Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én többször is jártam arrafelé. Rendben van, hogy régi és emlékezést próbál kialakítani, de a nádfedeles "házak" nagyon régiek, a háború után lettek készítve max. 46 körül . Nekem nem tetszik! Megnéztem, érdekes lenne 1-2, de egy falu egyben??!
A terület amiről szó van az önkormányzati terület, tehát az önkormányzatnak van lehetősége korlátozni annak felhasználhatóságát. És ha ott áll egy rendőr aki ezt elmondja, felhívja rá a figyelmet akkor az rendbe van. Ez pont olyan mikor egy rendezvény miatt lezárnak egy utcát, kresz szerint te behajthatnál, de kint áll a rendőr és nem enged be.Nincs itt gond, csupán csak azt akarják hogy a motoros ne oda álljon.
zárja le akkor Füredet és az ott lakók csendesen ellehetnek egymással bemondásra nincs korlátozás, azt ki kell táblázni... de motorral akkor is meg lehet állni a járdán, ha marad 1,5 m hely a gyalogosoknak.... ráadásul nehéz lenne írásba foglalni, hogy motorral nem lehet menni Füredre.... nem normális a helyi vezetés, ez már biztos...
mindegy, ahogy Laci is írta, mindenki el tudja költeni a pénzt máshol is,.... az biztos, hogy az a motoros, akit ott vegzálnak, nem megy oda többet autóval sem nyaralni a családdal
A polgármester elképzelése hogy egy csendes nyugodt város legyen, ami a pihenni kikpcsolódni vágyóknak tökéletes választás legyen.ez a motoros dolog azt gondolom egy átmeneti dolog, vagy lehet hogy végleg megtíltják ott a motor parkolást.
csatlakozom... Füreden max áthajtok, ha arra van dolgom.... Balatont meg minden településen tötymörögve megkerülni? minek?
Bfüreden mindenki hülye? vagy csak a városvezetés debil?
Például ilyen (ez a tavaly őszi verzió, idén pár helyen letértem úgy lett 470 km): https://goo.gl/maps/g1qHDXtiKszJvSfK6
Ez tudod miért van így? Mert én nem kés vagyok.
Nincs kitáblázva, viszont ott áll a rendőr és ezt elmondja. Szerintem ez így jogilag rendbe van. Ha van egy intézkedés erről akkor azt a rendőrnek joga van betartatni tábla ide vagy oda. A baj akkor lenne ha se tábla se rendőr.
Nem te vagy a legélesebb kés a fiókban.
A pesti miért is hangoztatná?
Ez mondjuk igaz, bár szerintem nem a motorosok szívatására kapták a felhatalmazást.
Főleg ha nincs kitáblázva, az eltérésről, semmi joguk fenyegetőzni, meg büntetni.
Igen.
Délipartról komppal, és biciGlivel
Nem a pestiek hangoztatják hogy semmi keresnivalóm ott.
Tegyél már fel egy térképet erről, ha szép az útvonal.
Persze hogy nem az, csak aki tényleg COVID beteg azt nem fogja senki látni, mert ha igen akkor az azt jelenti hogy ő is beteg....vagy orvos.
Asszonyékat most tesztelték antitestre, mert az egyik nővér elkapta. Valószínűleg nem a kórházban, de biztonság kedvéért megcsinálták.
Az egész csapat negatív, azaz nem is volt bennük a COVID. Szóval azért csak ér valamit a védőfelszerelés, miközben 24 órában koronásokkal foglalkoznak.
Pedig ők is arra számítottak hogy már régen átment rajtuk.
Értette ez zúzódás,mint mikor pofára esés van motorral.
Két hétig nem mozgott az ujjam.
Törés,komolyabb gond másmilyen.
Tapasztalt vagyok ilyen téren.
Tihany-ban a faluban jártál már?? Az öreg nádfedeles házaknál??
"pont ott" fognak hegeszteni?? És, ha nem tudja hányadik rétegnél tart éppen??
Így van. Én is egyel beljebb lévő utakon szeretek menni minimum.
Barátságos és nagyon hangulatos falvak vannak, motorozni is évezetesebb.
Parti út csak biciGlivel!
Jó hát BMW-vel azt hiszik kolléga vagy, főleg POLICE feliratós pólóban, bárhol megállhatsz
Szerintem arra gondolt hogy azzal váltsd ki, amíg heftölöd az eredetit.
Amíg a járványveszélyt TELJESEN vissza nem vonják, addig a helyi polgármesterek rendelhetnek el külön korlátozó intézkedéseket.
Megint esik az eső!!!
Helyi rendelettel nem lehet a KRESZ-t felülbírálni. Volt ebből már balhé egy két városban amikor ugyan így megpróbálták lehúzni a motorosokat, a végén a polgik elnézést kértek és visszavonták a rendeletet.

"40§ (8) * A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha

a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,

b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,

c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és

d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.

(9) * A járdán a mozgásában korlátozott személy (vagy az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, az iskolabusz, a gyermekeket szállító autóbusz, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg."