Mikor majd bevezetik (mert ez a cél) azt amiről beszélsz akkor lesz majd nagy parasztlázadás, próbáljunk visszaemlékezni (nekem sajnos könnyen megy), hogy mi volt még akkor azon a kevés autópályán ahol kapuk voltak km díjjal, gyakorlatilag üresek voltak a pályák még a cégek sem mentek fel rájuk (én is igen ritkán legfeljebb ha valami full gazdag megrendelő kifizette). Nem véletlen, hogy anno az első fidesz kormány matricássá tette és azóta van értelme azon közlekedni, de ha megint km alapú lesz akkor bedugul az ország és bőven órákkal fog növekedni a menetidő távolabbi célnál na meg a balesetek, elég csak olyankor kimenni nálunk az 5-ösre mikor baleset miatt lezárják az M5-öt, vazz a körforgóba percek míg be lehet hajtani és max. 20-30-al megy a forgalom.
Nem az ár a kérdés, de mondjuk egy 10emeletes panel minimum 30lakás,legyen csak 40autó a 30lakásra,na az a sok töltő hol fér el, mikor a parkolás sem megoldott.
Nem. A drága üzemanyag lenne a megoldás. Akik sokat, gyorsan és nagy, nehéz iszákos autóval közlekednek, azok többet fizetnek, akik takarékos autóval, kis cipővel és keveset autóznak, azok meg keveset fizetnek...
Nem kell hogy a panellakó autózzon, menjen tökmegközlekedéssel, vagy használjon autómegosztót.
Amúgy meg mindenhol van áram, mindenhol ahol ég egy lámpa például, ott vannak a vezetékek a föld alatt mindenhol, söt behúzható melléjük még pár...így aztán akár minden parkolóhelyhez tartozhatna egy csatlakozó is...csak akarat és igény kérdése...
Azért fogsz fizetni (a benya árában), mert mindkettővel szennyezed a környezetedet. Kb. indokolatlanul és feleslegesen. Tartsál több kecskét, és vagánykodj mountain bike-kal. 😆
az útdíj lenne az igazságos
mint ahogy most is működik a teherautóknál
az hogy ki mit és mennyit tankol az az ő gondja
miért fizessem az útdíjat abba a benzinbe amit a fűnyíróba öntök? vagy épp a homokbányában forgolódok a motorral
- a villanyautónak egyelőre a sűrűn lakott nagyvárosokban van igazán értelme (eltüntetni a környezetszennyezést)
- a lakótelepen meg nem tudsz a saját szakálladra napelemet telepíteni
Igazából ezt kezdetektől mondják, annak van igaza mint itt is akik erre azt mondják, hogy napelem, annak éri meg igazán főleg ha sokat megy és hamar behozza a telepítés árát, de úgy gondolom, hogy azért még lesz 4-5 év mire ezt bevezetik.
Én arra lennék kíváncsi hogy mi a koncepció a jövőbe nézve a sok elektromos autó töltésére, mondjuk egy panel dzsungelbe ahol még a parkolás sem megoldott. Oké, hirdetik hogy ez a jövő, vegyen mindenki elektromost. És... tovább?
Pocses, előző héten gondoltam rád mikor Grazban jártunk és volt ott egy metal fesztivál a fellegvárban, nem kevés fekete szerkós vén meg fiatal hülyét láttunk és többféle stílust (amit amúgy nem tudok megkülönböztetni egymástól, mind egyformán hangzik nekem 😃 ) mint viking, german, celtic stb metalt reklámoztak a sátraikban na meg ordított a szinpadon, érdekes volt, hogy az átlag turist ugyanúgy mászkált a fellegvárban mint ők akik fizettek ezért igaz a szinpad nem volt látható mert egy nagy sátorral fedték viszont volt egy jó élmény ebben nekünk is, mivel gondolom jó sokat fizettek a helyért így a vasút a várba ingyen volt, hiába tuszkoltuk a lét a pénztárban a fickó csak idegesen mutogatta, hogy menjünk már a francba. 😁
igazság szerint nem érdekelt annyira a téma
ha van ingyenes töltési lehetőség gondolom szarik arra hogy mit lehetne csinálni
nekem azt mondta a gyorstöltő drága, és az áram bevezetés is
csórónak nem csóró ha vesz egy teslát "zöldet játszani"
biztos vagyok benne hogy nem azért vette mint a pipi az asszonynak
nem lesz olcsóbb az út fenntartás
Amúgy meg mindenhol van áram, mindenhol ahol ég egy lámpa például, ott vannak a vezetékek a föld alatt mindenhol, söt behúzható melléjük még pár...így aztán akár minden parkolóhelyhez tartozhatna egy csatlakozó is...csak akarat és igény kérdése...
http://youtu.be/OS4RkF2fU4w
mint ahogy most is működik a teherautóknál
az hogy ki mit és mennyit tankol az az ő gondja
miért fizessem az útdíjat abba a benzinbe amit a fűnyíróba öntök? vagy épp a homokbányában forgolódok a motorral
- a lakótelepen meg nem tudsz a saját szakálladra napelemet telepíteni
lesz egy x mértékű lakossági fogyasztás és fölötte majd jóval több lesz a díja
ha van ingyenes töltési lehetőség gondolom szarik arra hogy mit lehetne csinálni
nekem azt mondta a gyorstöltő drága, és az áram bevezetés is
csórónak nem csóró ha vesz egy teslát "zöldet játszani"
biztos vagyok benne hogy nem azért vette mint a pipi az asszonynak