Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem a házban párátlanító megy fűtés kezdetétől a végéig.
Párásítással nem kell foglalkoznom, mióta fel lett újítva a ház és valami műanyag alapú festékkel kifestették mindkét szintet.
Vennem kellett párátlanítót mert a sarkak kezdtek penészedni.
Előtte kb 20 évig nem is láttam penészt a lakásban.
Mondjuk így most sincs.
a karikák el szoktak olvadozni, az is pénz
öreganyámnak volt régen
én lassan bekapcsolom megnézem hogy üzemel, aztán kb májusban kikapcsolom
addig a beállított értéken van sosincs tekergetve amikor akar akkor fűt
azt vettem észre ha kint nagyon hideg van akkor magasabb bent a hőfok, mert a fal mellett van a konvektor hőérzékelője és jobban hűti
amikor azok a közel -20 fokok voltak akkor bent kb 2 fokkal volt több mint amikor ilyen 0 fok körüli kint az idő
ez az éjjel kikapcsolom meg ha nem vagyok otthon kikapcsolom módszertől nincs nagyobb idiótaság kb laposföld hívő nagyságrendű idiótizmus
teljesen korrek módon lehet szabályozni a hőfokot ha kell 0.5 fok pontossággal beállítom bármilyen hőfokra a lakás átlagos hőfokát
nálunk olyan 60-70% közti a páratartalom sosem viszkedett a szemem, anyáméknál központi van ők minden télen elpárologtatnak 2 hektó vizet mert száraz a levegő
konvektor nagy hátránya hogy baszott nagy helyet foglal, főleg úgy hogy elé nem tehetsz semmit, plusz a lemezradiátor pattog ahogy melegszik-hűl
de ezt meg lehet szokni mint az utcai forgalmat
Mindig van egy unios egyhetes basztatas amihez a sunok is csatlakozni szoktak.
Ott soxor van baleset, mocskos szar út, nagy forgalommal. Nem túl rég is álltam ott 1 órát egy baleset miatt ☹️ de csak azért ennyit, mert elmentem surranó pályán. Sztem még órákig helyszíneltek, pont a VÉDA alatt ment össze egy kaminyon meg egy furgon.
Ugyanezt játszották ma két helyen is, de 3-3 autónyi fakabáttal....
azután meg Szolnok elkerülőn vagy 20 MZ-s jött szembe 😵
Tegnap Solt- Kecskemét között az 52esen egy rendőrkocsi reggeltől estig az út közepén állt, vagy 3-5 redőny leintett és faszolt mindenkit, én trélerrel voltam, letereltek valami murvás düllőútra.
Update 3,csak neked. 😆
Ezt így nem lehet nézni... ha egy öreg sparheltod lett volna, az meg még 7500-ba sincs 20 év alatt 😂
Ebben minden benne van 👍️
Főleg a plafonon nem sok a helyigény.
És ha klímával kombinálom, nem lesz drágább a fűtésszámla hó végén, mint a konvektorokkal.
Nekem 1x volt, egy telet albérletben. Utáltam. Szabályozni nem lehet normálisan, vagy meleg volt, vagy hideg - ha kikapcsoltad, meg 10 perc múlva hideg volt (éjszakára nem járattuk) A szemem meg mindig viszketett a száraz levegőtől, pedig akkor még csak 30 voltam 😁
A lapradiátoros központival szerintem össze se lehet hasonlítani semmiben, ez mintha nem is lenne (nem kell kapcsolgatni) önszabályzó, előre programozva napszakra... de persze mindenkinek más a fontos.
a klíma az jó mert 6-800w fogyasztással 3kw felett fűt
de az infra panel az ugyanannyit vesz fel mint amennyi a teljesíténye
semmivel sem korszerűbb a villany radiátorál fűtés ügyileg, kicsit gyorsabban fűt fel meg kisebb helyigény
Az 54nm-es lakást fűtik körbe.
Simán befűtik takarékosan a klímaák és az infra penelek.

A 200nm-es házat nem tudnám így füteni.
Ha van időm begyújtok, de túlnyomó többségben a gázkazán dolgozik.
fogalmam nincs
anyám azt mondja jött az ember, méregetett, majd kiszedte a régit betette az újat a régit meg kidobta a kukába
ha javítható lett volna biztos elviszi magával
nekünk is öntöttvas a szobaiak, az nagyon tuti konvektor, amikor elindul akkor van egy kis hang
Ezeket valahogy nem tapasztaltam idén illetve egyáltalán nem zavart igaz a szobákban az öntött vas van nem a lemez, de az sem nagyon kattog melegítés és hüléskor a száraz levegőt meg jobban szeretem minta dohosat. 😃
De mi ment rajta tönkre? A bal oldali IC? Mert minden más alkatrésze fillérekért beszerezhető, javítható. Az az egy az nem kapható, céleszköz.
Pedig annak van a legrosszabb hatásfoka. Meg pattog, mikor melegszik, és mikor kihűl, meg szárítja a levegőt. Más baja nincs is 😁
azt is figyelmbe kell venni hogy nekünk 4 konvektor 20 év alatti szerízköltsége 1500+6000 ft volt
havernak csak egy füstáram érzékelő ment tönkre a pár éve használt kazánon máris huszonezer a szerviz
anyáméknak a cirko vezérlő panel térdelt le ugyancsak huszonévesen az is 20+ ezer volt
ami azért is vicces mert alig van alkatrész rajta: https://www.fokabt.hu/Vezerlo-...
Fenn a teton meg balra lefele egy 20 centis csikban illetve a bal tetokoszoru 30 centi lefele festeni kell.
Az jovo hetre marad,utan futomuves,es narciustol ledurrantjuk a bal kuszobot,de nem ilyen aprankent,es meg elol fenn is festeni kell.
Katasztrofa a gyari vilagoszokdesbarna alapozo.
Hamlik mindenhol a fesek.14 tol valszeg jobbat hasznaltak,mert elotte mind hamlik.Kivetel nelkul.
Gyerekkoromban volt konvektorunk és az elmúlt télen beköltözött házunkban.....hát nem akarjuk lecserélni legfeljebb a mostani régieket újakra, nekünk bevált és a fogyasztás is jobb (sokkal) mint az eddigi központiakban és jóval melegebbet is tudunk elérni, nyilván egy korszerű padló-fal-ajtó-ablak-faszom fűtés jobb lenne, de azoknak a bekerülési költségét az hátralévő életünkben nem nem hozná be tehát marad.
A furgonodról jut eszembe: ma a legnagyobb pofátlanságot láttam a randőröktől. Egy hófehér Renault Traffic furgonban volt a trafipax Sásd belterületén. Szerencsére szemből még időben "szóltak".

Egyébként is baszogatták a népet rendesen: az M9-esen Szekszárd felé vezető oldalon MINDN személy- és teherautót megállítottak, igazoltattak. Engem a motorral tovább intettek. Visszafelé ugyanez az eksön Bajánál, Pörböly felől. Mi a tököm van ma?
Balos sarkával mi lesz?! Azt az oldalt igyekszel mindig háttérbe szorítani...

Egy szánkó sosem lehet indokolatlan, még a sivatagban sem. 😂