagosabban szemlélem a világot, persze sok elvárásnak eleget teszek, átadom a helyemet, az autóban kinyitom az ajtót a nőknek (80%-uk el is csodálkozik ezen), de a kort legfeljebb úgy tisztelem, hogy nem várom el az idősebbektől azt, hogy olyan gyorsan fusson mint én.
Mielőtt valaki megkérdezi, a mutter és a kenyéradó gazda ez alól kivételt képez, de azért velük is úgy viselkedek, hogy az egóm ne sérüljön túlságosan.
A közös számlával már megégettem magam, igaz szerencsére csak kis bőrpír keletkezett, mert a telefonos társkártyánál, a két névre szóló lakásbiztosítást nem tudtam intézni, mert meghatalmazás vagy személyes jelenlét kellett. Ekkor és a vállalkozás során építettem le ezt a fajta rossz szokást, hogy a társadalom szerint az a bizalom jele, hogy ellenőrizhető vagyok.
Hiszen te is pont ezt írod, hogy a önként felajánlott és belenyugvó kontroll (lehetősége) a bizalom jele. Én pedig azt mondom, én pont, hogy azt várom el, hogy mondom, hogy ez van vagy volt és akkor ez van vagy volt. Még akkor is, ha nem vagyok ellenőrizhető.
A telefonom és a számítógépem jelszava sem nyilvános. Persze sok éve volt ennek gyakorlati oka is, amikor kicsik voltak a gyerekek, a baszós-kardozós filmeket ne nézzék. Pontosabban a telcsimen nincs is, de azt is tudják rólam, hogy a házat felgyújtanám, ha megpróbálnának belenézni, mit- és kivel pofázok. Ráadásul tudom, a nők, és ez alól nem kivétel sem az anyám, sem a lányom, hajlamosak a szerintük nem olyan fontos dolgok közé sorolni bármit, ha rangsorolni kell, mindezt akár úgy is, ha tényleg az én pénzemről van szó, mint pl. ini motorjának az ára.

Mindezt úgy írom, hogy tudom azt, hogy nem vagyok a nők kedvence, legalábbis ami a napi tevékenységet illeti. A kolléganők sem kivételek ez alól. Az asszonyállat is megpróbált egyszer a mosogatásra rávenni (pedig a játszósban kialakított konyhasarkomban pedantériás rendet tartok), mert szerinte a házimunkát mindannyiunknak kell csinálni, erre mondta, nekem tetszik az ötlet, elmosogatok, de még meg is főzök, csak addig ő fejezze be a féltető alatti friss beton csiszolását.
Hát... nem kellett elmosogatnom.

De persze megbeszélhetjük ahogy írod, csak minek? Mit minek? Milyen csapágy? Milyen borotvahab? Milyen tampon? 95-ös vagy 100-as a KIA-ba? Milyen pozsgást vegyek úgy, hogy csak én virágozok a családban? Milyen öblítőt?
Majd ha festeni kell a szobát, majd azt megkérdezem.
Ez hülye 3000forintért lehet kapni 😆
Ilyen volt az, csak amit te linkeltél sötétebb. Nekünk ez a zsemleszínű volt, ugyan ezzel a piros nyakörvvel.
https://www.naau.hu/plussjatek...
Én azt hittem te küldöd őket. 😏