Neked az jött le, hogy sajnálom őket?
Így már mindent (IS) értek.
De azért leírhatnád mindenki okulására, te inkább jogosnak érzed azt, hogy TE költözhess a Várba ezek szerint? Vagy inkább azt kérdem, mi nem tetszik? Hogy Orbán van ott, vagy általában a kormány? Vagy bárki aki nem te?
legyen üres, szellemjárta a Vár? Akkor inkább jó, ha mindenki úgy él mint te, vagy inkább úgy te ahogy azok akik a Várban?
Csak azért kérdezem, hogy tudjam, mire akarsz kilyukadni.
Mert elsunnyogva azt látom a betűidből, hogy te egyfajta kibucot szeretnél, ahol senki nem él jobban a másiknál (állítólag persze).
Ha beleszúrnék egy baszom nagy körzőt a kecóba és húznék vele egy 2-2,5 km átmérőjű kört, az összes munkahelyem beleférne. Közúton, a legmesszebbi sincs nagyon többre 3 km-nél.
Hálás is vagyok érte.
Nekem sem tudnának annyit fizetni, hogy ezt a fajta kényelmet feladjam. Valószínűleg az éveim száma miatt elfogult vagyok az életmód megváltozásának felvetésére, de végiggondolva nem is a költözés, hanem maga a tömegnyomor miatt nem szeretnék ilyen helyre elmenni.
"Amikor a PIM-ben beszéltem egy ott dolgozóval, akkor asszem ő Csepelen lakott, neki reggel 1-1,5 óra oda és este annyi vissza, úgy, hogy nem volt gyerek, tehát nem kell összeszedni, edzésre, zeneiskolába pluszban elmenni." Én meg Győrben dolgoztam , pedig Tapolcai voltam, amíg tudtam. Mert ott fizettek annyit amennyi tetszett.
"Ha valaki beveszi a fejébe, hogy az állam, a kormány, vagy bárki ellopja az ő befizetését, " Igen , azok a begyöpösödött semmirevaló megújulni nem képesek, aki mindig ugyanazt a verset fújják. Igaz sokan nem költözhetnek fel a Várba sem pl. Nem kellene ennyire sajnálnod őket.
Szegedi vagyok. De még itt is próbálok mondig úgy munkát találni, hogy minél közelebb legyen. Most kocsival, motorral 5-10 perc. Nem mondom, biztos lenne az a pénz, amiért utaznék 1-1,5 órát, de sztem olyat Mo-n nem adnak.
Énszerintem meg az ember öregkorára azok a jellembeli szokások erősödnek meg, amik az addigi életében a legjellemzőbbek. Ezt látom anyámékon meg anyósékon is, de pár kollégát is elkoptattam már, ha visszagondolok a sokkal korábbi évekre, akkor látok benne erre igazolást.
A türelmetlen ember öregségére még türelmetlenebb lesz. A fontoskodó meg pláne. Sajnos azokat a szokásokat látjuk mi meg, amit amúgy mi rossznak gondolunk, mert arra figyelünk fel jobban.
A másban keresendő hiba egy rendkívül rossz szokás, ez az ember egész életére jellemző. Ilyen a vasárnapi templomba járók jó része, de a spirituális hibáztatók viszont teljes egészében.
Minek csináljam ezt, mert úgy is az van megírva a sors könyvében, nem vagyok lusta, csak el vagyok átkozva, a Jó Isten akarta, hogy így legyen, stb.
Ja, a tízmilliószoros napot ki ne hagyjam.
Ha valaki beveszi a fejébe, hogy az állam, a kormány, vagy bárki ellopja az ő befizetését, akkor az 9öregkorára ennek lesz a betege, ez fog örökké a buksiban forogni. Nyilván te is ezt látod ezek szerint.
Amikor egy modern várost építenek, akkor (ha van eszük) megtervezik a közlekedést is. Ma a fővárosban egy évszázadokkal ezelőtt elgondolt városkép van, annak megfelelő úthálózattal. Lerombolni nem szerencsés, de legalább a hivatalokat nem a legbelső, legszűkebb kerületekbe kellett volna telepíteni.
Kényszerhelyzetben jó lett volna figyelembe venni azokat a számokat, amik akkor voltak aktuálisak, amikor kialakult a város mai szerkezete. Amúgy én abszolút nem értem a fővárosban lakókat, miért ragaszkodnak ennyire ehhez a helyzethez? Amikor a PIM-ben beszéltem egy ott dolgozóval, akkor asszem ő Csepelen lakott, neki reggel 1-1,5 óra oda és este annyi vissza, úgy, hogy nem volt gyerek, tehát nem kell összeszedni, edzésre, zeneiskolába pluszban elmenni.
Én reggelente - ha csak a menetidőt nézem és a reggeliért a boltba befelét nem - nyolc-tíz percet közlekedem, értelemszerűen ennyit délután haza. Nincs az a pénz, amiért én napi két-három órát közlekednék ráadásul úgy, hogy tulajdonképpen majdnem városhatáron belül vagyok.
Nagy a valószínűsége, hogy MI is hasonlóan fogunk megöregedni. Szoktam mondani gyerekeimnek na akkor ássatok le nyakig a fődbe azt focizzatok a fejemmel.
Áh. Amikor nyuggertalálkozó van, mindig és kizárólag két dologról hallok, amikor elmegyek hallótávolságon belül. Régen ki-mit csinált és csapkodják a térdüket, hogy az milyen jó volt, a másik az, hogy most (legyen az bármelyik regnáló) a kormány hogy lop, költi feleslegesen más pénzét, és hogyan szívatják a nyuggereket.
Arról soha nem hallottam beszélni őket, hogy mennyi segítséget vittek Borsodba mondjuk.
Ha ez igaz mit írsz akkor miért nyávog minden pesti meg Pestre munkába járó hogy szar a közlekedés?
Nekem az is jó ha minden ember kettő autóval megy dolgozni
De mivel ami most van nem jó kell valami megoldás.
A kocsik számát elég egyszeri és célszerű csökkenteni.
Perste lehet minden sávot 3x mennyiségre növelni de így a lakó épületek mennének a levesbe
Szóval ha az út szeli 10 emeletes útban van beljebb kellene a másik 10 emeletes helyére egy 20 emeletes építeni
Dubai meg pár hasonló helyen ez simán megoldható de nálunk nem, bár célszerű lenne mert lehetne lefelé is 5-10 emelet a kocsiknál parkolni
Utána kurva jó lenne minden
Ne légy már Te is ilyen "faszista" náciak!! Kitartás eeetássak! Majd jön a gyurcsótáány, most jött ki pár napja az elmegyógyból Te, ez amit idefirkáltál már olyan dohos-szagú! Már minden f......,p ezt mantrázza!
Így már mindent (IS) értek.
De azért leírhatnád mindenki okulására, te inkább jogosnak érzed azt, hogy TE költözhess a Várba ezek szerint? Vagy inkább azt kérdem, mi nem tetszik? Hogy Orbán van ott, vagy általában a kormány? Vagy bárki aki nem te?
legyen üres, szellemjárta a Vár? Akkor inkább jó, ha mindenki úgy él mint te, vagy inkább úgy te ahogy azok akik a Várban?
Csak azért kérdezem, hogy tudjam, mire akarsz kilyukadni.
Mert elsunnyogva azt látom a betűidből, hogy te egyfajta kibucot szeretnél, ahol senki nem él jobban a másiknál (állítólag persze).