Légynek nem tudna ártani. Na jó, egyes kutyákkal nem jön ki jól.
Egy éves kora után került hozzánk, már ilyen volt. Jártunk iskolába. Nagyon okos. Hallgat ránk. Mondjuk sztem ide is bemászhatna bárki.
Egyedül a kutyákkal kell figyelni. Bár ha labda van nála, egy csordányi kutya sem izgatja.
Nem,dehogy.Nem ez miatt fognak nyomozgatni. Én ami miatt óvaintettem az az hogy amit ő ide leírt azt hívhatjuk úgy hogy bűncselekmény előkészülete, ami itt még jelenleg nem az de ha megvalósúl és bukta van, hát hogy is fogalmazzak, nem segít majd a helyzetén. Internet nem felejt! És még csak nem is bonyolúlt ezt nekik leelenőrizni, max 5 perc. Tapasztalat.
Így van, az állatos dolgokról nem is beszêlve. Ide kellene egy normális törvény, aki veri, kínozza, éhezteti stb a háziállatát, 1 év. Minimum. Nincs jó magaviselet, meg kisfaszom. ezekkel kellene ugyanazt tenni, amit Ő tett a kutyájával. Rohadék az összes. Imádom a kutyákat.
Én is eléggé óvatos vagyok a netes dolgokkal de neked ez már paranoia
Szerintem akkor néznek az ember dolgai után a neten ha vajami miatt kelne kerül. Akkor biztos lesz ember erre a feladatra
Amúgy párszor leírta itt nem egy ember hogy adott a kutyája pofájára amikir nem működött terv szerint mégse ment ki se a yard se az alkat védők
Lalival együtt fiatalok vagytok.....és naívak is......20 év múlva pont Te leszel aki az ilyesmitől óvja a fiatalabbakat és pont ugyanezt kapod majd amit most írsz.
Mert szted elkezdenek nyomozgatni? értem én, hogy internet, meg olvassa boldog boldogtalan, de biztos vagyok benne, hogy nem ez a legfontosabb dolguk.
Eszembe nem jutna emiatt nem megcsinálni.
Szted ha most leírom, hogy holnap elmegyek a rendszám nélküli motorommal motorozni, holnap reggeltől egy rendőrautó fog álldogálni a házunk előtt?
Előbb "sütött" gondoltam mindjárt indulok, elballagtam a boltba, mire kijöttem akkora bazi felhő jött ide hogy mindjárt esik. Maradok nyugton a csicsába!
Ugye a vizsla imád rohanni, és gyors is, tehát nem 10 méterre megy el hanem 200-ra, azt ilyen messziről hiába szólok már utána, meg fenyíteni is nehéz. Füttyjelekre is megtanítottam, azt még meghallja és visszajön, de a távolsággal arányosan az engedelmességi hajlandóság is csökken.
Ezzel csak az a baj, hogy összefuthat más kutyával, vagy lovakkal, akkor már végkép nem reagál. Bár a lovakat szereti, de a ló nem mindig tudja.
Mögöttem szaglászhat, ha jön szembe valaki, akkor hívom és odajön, megkötöm, ha olyan a kutya akivel kijön akkor elengedem és játszhat.
Miután csekkolta a másik kutyát már nem érdekli akár ellenség, akár barát, és utána engedelmes, de az összeverekedést meg kell előzni.
Ez a kis rohadék múltkor elvert egy rottweilert szóval önbizalma is van.
Akkor szoktam előre engedni ha belátható a szakasz, és látom hogy nincs ellenfél, de beláthatatlan részek előtt visszahívom.
Szóval jobb ha mögöttem van. Eleinte nehezen viselte, de rájött hogy mögöttem is pont úgy tud keresgélni, meg felderíteni mint előttem.
Kerítés mögötti ugató kutyára az enyém sem reagál csak pár esetben.
