Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A "gombóc szvitty" meg a "vasaló szvitty" ugyanaz. Tájszólás. 😆
3. bekezdéshez: sztem pont fordítva. Ha kevés a lé, akkor lehet értelme a külön számlának (sztem akkor se, de most ez legyen mind1) mert akkor jól lehet látni hó végén, hova lett a lé.
Ha 7 (8? 😁) számjegyű van rajta, akkor meg pont mind1, hogy épp ki és mikor fizetett róla ki 20-30 ezret....
Vasalónak a 2005 utánit hívják ( a mi 2006-unk is az) a formája miatt ami ha lenne rajta fül vasaló lenne, ezt a régit semminek nem "becézte" senki, ez a swift volt oszt jónapot. Gömböcnek nem nem hívtak suzukit legfeljebb a sofőrje tokáját. 😎
Nya: téli kerekek gyári dísztárcsákkal fenn vannak a Fidesz-színű retteneten, a légnyomás az új, szivargyújtós kis kompresszorral beállítva (király a cucc!), a kocsi légnyomás ellenőrző rendszere nullázva, inicializálva. Téli gumiszőnyegek berakva, az ablakmosó löttyel nem kellett sz@roznom, mert pár év óta egész évben a kék, Aldi-s télit használom.
Ilyenekből (meg PC, CRT moncsi, stb.) egyszer egy akkora kupacot dobtam ki, hogy "B"-vel nem vezethető méretű platós kellett hozzá... kb. 10 évig gyűlt a pincében 😅
Valahol még fotó is van róla, mert az APEH-nek készült listához csatoltam - hivatalosan selejtezés volt.
volt pár eredeti dos7 meg win3.11 kb mindet el tudtam adni csomagolva útmutatóval
valahol még van abból is de nem tudom merre van pontosan
a billentyűn a z és az y-on fel van cserélve az még az xt verzió. AT-re nem volt pénzem sose(fetrengős)
Akkor azt mondod ne herdáljam el szaros 50 ezerért?(gondolkodós)
mondjuk ez nem retró (ujjával nemet mutató)napi használatban lévő pompás kis gép semmi baja(kezeit széttáró)
pár lom nekem is van a 90 es évekből
van még pár kacat de ez van most kéznél, kicsit paklolászok a lomok között
aztat én nem tudhatom(kezeit szétáró)
Ha nem, hát nem. Akkor húzd a farkadra! 😆
286-os az már AT volt 😂
Szerintem tedd fel a Vaterára 1 milláért inkább, mint retro számítógép. A ha a Simsont megveszik, akkor ezt is 😆
😬 Jó az nekem? 😂
adok érte egy fasza diavetítőt
az nem tudom mi(kezeit széttáró) a fordító szerint ablakot jelent. bocsi 50-ért nem tudok még küldeni hozzá 11 db ablakot(fetrengős)
A kanapénk kicsi és qrva kényelmetlen. Nevezzük inkább kihúzható vendégágynak.
Ha rátelepíted a windows 11-et, akkor esetleg érdekelhet! 😂
nem vagyunk egyformák(kezeit széttáró) Bogyó szarul alszik a sok cigi meg a sör miatt dugni már rég nem szokott mert nem áll már a cerka(kezeit széttáró) Ha véletlenül beletódul a vér valamilyen oknál fogva a tövét gyorsan elköti befőttes gumival, hogy 1 menetre kitartson(szemeit körbeforgató) De úgy kell ez elképzelni, hogy a karácsonyi töltött káposzta sűrűven van(legyintős)
Tehát neki marad az ágyban netezés(vigyorgós)
ágyban aludni kell meg dugni
olvasni a kanapén 😀
én most akarom lecserélni a 96 vett 286 xt-et amit jelenleg is használok(kezeit széttáró) ha gondolod 50 körül megszámítom csak neked.(puszit küldő) Van hozzá papírfehér monitor meg 20 megás winkó van benne(meghajlós)
A számítógépházat simán az ágyad mellé teszed a monitort a lábaid közé veszed a klaviatúrát meg az öledbe és meg is van az ágyban használható nagy kapacitású számítógéped(meghajlós) Priviben küld a címed 50 + postáért elküldöm(meghajlós)
itt mindennel egyet értek amit írtál(kezeit széttáró)
Egyébként valószínűleg még mindig egy számlánk lenne ha a bank el nem bassza.
Közös számla olcsóbb, egyszerűbb volt, azonos jogkörünk, és független intézkedési jogunk volt a számla felett.
Aztán tulajdonost váltottak, és változott a rendszer úgy hogy mindkettőnk kell a számlához hozzáféréshez. Nyilván ez baromi macerás és értelmetlen. Valami jogszabály szerint nem lehet már olyan számla mint régen, így létrehoztunk egyéni számlát mindketten magunknak, ezt a régi vackot meg beszántottuk.

