Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

"Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép."
Akiknek ennyire telik. Az a bizonyos 40% feletti rész! Amelyik azt a 10 percet sem szánja rá! De az Ő dolga! Csak az a baj, hogy amikor valamit sikerül kiharcolni, akkor odatolakszik az ilyen is a nyereségért! Mert akkor azonnal "felébred" !? Sőt! De ennyi! Lezártam a témát magamban.
_____________________________________________ !
Szép idézet nagy igazság.
Wass Albert - Magukrahagyottak című könyvéből:

"- Háromféle ember van ebben az országban [...] háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte. Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett. Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép."
Nagyon is sikeres volt a szavazás,mert a megfelelő zsebekbe vándorolt az a pár milliárd forint..
Eszed annyi,amennyi látszik.Igazi agymosott nagy magyar vagy!Te tényleg elhiszed,hogy ha nemmel szavazol,akkor megváltozik minden?Ezt a folyamatot nem mi irányítjuk,ha nem lenne világos.

Nincs feleségem,és az elsők között lennék,aki fegyvert ragadna,de ez itt most nem erről szólt,csak a nagy hazafiak nem veszik észre!
Nem érdemes az egésszel foglalkozni. Amúgy sem ide való. Ez a Vasárnapi elfoglaltság csak egy vicc volt. ez az eredményen is látszik. Mindenki győzött mert az egyik azt mondja hogy nem ment el az ország közel 2/3-a ezért a győztek a másik azt mondja hogy az az 1/3 egyöntetűen döntött ezért győztek. Mindenki győzött. Holott az egész nem szólt semmi másról (Nem akarok itt párhovatartozást vitatani) De nem szólt semmi másról csak hogy tereljék a figyelmet. Míg mindenki ezzel a szarral volt elfoglalva senkinek eszébe sem jutott a határőrséggel foglalkozni vagy hogy a betegeknek kell megvenni a gyógyszert a kórházban, vagy hogy az állami szektorban nem volt béremelés 6 éve vagy hogy minden komolyabb állami közműszolgáltató a csőd szélén áll. Míg mindenki ezzel a NEM-el volt elfoglalva erről mindenki megfeledkezett.
Ez csupán erről szólt. Semmi többről. Nomeg arról hogy ezen szavazás ürügyén megint szarrá lehetett plakátolni az országot szarokkal. Amúgy engem pl a múlt héten 10-szer hívtak fel hogy menjek szavazni (10-szer abból 3-szor Vasárnap reggel) Éljen a kampány csend. Ez vajon mennyibe került mindannyiunknak. Továbbá valójában mennyibe kerülhetett és ki nyelte le a különbözetet?
Nem akarok vitát kirobbantani a dologból mert semmi értelme mivel csak veszekedés van belőle.

Arról pedig hogy nem megy el az ember szavazni egy ilyen alkalommal nekem is van véleményem. Egyáltalán nem negatív. Mivel azok akik nem mentek el csupán ezzel jelezték hogy elegük van az egészből. Annak ellenére hogy a kérdés fontos volt a körítés nem tetszett mivel nem kívánok részt venni semmi olyanban amivel ennek a Tesco Titónak az arcát növelni lehet. Ugyanis ha érvényes lett volna a szavazás ilyen aránnyal akkor már Vasárnap éjjel a Duna befagyasztásán dolgozott volna mindenki hogy ezt a Karton Kasztrót meg tudjuk koronázni a Duna jegén. Csak sajnos ekkora fejre már nem megy fel a korona. Ehhez pedig nem vagyok hajlandó asszisztálni. Nem mondom azt hogy így meg úgy jobb lenne mert nem tudom hogy lenne jobb, de az biztos hogy abból elegem van hogy egy ilyen törpe mondja nekem meg hogy nekem mi a jó. azt majd én eldöntöm hogy nekem mi a jó nem kell nekem megmondani hogy mitől kell féljek.
Csak úgy halkan megjegyezném hogy ebből a kecskés népből most is van itt egy csomó a táborokban.
De halason a kórház sebészetén is egy arab doki vette ki a kezemből a szálkát vagy 10 éve
Ez a szavazás nem a törpe cigányról szólt! Ha neked ennyit ér, hogy ne rakjanak a nyakadba kecskebaszó arabokat, és a feleséged nyugodtan mehessen az utcán , és csak azt a 10 percet kellett volna rááldozni. Akkor mi lenne ha ezért az országért fegyvert kellene fognod? Ennyit érsz az ilyen hozzáállással! Mást is írtam , de inkább kitöröltem.
Ugyan,inkább pihentem!Többet használt,mintha elmentem volna szavazni a törpe cigányra.
Sokkal előbb meglátszana , mint a könyvolvasás!
A felének akkor sem éri el a 100-at, teljesen felesleges kívánalom ilyet elvárni !
inkább el kellett volna inni a szavazás árát, az legalább meglátszana a népen
Csak ne adjuk a fehér lovat a zseb-Horthy alá....
https://www.sportmotor.hu/foru... próbáld+ itt is hátha...
Még mindíg keresnék egy Egerben éldegélő rídert !
Remélem , azért a nagy lustaság ellenére legalább szavazni elvoltatok?!
minek??
nyáron rövidgatya+póló aztán még úgy is meleg van
bár legtöbbször fel kell venni valami melegítőalsót mert a gizgazak összevágják az ember lába szárát
Pedig ez ilyesmi hibát jelenthet! A gyertya kiégve, a dugattyú kormos! de hátha valakinek van jobb megoldása?!
Nem,megnéztem de vissza enged teljesen.
Nem lett volna egyszerűbb nyár elején venni egy hálós nyári kabátot?
Igyekezz, mert nemsokára beborul!!
Nem akadt fent a szivató pl?
Helló.Azt vettem ma észre,hogy a kipufogó vége kormos,megnéztem a gyertyát de azok ki vannak égve nem kormosak!Belevilágítottam a hengerbe a gyertya nyíláson és a dugatyúk is kormosak.Mitől van ez?Normális dolog?
tegnap jó sok papírkutya motoros volt az utakon
főleg az éttermeknél cukrászdáknál gyűlt össze a java
lassan én is kitolom a fenevadat és el lehet kezdeni motorozni, végre 20 fok alatt van a hőmérséklet