Nem tudom mitől függ, de van 3 kutya amelyikre már előre idegesíti magát. Nekem olyan érzésem van mintha valamit beszóltak volna neki, pl. "anyád egy szuka" vagy ilyesmit, és azóta utálja őket de ha rászólok, akkor jön mellettem, jól kihúzva magát, látványosan semmibe véve a másikat, míg az ott acsarkodik
Baszki az enyém olyan hogy ha valaki jön akkor olyan vidám mint a kisgyerek karácsonykor.
Ha kisgyerek jön azért van hátra csukva mert örökké nyalná meg bújna hozzá aztán félnek tőle
Azt gondoltam teljesen hasznavehetetlen házőrző
Aztan egyszer egy rosszarcú Emberke valamit kérdezett amikor a kertben voltam Es majd szét tépte a kerítést. Ha a cigok is téblábolnak akkor is elég harcias tud lenni
Főleg éjjel akkor ha valaki utcán megy már morog
Egyszer fajt a lábam és este sántikáltam haza majd meg őrült úgy ugatott amíg meg nem ismert
Nekem egyszer egy kb 3mm átmérőjű cunder golyó égett a láb fejbe. Az gyógyult nehezen, de a végén amikor már nagyon nem szép volt addig kapargattam amíg meglett
Egy éves kora után került hozzánk, már ilyen volt. Jártunk iskolába. Nagyon okos. Hallgat ránk. Mondjuk sztem ide is bemászhatna bárki.
Egyedül a kutyákkal kell figyelni. Bár ha labda van nála, egy csordányi kutya sem izgatja.
Szerintem akkor néznek az ember dolgai után a neten ha vajami miatt kelne kerül. Akkor biztos lesz ember erre a feladatra
Amúgy párszor leírta itt nem egy ember hogy adott a kutyája pofájára amikir nem működött terv szerint mégse ment ki se a yard se az alkat védők
Eszembe nem jutna emiatt nem megcsinálni.
Szted ha most leírom, hogy holnap elmegyek a rendszám nélküli motorommal motorozni, holnap reggeltől egy rendőrautó fog álldogálni a házunk előtt?
Elég ha vakkant ha baj van, utána enyém a terep.
Akik vannak azok normálisan viselkednek
Lehet ha a házba jönne be valaki megugatná, de a postásnak direkt hízeleg.
Ezzel csak az a baj, hogy összefuthat más kutyával, vagy lovakkal, akkor már végkép nem reagál. Bár a lovakat szereti, de a ló nem mindig tudja.
Mögöttem szaglászhat, ha jön szembe valaki, akkor hívom és odajön, megkötöm, ha olyan a kutya akivel kijön akkor elengedem és játszhat.
Miután csekkolta a másik kutyát már nem érdekli akár ellenség, akár barát, és utána engedelmes, de az összeverekedést meg kell előzni.
Ez a kis rohadék múltkor elvert egy rottweilert szóval önbizalma is van.
Akkor szoktam előre engedni ha belátható a szakasz, és látom hogy nincs ellenfél, de beláthatatlan részek előtt visszahívom.
Szóval jobb ha mögöttem van. Eleinte nehezen viselte, de rájött hogy mögöttem is pont úgy tud keresgélni, meg felderíteni mint előttem.
Kerítés mögötti ugató kutyára az enyém sem reagál csak pár esetben.
Nem tudom mitől függ, de van 3 kutya amelyikre már előre idegesíti magát. Nekem olyan érzésem van mintha valamit beszóltak volna neki, pl. "anyád egy szuka" vagy ilyesmit, és azóta utálja őket de ha rászólok, akkor jön mellettem, jól kihúzva magát, látványosan semmibe véve a másikat, míg az ott acsarkodik
Ha kisgyerek jön azért van hátra csukva mert örökké nyalná meg bújna hozzá aztán félnek tőle
Azt gondoltam teljesen hasznavehetetlen házőrző
Aztan egyszer egy rosszarcú Emberke valamit kérdezett amikor a kertben voltam Es majd szét tépte a kerítést. Ha a cigok is téblábolnak akkor is elég harcias tud lenni
Főleg éjjel akkor ha valaki utcán megy már morog
Egyszer fajt a lábam és este sántikáltam haza majd meg őrült úgy ugatott amíg meg nem ismert