holnap megyek obi, praktiker majd ránézek. 3 hete még raklapszám láttam klímát 2,5 99 ezer 3,5 130 ezer valami no néjm, azt nem olvastam, hogy van-e kötelező beszerelés. De most akkor ha neten rendelnék pl. 1 klímát nem is adhatnák el????
mák honlapján rajta van ininek múltkor linkeltem de beteszem mégegyszer. http://www.allamkincstar.gov.h...
szóval arról szól, hogy családtámogatás. ehhez kell 1legalább 1 db 25 év alatti gyerek, egy lakóingatlan legalább 50 % tulajdonba, nem lehet köztartozás. Lehet házastársal együtt is igényelni adókártyának lenni kell. és minden iratnak érvényesnek kell lennie ez fontos! nem lehet lejárva személyi, lakcímkártya. kb. ennyi a feltétel. Új terméket kell beépíteni számlaképes vállalkozóval meg néhány oda vonatkozó nyomtatványt kitölteni ami rajta van a mák honlapján. A vállalkozó is a mák-os vállalkozói szerződést töltse ki, számlaösszesítővel ahol különválik a munkadíj és az anyagköltség. Ha minen okosan van írva akkor a beruházás felét utalja az állam. Nyilván előfianszírozású(meghajlós)
Sziasztok! Az Aug. 15-i napra van egy darab jegyem a VR tribünre az osztrák GP-re, de sajnos nem fogok tudni menni. Ha valakit érdekel, kérem jelezze, az árban megegyezünk (145 EUR volt eredetileg). Köszi 3Q/2Q3-8933
akkor ezért olvastam hogy a gree sokat tanult a daikin-tól
jobban utánajártam, ha minden igaz a kínai szemetek közül a gree most már a legjobb gyors leelőzte a midea-t
végülis a legtöbb rossz pontot azért kapott a gree hogy jóval hangosabb mint a japánok
amúy még 2 ember fel lett hívva, mindegyik a gree teszi csak fel
ha megvennék mást nem vállalják
amúgy ilyen 50-55 ezer a munkadíj, gondolom 30-50 meg leesik a klímából
Kíméljük a cuccainkat, vásárlás előtt meg igyekszem elolvasni a felhasználói véleményeket, tapasztalatokat.
Garis (vagy gari utáni) problémám még egyikkel sem volt, akkor szoktuk cserélni őket csak, ha megunjuk, vagy megcsúnyul a külsejük. Vagy kibaxom olyankor, vagy oda ajándékozzuk valamilyen rászorulónak, aki tud még örülni neki.
Pl. nem is ismertem a Sencor márkát, de egy fórumon mindenki ajánlotta az alsóközép kategóriás porszívójukat, így pár éve megvettem: nagyon csendes, nagyon jól szív, praktikusak a tartozékai, keveset fogyaszt és semmi baja. Na meg 7 év garancia volt rá. Fillérekért van hozzá papírporzsák, méghozzá eredeti.
Mert echte gree 😃
A daikin sose gyártott ilyen olcsó gagyit, aztán rájött hogy ez egy elég hatalmas piac mégiscsak nem kéne veszni hagyni. Aztán mégse nem.gyárt csak gyártat a kinaiakkal, az első példányok a gree től csak a matricában különböztek. Aztán eljutottak oda ahova a whirlpool hogy tendereztet 🙂
Annak.is meg van az oka. Ha megnézed az árát vetekszik egy normális klimáéval de mégiscsak kinai. Ellenben a telepitő ha van szerződése és forrása kb fele áron szerzi be. Bolond lenne mást ajánlani.
Megveheted megint magadnak. Csak ez nincs köztudatba. A kötelező tanusitványt megkapod azon szerepel hogy megvetted a másik oldalát meg a telepitőnek kellene kitölteni. Elvileg ha lenne apparátus rá a klimavédelmi hatóság a nagykeren keresztül eljut hozzádig aztán tovább aki felszerelte. Ahogy az országba bkerül végig nyomonkövethető a termék. Ha kontről.veszed nincs ilyen. Igaz, gari se.
nekünk jó a samsung vagy 5 éve
a madaras teszkóban volt akciósan 15 ezer 30ról, anyáméknak is vettünk meg magunknak is
a hepa szűrő helyett kiagyaltam egy olcsóbbat és azóta boldogan élünk vele 😀
Nekem az első Whirlpool cuccom a klíma, de szerencsére 3 év után még hibátlan.
Az Elekroluxos gépekkel sem volt még soha bajom (5 éves Elektrolux hűtő, 10 éves Zanussi gáztűzhely és páraelszívó). A szintén olcsó Indesit mosógépet is "hibátlan" állapotban baxtam ki 15 éves korában kizárólag azért, mert rozsdásodott az egész burkolata alul. Egyik sem volt javítva / javíttatva soha. Az Elekrolux porszívómat nem szerettem mert hangos, és sok vele a macera (porzsák nélküli) - ehelyett vettem egy papírporzsákos Sencort (ez nagyon állat!), a régivel meg csak a kocsit takarítom.
