Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sajnos túl későn került hozzam. Igazándiból kedvem se volt fegyelmezni. Eddig ez az egy kutya ami ilyen rakoncátlan
Még a nagyon önfejű bullterrier is be lett tanítva pár dologra ( persze olyanra amit Nem akart Ám megtanulni)
A mostani amíg nem fut addig fegyelmezett, szépen sétál nem húz nem ugrál. De ha a hám rákerül fékezhetetlenné válik
Pü.
Nem is a féknek kell megfogni. Én a kutyámmal póráz nélkül sétálok, a 2 vezényszóra hallgat: "Vár!" és "Mehet!". Mondjuk a tanulás nem volt egyszerű, néha p..csán kellett rúgni, mert pontosan tudja mit jelentenek a szavak, csak néha nem akart rá figyelni.
Nyilván nem a sétáló utcában megyünk póráz nélkül, hanem csak sima kertvárosias környezetben, de ezzel megtanulta azt, hogy bármi történik, nem megy világgá.
erdei, tóparti sétákon is 10-20 méteres körzetben marad, rászólni sem kell.
Szerintem a te kutyusoddal is meg lehetne csinálni, de még fojtó nyakörv sem kell hozzá. Vannak persze kezelhetetlen kutyusok, de az amstaff-ok is nagyon okosak, simán fogná az adást.
Hosszú pórázzal kipróbálhatnád, hogy nagyon türelmesen, konzekvensen szoktatod a "Vár!" szóhoz mondjuk. Eleinte csak le fog lassítani, majd meg is fog állni, sok gyakorlás után.
Nekem az amstaff ilyen 3 éves de kb olyan mozgékony kint fel évesen szokott lenni
Nem komolyodott semmit Kibaszott hiper aktív
Néha megkattam aztán ide-oda fut az udvarban maxi tempóval, egyik bokor akart fordul meg de Már úgy néz ki mint egy cross pályás visszafordító
Amíg kisebb volt tudtunk futni biciklivel de most már olyan erős hogy nincs az a fék ami megállítja
Kutya jó sora van!
A waeco kurvajó,a gyógyszereseknek kötelezeő egy állandó cucc,azt próbálom ledumálni róluk,de aszongyák 3 kiló és sorszámmal sofőrre van kiosztva.
Ha meglát azért villámgyorsan ilyenszökell,muris bakugrásokkal és heves farokcsóválással.
De terrier,villámgyorsan bemegy a tiltott vagy veszélyes helyekre,és nincs félelemérzet,csak kíváncsiság.
És felbukik a fűcsomókban is.
Kompresszoros hűtő jó dolog
De a petiner vagy mi a fene lapos cucc nem az igazi
A bulldog más anyagból van
Leülsz földre oda kocog, ugrik az olesbe és csak fekszik és néz
Úgy néz ki ez lesz az én kutyám
Ettől olcsóbban is van, de nem sokkal sajnos.......
Welsh terrier és bioműködésű tehát passz.
A fogai szorítóereje még nem az igazi,de kompenzál a kitartás meg a tűéles szúrás.nomeg MI vezérelt így mindig megtalálja a körömházat.
Milyen típus az eb? ...és hány KW-os?
Nem?....meglepődnél ki mindenki jár ide főleg nézelődni......
Nem jár ide a fórumra az NKH... Sajnos nincs ebben járatos ismerősöm, ezért gondoltam megkérdezem.
Tudom,néztem is őket bőszen a jófogáson.
De egyenlőre ami jó árban volt eltünt,50-em most nincs,de a legnagyobb baj hogy nonstop meló és rozsdavágás miatt nemigen tudok elszabadulni.
Nameg most kutyapesztrálás is folyik.
emmeg volt a lidlban.
amúgy valszeg egy ilyen fagyasztós cucc lesz a nyerő,de ami fagyott az nem iható,tehát kell egy olyan is amiben nem kockázott tea lesz meg egy amiben a sültkrumpli feltöri a betont.
Bár az rohadt messzi terv ahogy látom most.
Viszont haladás van a járgánnyal is.Hamarosan be kell illeszteni a donor oszlop-küszöb részét.
És közben már morog,bokára támad és csipogva ásít.
Azért ezt így kiírni.....egy ebben jártas embert kéne keresni, gondolom van a környéketeken is ilyen.
Mint régebben is írtam egy használt kamionhűtőt érdemes venni (van 12V-os is na meg átalakítók is akadnak ha csak 24V-ost találsz) mert az fagyaszt is és elég nagyok, általában ágy alá beépíthetők, de igazából mindegy megállnak a saját lábukon is.
https://www.jofogas.hu/veszprem/Hordozhato_kompresszoros_huto___30_liter___hibatlan_104910922.htm
Lefelé dől az úttest, fostak, lelassítottak közel nullára, majd le akarták tenni a lábukat, mikor érezték, hogy kevés lesz.... csak a dőlésszög és a gravitáció nem hazudik
Itt a 2 masina. Már régen is picit aprócska volt a gép nekem, de nagyon szerettem, jó motor.
Ja,van baj ezt néztem ki,a waeco vagy dometic 1,5x.De most erre sincs keret.

https://www.alza.hu/auto/alpic...
Motor papírozásban, papírozási trükkökben otthon van valaki?
Sok-sok éve vadásztam már egy papíros, de romos Gilera MX-1-esre, hogy az én szép és jó állapotú ugyan ilyen motoromat átépítsem rá és így forgalomba helyezzem.
Eddigi terv a következő:
A papíros, üres fővázra felépítem az én motorom minden alkatrészét, a motorszámot meg lesósavazom és arra pedig ugye beírják, hogy "természetes korrózió miatt nem olvasható". Így elvileg gond nélkül forgalomba helyezhető majd a motor.
Kérdés:
Azt nem tudom megtrükközni, hogy a papíros vázat sérültnek bejelentve azt mondanám, hogy egy másik vázzal javítom meg és így igazából a gyárias állapotú, papírok nélküli ugyan ilyen motoromra jelenteném át a papírokat, mintha az lenne a "javított", elkészült motor?
40°-ban simán lehűti 38°-ra.
Ezekkel az a baj hogy egy x fokot tud hűteni a környezeti hőmérséklettől
A drágábbaknak kicsit több az x értéke, de egy 40 fokos melegben az is kevés
Teszteles,egyenlore 230v rol.
Tudom nem kompresszor,de nemdraga,es egy adag sargarepa meg fagyasztott steak krumpli melle megvettem.