saválló lemez van kamionszám relative olcsón
hegeszteni meg megtanulom 3 óra alatt
én csak nagyban gondolkozom kicsiben el sem kezdem
szóval 4méter x 1,7 méter x 1,2 méter az akku helye
Jól írtad, nézegettem. Aztán le is tettem róla miután kaptam felvilágosítást hogy mi az összetétel arra. Addig csak reménykedtem hátha vannak normális települések. Vita?Miért lenne vita ezen? Ezek tények.
erről írtam pár napja, hogy ti erre sem pályáztok mert úgy sem térül meg(fetrengős) Dobálgatják be ezeket a pályázatokat, azt nem tudom, hogy, honnan lesz kapacitás ezeket az eszközöket beszerezni és felszerelni(kezeit széttáró)
Nem ingyen osztják ki viktorék(kezeit széttáró) Szívesen odaadják másnak ingyen bogyó adóját az x-ért cserébe tavasszal(meghajlós)
Választások előtt semmi sem drága, még bogyó befizetett adója sem 😂
Vasutasként kellett volna lopni eleget. Régi vagonokban Vas-nikkel akkut használtak az pont ilyen 😁
Nátron lúggal kellett feltölteni aztán ha elgyengült csak ki kellet cserélni a lúgot, mert az használódott el benne.
Maga az akku 100évet simán kibír. Edison villanyautója még mindig eredeti akkukkal üzemel, az is vas-nikkel akku volt.
Az olcsóság sajnos kiskeráron nem igaz. Lehet kapni boltban vas-nikkel akkut de nem nagyon éri meg. https://ironedison.com/nickel-...
A lítium akku harmad ennyibe kerül, és az jobb is.
Igen ez így van. Biztonsági okai vannak, de attól hogy valami akku, még nem feltétlenül szigetüzem.
Van már engedélyezett hibrid üzemű inverter, de ugye előírás, hogy a hálózatra visszatáplálás esetén ha elmegy az áram, le kell kapcsolnia az inverternek is, mert megbassza a villanyszerelőt aki azt hiszi nincs áram.
Ilyen rendszereknél azt csinálja, hogy előbb feltölti az akkut, vagyis azt nem táplálja vissza a rendszerbe olcsó pénzen, illetve nyilván akkuról szolgálja ki a ház fogyasztását amíg le nem merül. Valamint azt is lehet hogy amikor olcsó a villany a hálózatból akkor tölt, amikor drága akkor meg visszatölt. Németeknél ez már divat, mert ott soha nincs szaldó. Sőt talán előírás is náluk hogy kell ilyen.
Sőt van olyan (nem nálunk) hogy csatlakozol egy virtuális erőműhöz, és az akkud vezérlését oda adod ennek a cégnek, akik a hálózat kiegyenlítésére használják az akkudat, meg az energiádat, és így pénzt is lehet keresni vele azon felül hogy ingyen van a villanyod.
Ja és ezek a hibrid rendszerek képesek szigetüzemben működni, de úgy van kialakítva hogy leválasztja a hálózatról amikor szigetüzemben működik, illetve ezt az üzemmód váltást csak kézzel lehet megtenni. Így megfelel minden előírásnak.
Azt a lúgos akkut kellene megcsinálni amit egyszer régen linkeltem
Usában egy naperőmű mellett van mint kiegészítő áramforrás
Már nem nagyon emlékszem a dologra csak arra hogy olcsó szinte karbantartás mentes és nagy helyet foglal mert elég szar az energia sűrűsége
Amúgy nem kell olyan sok akku.
Egyik haver megcsinálta. 8kWh-nyi Leaf akkut pakolt össze, és csak télen használja a hálózatot akkor sem túl sokat, szóval Lölö baszhatja az ingyen villanyt 😁
Nézegettem van már 20kWh-s rendszer is. Az teljesen jól ellátná a házat télen nyáron, bár az nem olcsó a boltban.
Annyi a hátránya hogy fűtést nem lehet megoldani villanyról szigetüzemben de majd arra is kitalálok valamit.
Nem is gondoltam, de ha magamnak csinálom úgy sokkal olcsóbb mintha támogatják 😁
Ki kell fogni, de bontott lítium akku elég olcsó, úgy már megéri foglalkozni a kérdéssel, persze csak akkor ha képes vagy megcsinálni magadnak.
ja és a sziget üzeműre nincs támogatás, egy ismerős akart a tanyára,megkérdezte és arra nincs ilyen támogatás
neki csak tanaya program van-lenne de az erre a célra béna
Na igen, ez is benne van.
Sőt ez már a szaldós elszámolással is jobbára így van, mert a napelem nappal termel a csúcsidőben amikor a legdrágább az áram.
Viszont a háztartások jó része csúcsidőn kívül fogyasztja el azt az áramot, ami jóval olcsóbb a piacon. A különbözetet simán zsebre rakják már most is. Szóval jó bolt ez Lölönek, de ha közben nekem is jó engem nem zavar.
Érted ha kapsz ingyen napelemet, akkor kit izgat hogy csak 12forintot adnak a kWh-ért?
Ezért van az hogy a saját erős napelemes rendszereknél viszont marad még a szaldó.
Ezt a télen beszéltük már, nem kell le-fel tekergetni, állandóra van állítva oszt mindig ugyanannyi a hő és kevésbé kapcsolgat na meg a lakás is mindig meleg és nem hülnek ki a falak.
nekünk parapetes konvektor van kintről szívja a levegőt
ilyen hőérzékelő-termősztát van rajtuk a fal felöli részen: https://www.hoporta.hu/kesz-f8...
anyáméknak 86 óta van központi, régen tejes zacskók voltak madzagra kötve és az volt a radiátor bordáiba belógatva és azt töltögette vízzel
amióta lehet venni esztétikus párologtatókat azok vannak a radiátorokon, ősszel gyűjt kb 100 flakon esővizet és azt párologtatja egész télen
Mondhacc akármit, az egy nagy fos, nem véletlen tűnt el... nekünk még nem szabályozott, abban biztos nem volt termosztát, régi barna nagy lemezbódé... meg ugye forró, nem érhet hozzá semmi, se gyerek - ez is szempont.
éjjelre meg kilőttük, hűvösben jobbat lehet aludni, sőt legtöbbx még az ablak is résnyire nyitva... meg nyilván nem hagyunk égve gázt, ha elmegyünk napokra. A központi kazán tele van mindenféle védelemmel, meg nálunk a vizes helyiségben van, ott nincs semmi gyúlékony.
A direkt lángos konvektor, ami a helységből veszi a levegőt, nem szárít, a meleg vizes radiátor meg igen - meséjj még, királyfi! 😁
hegeszteni meg megtanulom 3 óra alatt
én csak nagyban gondolkozom kicsiben el sem kezdem
szóval 4méter x 1,7 méter x 1,2 méter az akku helye