Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

120 ért inkább nem fürdök 😂
akkor megcsinálom saválló lemezből 😃
ez a fürdőszoba ott lenne ahol van kémény, igaz csak a cserépig mert már lebontottam, de nem sokból tart vissza tenni
Ha nem akarsz tizenéves, szétrohadt szemetet venni használtan, akkor azért mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod (bár így sem drága szerintem). De ehhez is kémény kell... Ebben legalább vellany is van, ha épp nincs kedved fát aprítani:

https://reburg.hu/index.php?ro...
Menj termálba.Bele is finghatsz. 😂
Én már baxottul megbántam, hogy a 120-as vellany bojlert lecseréltem kombi átfolyós gázosra... ez a szar max. 60 fokos vizet tud, azt is csak őszerinte (szerintem kevesebb) meg 20-30 mp. mire meleg víz jön... biztos spórolunk is vele, de azt pont leszarom, éves szinten pár 10ezer.
Igazából a kazán csere érett már, és akkor legyen kombi, sok hely felszabadult - de a komfortja rosszabb lett.
Azóta nem bírom kiáztatni a seggem egy kád forró vízben 😕
én nem tudom én inni nem iszom a vizet, fürdeni nem fürdök még is 7000 ft volt régebben az éjszakai áram havonta(kezeit széttáró)
Most nem tudom mert nincs vellanyszámlám(kezeit széttáró)
25 a fatüzeléses a jófogáson
nem vagyok milliomos hogy
ilyen drága dolgokat vegyek
Mi elég sokat fürdünk fejenként napi 2X minimum, de nyáron többször is és az éjszakai áramunk kb. 3-4000 szokott lenni. Nekem nem tűnik soknak.
Ez jó, mert az év felében napkollektorról is mehetne...
225 ezerért ez csak a tartály(szemeit körbeforgató) Ehhez még nincs meg az eszköz ami fűti(kezeit széttáró)
Vagy ini megint örökölt mit tudsz róla? ide legalább is nem írta bár kitelik tőle, hogy apránként elteszi láb alól a lóvés rokonokat 😂
De van bármilyen kazánnal fűthető is.
https://netkazan.hu/termek/717...
Vellannyal csak a Pipinek biznyic vizet melegíteni....
Vellanyos,lehet lubickolni.Nem kell kémény.

https://netkazan.hu/termek/717...
120 liter forróvíz az minimum 300 liter fürdővíz(gondolkodós)
Szerintem te a dzsakkudzithoz akarod(szemeit körbeforgató) Ha van pénzed dzsakudzira legyen pénzed korszerű vízmelegítésre is(kezeit széttáró)
Csak a Hajdu-t ismerem, nekik 80 és 120 literes van. (Nekünk most márciusban lett feltéve egy 80 literes kémény nélküli a kilyukadt régi 60 literes helyébe. Kettőnknek ez is kényelmesen elég egy-egy zuhanyozáshoz, nem kell várni a felfűtésre. A kád 20 éve ki lett baxva, csak zuhanykabin van azóta.)
ahhoz már kémény is kellene
az meg csomó zseton
plusz szétfaragják a tetőt
De lehet venni 300 literes bojlert is nem?
olyan van
de több mint 2 óra amíg felfűt
télen 3-4 óra is lehet nyáron amikor hőség van kb fele
Tárolós, 120 literes gázbojlerrel meg 2 óránként volna 120 liter forró vized. Ha van kéményed akkor van kéménybe kötős, ha nincs (de elég nagy a fürdőszoba légtere, illetve van nem zárható légcserélő nyílásod a külső falon / ablakkereten, stb.), akkor meg lehet kémény nélküli kivitelű is.
van annyi fa a kertben hogy 30 évre elég a fatüzeléses bojlerba
nekem az a gond a mostanival hogy nem elég a 120 liter forró víz, mert így csak max egy órát tudok a kádban lubickolni esténként
télen meg kevesebbet mert akkor hidegebb víz jön befelé
Dehátmost a vellany az isten,igaz feriék paks 2-t is leállítják,szóval nem lesz villany se. 😂
A rezsit felbasszák,eladják a közműveket,a külföldi meg úg adja ahogy akarja. 😂
Pedig többre menne vele ha a villanybojlert lecserélné egy tárolós gázosra.... Harmada áron lenne meleg víz.
Valszeg készül a "nemleszgázáremeléshányszormondjammég" libsi csapatra 22-ben.
Én is rendeltem fát,nem drágább.
Igaz nem is szignifikánsan olcsóbb.
Milyen jó lesz fájós derékkal, zsibbadó csuklóval fát hasogatni, salakolgatni, szarakodni, ahelyett hogy egyszerűen megnyitnád a melegvizes csapot. Valami másra használhatnád a "fölösleges" energiáidat.... (Ha meg nem bízol a Fidesz rezsicsökkentésében [jelenleg drágább fával fűteni mint gázzal], akkor inkább takarékoskodj a gázszámlára) 😆
de azért mennyivel jobban hangzik az hogy csinálok majd egy nagy akkut a szerelő aknába
mint az hogy tejes ládával buziskodok 😂
amúgy ez az usás akku elveszett nem találom sehol sem, lehet csak átbaszás volt anno

marad a fatüzelésű fürdőszoba projekt, az se lesz kész 3 éven belül de akkor is jó rágondolni
először is egy nagy kádat kell csinálni saválló lemezből 😃
Jó, akkor legyen rozsdamentes lemez.
Igazából mivel úgy sem fogsz semmit csinálni teljesen mindegy miből nem csinálod 😂