Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na fogd meg a söröm 😊
A beltéri egység beszívott, kifújt levegő hőmérsékletét kell mérni és az átszívott légáramot, ebből számolható hőmennyiség, és teljesítmény. Aztán ezt osztani kell a felvett elektromos teljesítménnyel.
Érdemes tudni még a külső hőmérsékletet, mert ugye annak függvényében is változik ez a paraméter.
Ebből már számítható minden.
Radar hűtésével voltak problémák, és akkor számolgattunk ilyet. Kellett hozzá egy kézi légsebesség mérő, amit a meteorológusoktól kértünk kölcsön.
Ki fogsz égni… dicsekszik a tulaj hogy geotermikus és hőszivattyús fűtése-hűtése van… na fasza mondom hát az egy vagyon lehetett. Erre nézem, a lakásban 2db klíma felszerelve és kész.
Kérdezem tőle hogy ezek azok? Mondja ja… mondom ez nagyon fasza aztán ráhagytam 😂😂
Itt meg tudod nézni az összes típusát, minden érték is fel van tüntetve. https://gree-magyarorszag.hu/g...
Az… igen… ilyen ember lesz amikor anyu meg apu testvérek.
Hogy lenne már balfasz, ő a világ esze 😄
Attól hogy te balfasz vagy, ez a fokusz rendszer a legjobb.
én is úgy gondoltam hogy ezek mérhetetlen számok
legalábbis otthoni környezetben
ha a 7 csak 5 az sem fog sosem kiderülni, de eladni nem lehetne vele
Mert az is optimalizáltként van futtatva. Egyébként 6 körül van a seer nagyjábol.
Azt tudni kell hogy ez minden gyártó saját mérése, nem.nagyon van független labormérés a márkák között.
kb ilyen mindegyik kínai
felénk ez a menő mostanság: https://www.klimaprofi.hu/gree...

a pontos típust nem tudom de komfort x az biztos
2 ismerős ezt tette fel, nekem is erről adtak papírt
Köszi
Kiegészítő fűtésre is szeretném használni.
Szia!
Magadnak milyen klímát szereltél?
Kettőz kellene feltetetnem a lakásba, de a Midea már hangosnak számít.
A 7 seer jónak számit.
Na de akkor mi az elönye a csoda fókusznak? pont azt tudja, mint a 10 éves olcsó DSLR-em.
Na de ez mind olyan macerás...ezt egy 10 éves DSLR-el ügyesebben lehetett csinálni, minden menüben vájkálás meg tapizás nélkül.
Meglett.

SEER/SCOP
7,0/4,0 W/W
klímaszerelésről
Miről?
számlát kérnek?
olaszba ugyanez volt a nagynénémnél(kezeit széttáró) otthon senki nem evett. édesapámmal voltam kint 1 hétig a 90-es években. Konyha ugyan volt de használva soha. A hűtő üres, gáztűzhely be sem volt kötve(kezeit széttáró) Aztán édesapámmal kitaláltuk, hogy amikor a rokonok elmennek dolgozni, mi a szemközti halpiacról beszerzett dolgokat fogjuk sütni-főzni(nevetős) Találtunk is a spejzba egy sosem használt villanyrezsót. Na azon főztük a polipot és rákot. Hát amikor hazajött édesapám huga a melóból leteremtett bennünket olaszos temperamentummal, hogy mi a fenének büdösítjük össze a konyhát az nem erre való ha éhesek vagyunk menjünk étterembe(fetrengős)
Nyilván. Különben a fene se foglalkozna vele. Ellenben aki csak ebböl él az télen vakarozhat. Illetve van azért másik oldala is ha korrekt a szerelö és javitani is fogja a felszerelt gépet garanciában. De inkább csak a gyors hevenyészett szerelésre törekednek a fiatalok.
Hát ilyenek ezek a klímások, szeretik a pénzt.... 😃
Mert jo nagy az árrés rajta......