Szóval például engem nehéz lenne meggyőzni a drágább márkák "előnyeiről".
szeintem régen nem volt rossz, amikor suliba jártam akkor etek anyámék eg ymikrót és a mai napig jó még, a tekerő gomb belső rádugós része eltört, sehol sem lehetett kapni, fonott zsinórral körbetekertem, pillanatragasztóval megkentem és azóta avval sincs gond
nem sok 30 éves mikró megy ám napi használat mellett
mondjuk akkoriban geci drága volt, ez nem szikrázik az arany szélú tányértól, a kávéban is benne lehet a kiskanál, meg az alufóliás kaják is melegíthetőek benne ha teli vannak
utána látványosan esett a színvonal, de ez nem egyedi eset a miele se olyan ám mint 20 éve volt
Csomó olyan konyhát rakunk be ahol a gazda kijelenti hogy csak whirpool gépet szabad beszerelni mert neki már sok sok eve az van és nagyon szereti. Én elhiszem nekik hogy jó gépek.
http://www.allamkincstar.gov.h...
szóval arról szól, hogy családtámogatás. ehhez kell 1legalább 1 db 25 év alatti gyerek, egy lakóingatlan legalább 50 % tulajdonba, nem lehet köztartozás. Lehet házastársal együtt is igényelni adókártyának lenni kell. és minden iratnak érvényesnek kell lennie ez fontos! nem lehet lejárva személyi, lakcímkártya. kb. ennyi a feltétel. Új terméket kell beépíteni számlaképes vállalkozóval meg néhány oda vonatkozó nyomtatványt kitölteni ami rajta van a mák honlapján. A vállalkozó is a mák-os vállalkozói szerződést töltse ki, számlaösszesítővel ahol különválik a munkadíj és az anyagköltség. Ha minen okosan van írva akkor a beruházás felét utalja az állam. Nyilván előfianszírozású(meghajlós)
http://youtu.be/EvtoIPq8Atw
jobban utánajártam, ha minden igaz a kínai szemetek közül a gree most már a legjobb gyors leelőzte a midea-t
végülis a legtöbb rossz pontot azért kapott a gree hogy jóval hangosabb mint a japánok
amúy még 2 ember fel lett hívva, mindegyik a gree teszi csak fel
ha megvennék mást nem vállalják
amúgy ilyen 50-55 ezer a munkadíj, gondolom 30-50 meg leesik a klímából
Garis (vagy gari utáni) problémám még egyikkel sem volt, akkor szoktuk cserélni őket csak, ha megunjuk, vagy megcsúnyul a külsejük. Vagy kibaxom olyankor, vagy oda ajándékozzuk valamilyen rászorulónak, aki tud még örülni neki.
Pl. nem is ismertem a Sencor márkát, de egy fórumon mindenki ajánlotta az alsóközép kategóriás porszívójukat, így pár éve megvettem: nagyon csendes, nagyon jól szív, praktikusak a tartozékai, keveset fogyaszt és semmi baja. Na meg 7 év garancia volt rá. Fillérekért van hozzá papírporzsák, méghozzá eredeti.
A daikin sose gyártott ilyen olcsó gagyit, aztán rájött hogy ez egy elég hatalmas piac mégiscsak nem kéne veszni hagyni. Aztán mégse nem.gyárt csak gyártat a kinaiakkal, az első példányok a gree től csak a matricában különböztek. Aztán eljutottak oda ahova a whirlpool hogy tendereztet 🙂
a madaras teszkóban volt akciósan 15 ezer 30ról, anyáméknak is vettünk meg magunknak is
a hepa szűrő helyett kiagyaltam egy olcsóbbat és azóta boldogan élünk vele 😀
Az Elekroluxos gépekkel sem volt még soha bajom (5 éves Elektrolux hűtő, 10 éves Zanussi gáztűzhely és páraelszívó). A szintén olcsó Indesit mosógépet is "hibátlan" állapotban baxtam ki 15 éves korában kizárólag azért, mert rozsdásodott az egész burkolata alul. Egyik sem volt javítva / javíttatva soha. Az Elekrolux porszívómat nem szerettem mert hangos, és sok vele a macera (porzsák nélküli) - ehelyett vettem egy papírporzsákos Sencort (ez nagyon állat!), a régivel meg csak a kocsit takarítom.
Szóval például engem nehéz lenne meggyőzni a drágább márkák "előnyeiről".
nem sok 30 éves mikró megy ám napi használat mellett
mondjuk akkoriban geci drága volt, ez nem szikrázik az arany szélú tányértól, a kávéban is benne lehet a kiskanál, meg az alufóliás kaják is melegíthetőek benne ha teli vannak
utána látványosan esett a színvonal, de ez nem egyedi eset a miele se olyan ám mint 20 éve volt