Ez csak azért van így, mert itthon már alig maradt, aki ilyen munkát csinál. Aki maradt, az meg kér, amennyit akar, mert sorállás van rájuk így is. Nagyon nem jól van ez így, hogy egy szaros vízvezeték szerelő napi 100+ ezret keres... ovónő, tanár meg 2 hetet melózik ezért a hülye kölkökkel
Ha fent lakna az emeleten a bútorboltban akkor sem tudnál mit kezdeni vele
Mondjuk sarokkanapé teszternek felvehetnéd. Jó reklám lenne, hogy egy 2 méteres 160 kg-os bálna alatt nem szakad össze vinnék mint a cukrot
Nem.ez a lényeg. Én speciel a Terc programjából adok ajánlatot, a bir_ságon is megállja a helyét.. a villanynál.kimondottan sok a munka ha normálisan meg van csinálva, de anyag hozzá olcsón is van, müanyag amugy se drága.
Ellenben a butoros ugyanazt a szekrényt nem ugyanannyiért rakja össze fehér lapból mint mondjuk fényes bordóból,holott minden folyamat megegyezik.
Ezért érthetetlen hohy miért az anyagárbol indulnak ki mikor árat mondanak.
egy ház felépítésénél az ár simán 60-70% a munkadíj
már sokan 10 évvel ezelőtt is anyag költség megszorzott áráért dolgoztak, mára már a munkadíj nagyob tétel még úgy is, hogy az anyagárak közben az egekbe szöktek. Csak egy példa. Mifelénk a burkoló simán eldolgozgatott 2-2,5 ezer ft/m2 5 éve még. Most 3-4-5 ezer ft ért tudsz venni normális csempét padlólapot 5 ezer alatt már nem igen rakják de hallani 6-8 ezres munkadíjakról is A víz-gáz szerelő akivel még jóba is vagyok kb. 2 nap alatt kicserélte a komplett vízvezetékeket, egy alig 50m2 kutyahugyózónyi lakásba úgy, hogy a zuhanyfülkét már nekem kellett összerakni és felszerelni, mert azt mondta ezekkel a sziszfuszi munkákkal ő nem foglalkozik 250 et kért a 2 napi munkára
Ezért saját kltsg-n 2szer kellett kecsóra átmenni max 80 km-er. a többi tiszta haszon. A villanyszerelők 3 nap alatt végeztek plusz később a szerelvényezés fél nap. 650 fájt 230 e ft-os anyagköltséggel szerintem nincs miről beszélni, hogy ki kit zsákmányol ki
Igazából fogász haverom is hasonlót mondott.. általában nincs gond, de ha van, akkor giga szívás, műtétek, hónapokig beteg tortúra és persze lóvé hegyek (a garanciát nem ismerik )
Itt gyártották nálunk a városban a titán peckeket. Kis érdekesség, pár éves adat, nem pontos, a nagyságrend a lényeg: Srác esztergálja 15-ért a nagykereskedőnek, az adja 100-ért a fogidokinak, kuncsaft a székben fizet érte Pesten 180-200-at A nagykeres egész családja X-es Bömbivel jár, alig férnek az udvarba (pedig az se kicsi) és nincs 3 évnél öregebb
Mondjuk sarokkanapé teszternek felvehetnéd. Jó reklám lenne, hogy egy 2 méteres 160 kg-os bálna alatt nem szakad össze vinnék mint a cukrot
Ellenben a butoros ugyanazt a szekrényt nem ugyanannyiért rakja össze fehér lapból mint mondjuk fényes bordóból,holott minden folyamat megegyezik.
Ezért érthetetlen hohy miért az anyagárbol indulnak ki mikor árat mondanak.
már sokan 10 évvel ezelőtt is anyag költség megszorzott áráért dolgoztak, mára már a munkadíj nagyob tétel még úgy is, hogy az anyagárak közben az egekbe szöktek. Csak egy példa. Mifelénk a burkoló simán eldolgozgatott 2-2,5 ezer ft/m2 5 éve még. Most 3-4-5 ezer ft ért tudsz venni normális csempét padlólapot 5 ezer alatt már nem igen rakják de hallani 6-8 ezres munkadíjakról is A víz-gáz szerelő akivel még jóba is vagyok kb. 2 nap alatt kicserélte a komplett vízvezetékeket, egy alig 50m2 kutyahugyózónyi lakásba úgy, hogy a zuhanyfülkét már nekem kellett összerakni és felszerelni, mert azt mondta ezekkel a sziszfuszi munkákkal ő nem foglalkozik 250 et kért a 2 napi munkára
Ezért saját kltsg-n 2szer kellett kecsóra átmenni max 80 km-er. a többi tiszta haszon. A villanyszerelők 3 nap alatt végeztek plusz később a szerelvényezés fél nap. 650 fájt 230 e ft-os anyagköltséggel szerintem nincs miről beszélni, hogy ki kit zsákmányol ki
Spéci titán csavar a boltban 10 ezer, a repülőgép gyártótól is ennyi...euróban
Nem hajlandó munkáéert 5 Km-nél többet utazni.Tőlem meg 150-re van.
Mitkezdenék vele?