én azt utálom hogy keresek egész nehéz munkával óránként 2 ezret, aztán le akarnának venni 6-8 ezrekkel......
ilyenkor vagy megcsinálom, vagy hagyon a picsába az egészet
a nápolyit nem szeretem, inkáb a sima tejcsoki
vagy van néhány étcsoki is amit szeretek rágcsálni, de azok között nem mindet szeretem, ilyen 50-60% közti kakaótartalom felett már nekem nem jön be
Ez a mondás pont nem jó ide.
A tanulás ebből áll, hogy hibázunk, javítjuk, ebből tanulunk.
Nekem ahhoz nincs kedvem hogy durva pénzekért a hanyag mester beleszarik, mert nem magának csinálja, csak gyorsan le akarja tudni.
Én eltökölök vele, de gondosan fogom megcsinálni, és úgy hogy jó legyen.
Egész egyszerűen gyűlölöm ha kiszolgáltatott vagyok másoknak.
Értem és elfogadom
Én viszont ezzel úgy vagyok, hogy cipész maradjon a kaptafánál!
El kell fogadnunk, hogy ez emberek nem egyformák.
És így szükség lesz minden téren a szakemberekre.
Egyébként felkopna álluk
Az mindegy. A környezetéből folyamatosan kapja a fertőzést. Igaz hogy olyan alacsony szinten, hogy az betegséget nem okoz, de azért arra elég hogy az immunrendszer folyamatosan frászban legyen. Ezért magas neki, neked meg nem.
Ez a szám nem azt jelenti hogy mennyire hatásos az oltóanyag. Csak akkor van gond ha határérték alatti.
Jó, hogy eszembe juttattad
5 évig dolgoztam futómű szervizben.
Az se diplomás munka, megtanultam.
Pofonegyszerű pedig.
Még egy dolog , amihez én is értek.
Lehet, hogy lesz még itt más is
Tanuljon a saját kárán az akinek két anyja van...Ha nálad kell valamit csinálni, akkor mindenhez is értek, akár érsebészethez, vagy idegsebészethez IS!
Ezt a marhaságot azok terjesztik, akik egy valamit sem tudtak megtanulni rendesen
Nyilván nem értek mindenhez, de amikor van egy feladat, akkor elég gyakran úgy jön ki a matek hogy jobban megéri magamnak megcsinálni.
Ebbe beletartozik az is hogy kétszer elbaszom, harmadszorra jó lesz, de még így is fele annyiból jövök ki, miközben még a szükséges szerszámokat is megvettem, és lehet azt mondani, hogy a munkadíjammal együtt már nem jövök ki jól, de egyrészt ettől nekem nem lesz kevesebb a fizetésem, de kevesebbet költök, másrészt megtanultam egy új dolgot ami értékes, és hasznot hozhat nekem később is, ha más nem abban hogy nem tudnak megszívatni a mesterek.
Aztán amikor megtanulok egy ilyet, akkor annyival több leszek, annyival többet érek, és minden fajta tapasztalat és tudás hasznosítható a saját területemen is.
Végeredményben meg ha sok ilyet megtanul az ember, akkor kialakul egy tanulási rutin, és pontosan tudod, hogy bármilyen új téma jön, azt ugyan úgy meg fogod tudni tanulni. Ez is hasznos, plusz rájössz, hogy az a sok féle szakma annyira nem is különbözik egymástól, csak ész kell hozzá, és pár speciális szerszám, meg szakmai apróság amiben eltér.
Természetesen erre is rákérdeztem, de aki nekem intézte (és a 21 ezres értéket produkálta), az a laborban, de irodában dolgozik, amúgy nem kapott semmi plusz ellátást azon kívül, hogy ő már jó korán hozzájutott.
na maradjunk annyiba, hogy az ablakos (aki haver) megmérte a méreteket, lerajzolta a nyitásirányokat, méreteket. Én ezt leadtam gyártásra, aláírtam ki is fizettem. Bele sem néztem a megrendelőlapba. Aztán délután csak megint a kezem ügyébe került mondom csak rá pillantok végül is nem 2 forint ez. Gyanús lett, hogy nem stimmelnek a magasságok, pedig elméletileg egyforma magasnak kellene lennie egy ilyen házgyári panelnek. Hát felmentem kibontottam a lezárásokat azt megmértem normálisan a gyártási méretet, volt ahol 6 cm eltérés is volt Na mind1 leállítattam a gyártást, mert ha megrendelik hozzá az üveget akkor már baxhatom Persze így sem lenne gond de nem akarom, hogy az egész purhabból, meg toktoldóból álljon Tudom, hogy az ablakberakás sem egy atomfizika De még is úgy vagyok vele inkább kifizetem érte az a 20-30 ezer ft-ot, mint én küszködjek. Ha véletlenül rosszul állítom be az ékkel és nem lesz teljesen vagy párhuzamos vagy merőleges, meg esetleg kifelé vagy befelé dől akkor örök életre szarul fog nyílni csukódni. Inkább nem kockáztatom
Én sem értettem, ezért megtanultam.
Nem diplomás szakma egyik sem.
Ebből legfeljebb a klíma szerelést bíznám szakemberre, de csak azért mert azt olcsóbban megcsinálják mint a felszerelés ami kell hozzá, és viszonylag ritkán kell.
Ilyen még a futómű szerelés. Azt is csinálhatja autószerelő, de kb. minden más én csinálok.
Apropó 60-as IQ
Kollégánál a kőműves dicsekedett hogy miket csináltak, meg hol dolgoztak.
Aztán amikor megkapták a terveket, csak vakarta a fejét a szaki, mert nem tud tervet olvasni, és nem tudta hol és mekkora ablakot kéne csinálnia. ű
Folyamatosan ott kellett lenni vele és felügyelni, meg mondani neki mit csináljon. Ehhez képet kurva jól keresett.
Te ennél nyilván okosabb vagy, mégsem keresel annyit, szóval egyben hülye is vagy, mert simán kereshetnél többet az eszeddel, mint egy ilyen agyalágyult kőműves.
Ocsmányul néz ki, de gondolom a célnak megfelel, és amúgy maximálisan egyetértek veled.
Lehet hogy 3000 forintért megcsinálja az Esztergályos Józsi, de az utánamászkálás, a könyörgés, a macera miatt legtöbbször neki sem állok.
Viszont ha van egy saját szerszámgép akkor kitalálok valami marhaságot és megcsinálom, fillérekből.
Manapság egy házi buherátornak a flex, a parkside ütvefúró és WD40 mellett, alapvető egy műszerész eszterga, meg egy 3D nyomtató is (ha tud CAD-ben 3D tervezni)
Rossz tapasztalatod van?
Pozitívabban kell hozzáállni!
Én azért csináltatom a mostani lakást ugyan azokkal a szakemberekkel.