Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem indulok máshova legfeljebb a picsába, de azt megszavaztassam?
Én rád fogok szavazni
A börtönbeli állapotok más kérdés, de nem arról van szó hanem arról, hogy végleges (halál) ítéletet kell mondani valaki felett vagy lehetőséget adni arra, hogy idővel akár kiderüljön, hogy nem is ő tette legalábbis ezzel indult, és az orosz állapotok nem nagyon kellenek, de a norvégok sem az egyik a pokol a másik a wellness, a kettő között, hogy azért ne üdülés legyen, de ne is az, hogy olyan állapotok legyenek, hogy inkább öljenek minthogy élve bekerüljenek. No meg mindent úgy érdemes nézni, hogy mi van ha én kerülök oda, akkor mit akarnék? Nem olyan nehéz bárkinek is bekerülni csak elképzelni nehéz mondván, de hát én becsületes vagyok velem ilyen nem történhet.......hát de, történhet bármi ami miatt gyilkosnak, rablónak, tolvajnak vagy csak közlekedési baleset okozójának leszek kikiáltva és akkor milyen eljárást szeretnék? Amiben azonnal első blikkre elítélnek vagy amiben utánanéznek mindennek és úgy hoznak ítéletet?
Ha szigor van a magyar gyuri keres egy vagon penzt mert nem wellnes van.
Inkább szigor legyen, ne wellness!!!!!
Szerinted?
Volt már olyan, amiben nem kerestél hibát, vagy valamivel egyetértettél?
No,telibe baszva alapozoval.Monyák művek.
az a gond ebben hogy egy dolgot ezer féle nézőpont szerint lehet látni
és sosem lesz semmi sem olyan hogy fekete vagy fehér
nekem pl minden jó, amíg van mit enni inni addig minden fasza
én már nem lázadok leszarok mindent mert eddig kb mindenki faszra húzott a "felsőbb körökből" szóval nekem minden mindegy
elkezdtem pecázni kezdek megnyugodni
A nagy szigor eleinte hatásos (a duce-nak sikerült egyedül a maffiát megszorongatnia), de később mikor ez állandósul akkor aki bűnözésre adja a fejét éppen, hogy a nagy bünti miatt már nem biztos, hogy a menekülés vagy megadás lehetőségét fogja szem előtt tartani hanem a minden mindegy alapon mészárolni kezd, az oroszoknál elég nyomorult börik vannak ahogy néha dokukban látni, de mégis tele vannak kemény gyilkosokkal, miért ha a nagy szigor ennyire elrettentő erejű? No meg ez elég sok visszaélésre adhat okot, könnyen el lehet tüntetni bárkit aki kényelmetlen és hatalmunkban áll élni a rendszer szigorúságával.
Legalábbis utánanézek még egyszer vagy többször, hogy jól láttam-e mielőtt ítéletet mondok. Vannak ilyen emberek akik mindenben bíznak, mindent elhisznek főleg azt amit látnak ( bűvészektől is), örök belenyugvók, minden jó nekik ahogy van főképp ami éppen van.
Én biztos nem börtönöket építenék milliárdokból, ha nem a törvényeket szigorítanám.
Az első: legyen visszatartó ereje!!!!!
A második:Ne kívánkoznak vissza!!!!!!
Ez a kettő már véleményem szerint hozna változásokat a bűnözői körökben.
úgy gondolom te abban se bízol amit sajt szemeddel látsz
vannak ilyen emberek akik semmiben se bíznak semmiben se hisznek, ilyen örök lázadók semmi sem jó nekik legfőképp ami épp van
Annak ellenére életfogytot kaptak...Mikor meglettek az elkövetök...egy évnek kellett eltelni..hogy felmentsék öket a hibás döntés alól...
Ott nagyon kellett produkálni az elkövetőket. Előtte példa nélküli volt az ilyesfajta bűncselekmény. Így sikerült nekik......nyilván fasz volt mindegyik jogász, de sziklaszilárdan egyiket se tudták vádolni.
Az jól sikerült...mármint a móri ügy...1 milliárdba került a nyomozás...a rendörök..a biró..az ügyész..komoly jutalmakat kaptak...mert ráverték a balhét..két olyan emberre..aki ártatlan...Ezek az emberek..ma is végzik a dolgukat...jó pénzért....Pedig közmunkán lenne a helyük...
Másé sem, nyugodj meg.
Ezen nem vitázok mert nem értek egyet. Vannak teljesen egyértelmü bizonyitott esetek különösen a visszaesők terén. véletlenül mindig ugyanazt az elkövetőt gyanusitják.... nahát , felháborító. Vahy ott van a Szita Bence, bár ott szerencsére mindhárom.gyanusított elhunyt azóta, de akár mindhármat fellógathatták volna. Gondolom ott is rengeteg kétely merült fel benned.
Az én szemem koronától elhalálozó fiatalt de még öreget sem látott, szóval a szememnek nem hihetek.
Vannak, de még sincsenek. Nézzük pl. ezt az Ini által mondottként egyértelmű esetet: https://maimanohaz.blog.hu/201... .....ez egyértelmű eset, fényképekkel bizonyítva, hogy nyilvánosan lelőnek egy embert, de.....és ott van a de.....itt ugyan nem említik, de az elfogása előtt sokakkal együtt a tábornok családtagjait is kivégezte a figura így mégsem annyira egyértelmű a dolog.......itthon elég a móriakra gondolni, lehet, hogy bűnözők voltak, de épp azt nem követték el és akkor simán kivégezhették volna őket mindenki megelégedésére ha van halálbünti, de nem az az egyetlen eset van ahol legalábbis necces az ítélet.
De egyébként velem ki.lehet egyezni a halálbüntetés kiváltásáról, vagy kemény munka mig börtönben van és persze ingyé, vagy középkori keretek közt egy szigeten vagy zárt helyen ahol csak inni meg enni kap valami alap ételt
Mig müködött magyarországon a halálbüntetés, addig se sok.végrehajtott volt és elég alaposan körüljárták, nem volt azonnal.fellógatás. riportban nyilatkozták elitéltek, vokt akit visszatartott volna ha még létezik a halálbüntetés.
Ismerős vett egy motort magának. Gerinctörött lett , akkus tolókocsival jár.
Egyszerű..... te ne tanúskodj és főként ne itélj
Aztán jó magaviselet miatt hamarabb szabadul és.furcsamód megint öl. Ilyenre is van példa. Ráadásul nem olcsó egy napja a börtönben amig gyúr, tévézik és reklamál illetve milliókat vesz fel a rossz körülmények miatt. Aztán azt is elverik pár hét alatt és megint öl.
Sanyi, mindig vannak egyértelmű.bizonyitott esetek, visszaesők.meg különösképp. Ritka a tévedés, az is jobbára pozitiv irányu a sok kimosdató ügyvéd miatt.
Nincs egyértelmű eset, bármi lehet megrendezett vagy sok rossz tanú........én pl. mindenben kételkedem ahogy már sokszor írtam és bár sokszor fekete-fehér számomra bármi, de máskor nem.......