Odázni lehet csak nem sokáig. Mellesleg most a nyugati társadalomban is a Roma bukásának körülményeit vélem felfedezni, lehet mégis észak Korreában kéne menedéket kérni amíg lehet 😁
A köztársaság előtte kb. 6-700 év alatt fejlődött és gyarapodott ahogy viszont császárok lettek 400 év alatt széthullott úgy, hogy csak annak az első 150 évében történt még birodalom növelés utána viszont egyre gyorsuló leépülés a végén egy halom magát császárrá kikiáltó parancsnokkal tehát inkább ellenkező példa ez a diktatúrák működőképességére.
mert volt esze és belátta hogy a köztársaság sosem lesz életképes
sok ember sok érdek sokfelé széthúzás
egy ésszerű diktatúrának nincs párja, annyi a hiba benne hogy egy idő után mind megzakkan a nagy hatalom miatt
Sose volt felelősségre vonás....antallt kellett volna,legelőször. De gyurcsókod is meguszta. A kis sihederképűt bedobták anno de biztos élete végéig fizettek mindent azé a pár évért....
De, mert ő volt az első aki katonai erődemonstrációt tartott rómában hadvezérként ami elvileg tilos volt addig ( rubicon átlépés meg ilyenek) és így ragadta magához a hatalmat így teremtve precedenst és irreleváns, hogy amúgy jó vagy rossz lett volna diktátornak és mennyi reformja lett volna mert a lényeg, hogy az addigi köztársaságot szüntette meg ezzel.
Tulszaladtam :)
Itt nyilván behatároltak a lehetöségek, de kv automata mindenhol van:) és ezek a poralapu vackok sokszor át tudják szervezni az idöbeosztást:)
Kv-val nem szokott gondom lenni de a forrócsoki, krémvackok annál gyanusabbak ezeket ki is hagyom általában. Félórája toltam egy fullos krémcsokit, meg ha nem jönne be kövire kinéztem a vaniliást is. Na azé már nem kellett lemennem 😃
nem feltétlen háború idejére
inkább akkor amikor nem tudtak megoldani "demokratikusan" valamit
eleinte fél évre szólt amit esetlegesen meg lehetett hosszabbítani
és bármit megtehetett a diktátor felelősségrevonás nélkül
sulla meg caesar végül egész jól tönkrekúrta a diktátori tisztséget
amúgy ez nem igaz hogy a caesar (julius) kúrta szét inkább egész jó reformokat tudott csinálni
ahogy jóval utána megállt a terjeszkedés máris meglett a baj
de nem kaptuk meg a támogatást így nem lesz