Szerintem ez amúgy a diverzifikáció szempontjából még biztonságosabb is, mert bármelyikünk bukja a számlát, vagy pénzt, vagy csak karbantartanak a netbanknál, a másikunk még be tud vásárolni.
nagyon jó kis videjó csak robi nincs tisztában, hogy anyukája szwittye nem a vasaló switty, hanem a gömbőc. Egyébként egy hibátlan és kiváló autó, nekünk volt és nagyon szerettük. Autópályán kényelmesen gurulta a 140-et 170 vot a vége gps szerint. Teljeséggel igénytelen ráadásul lán vezérésű volt tehát azzal sem kellett bajlódni. Felsorolom a nálunk eltöltött 5 évének a hibalistáját
Hibalista:
- belső világítás szofita izzó.
-jobb első ajtó világítás kapcsoló
- felső lambdaszonda(ez mondjuk húzós volt a gyárit kapta 28 ezerért(fejét fogó)
-
-
- ja nincs több(kezeit széttáró)

Na ez a vasaló switty ilyen is volt ez még hagyott kívánni valót maga után nem volt túl komfortos de szintén teljes igénytelen volt indult, ment sosem hagyott ott. Asszonynak városi rohangálósnak ez is kiváló volt(kezeit széttáró)
Ez a vasaló switty(kezeit széttáró)
Döglődik a régebbi, tizenéves 8"-os wines tabletem, pedig ezzel szeretek esténként ágyban olvasgatni. Most az újabbikat / nagyobbikat akarom használatba venni, de a 10-es Windows már uncsi. 😂 Amúgy nem szeretem a nagyobbikat: a kicsi tiszta fém és vastag üveg, kb. törhetetlen, emez meg túl nagy ágyban olvasáshoz (10"), ráadásul egy nyeklős, vékonyka fos műanyag kacat. Egyetlen előnye, hogy a billentyűs dokkolója miatt notinak is lehet használni.
Esélytelen. Azt veszi amit mondok neki 😆

Tudom hogy volt most vita a közös vs. külön számláról.
Szerintem ennek csak kis jövedelműeknél van célszerűsége, amikor ténylegesen van jelentősége hogy közösen gazdálkodjanak együttműködve. Ebben az esetben nem butaság megbeszélni a kiadásokat. Mert ha SKF-et veszek Koyo helyett, lehet nem tudjuk befizetni a villanyszámlát. Volt ilyen időszakunk, és ekkor közös számlán is voltunk. Nem volt semmi probléma ebből, hiszen mindkettőnknek azonos a célja. Ő is pont ugyan úgy megbeszélte velem, hogy futja e a pénzünkből hogy megvegyen egy cipőt, ahogy én is megkérdeztem hogy mehet-e az új gumi a motorra.

Egy olyan jövedelem szintnél ahol a rezsi, kaja, meg többi létfenntartási költség elhanyagolható, és tulajdonképen mindegy hogy ki fizeti, teljesen értelmetlen a közös számla. Kb. elosztottuk hogy melyik számlát ki fizeti, de nincs kőbe vésve, nincs jelentősége, hisz családban marad, és bőven marad a saját hülyeségeinkre pénzünk így is, teljesen értelmetlen firtatni mire költi a másik a saját megtakarítását.
Megbeszélni is legfeljebb azért szoktuk, hogy milyen mosógépet vegyünk, mert tiszteletben tartjuk egymás igényeit.
De hogy milyen motort, alkatrészt, szerszámot, vagy egyéb játékot vegyek magamnak, az nem volt kérdés soha, hogy csak a saját döntése. Ha van rá pénzem, legfeljebb tényt közlök vele, de mivel szoktunk beszélgetni, általában képben vagyunk egymás terveivel.
Ráadásul sem én, sem feleségem nem költ eszetlenül. Mindketten jól bánunk a pénzünkkel, ezért szükségtelen felügyelni a másikat.
Persze ha olyan dolog van, hogy akar venni egy autót, akkor meghallgatja a tanácsaimat, mert jobban képben vagyok, ezért segítek neki, de ő dönt.

Szerintem ahol a külön számla probléma, az az amikor valamit el akarunk titkolni a másik fél elöl. Amikor azért van külön számla mert ellenségnek tekintjük a partnerünket akit ki kell játszani, és nem társnak akivel együtt akarunk működni önszántunkból. Ez a légkör pedig valóban nem tesz jót egy kapcsolatnak.
Engedd el. 😆