A bejáráson ezzel kezdtem és az ingatlanos mondta is, hogy az önkorival ez egyeztetve van, mert mindenki ezt szeretné egyből tudni, nincs ellene kifogása és a fizikai paraméterek is adottak.
Bp-iek, ingatlan mágusok, élet szakértők! Fordítsuk kicsit komolyra a szót, lenne egy jó témám és kérdésem:
Soroksáron találtam egy házat, üzleti, befektetési céllal!
Adatok: kb. 1000 m2-es sarok telek, aszfaltos utcák mindkét oldalon, alapvetően szép környék, de szemben tüzép van az utca túloldalán, nem messze pedig a temető, ez érték csökkentő lehet.
A rajta lévő épületet néhány éve kezdték el, de csak olyan 70%-os készültségig jutottak, ez szerkezetkész állapotot jelent, bent vannak a nyílászárók is. Gépészet még semmi...
200 m2-es 2 szintes, hosszúkás elrendezésű épület.
Terv a következő:
Ezen a nyomottnak mondható áron megvenném, behitelezném, majd pedig 4 db nagyjából 50 m2-es lakást kezdenék el kiépíteni benne a saját 2 kis mancsommal, meg édesapám és bátyám segítségével, valamint apóssal, aki épületgépész szerelő mester.
Ahogy egy lakás elkészül, a hozzá leválasztott kis kerttel azonnal kiadásra kerülne, hogy máris elkezdjen visszatermelni.
Majd sorba elkészülne a következő lakás is, akkor már 2 lenne kiadva és így tovább.
Végül 4 elkészült lakás termelné vissza önmagát és a plusz poén, hogy a telken van egy kőalapokon álló könnyű szerkezetes 30 m2-es kis házikó, amit vissza bontva a kőalapokra egy újabb ki épület építhető fel, tehát végül egyetlen ingatlanon egy 4 lakásos társasház jellegű épület és egy kis házikó épülhetne fel, ergo 5 kiadható ingatlan kezdené el vissza termelni a hitelt és végül a hitel után tiszta hasznot hozni.
Maga az egész ingatlan "komplexum" bőven 30 m alatti árral van, ami egyben jó, de egyben gyanús is. Erre jönnének rá az adott lakások elkészülésének költségei, aminek már utána számoltam.
Hogy miért ekkora kaliberben gondolkodom?
Mert ha csak veszek Bp peremterületén egy kis házikót méregdrágán, aminek hitelét a saját fizetésemből kell kiszenvednem, akkor az ingatlan nem termeli ki önmagát és ugyan ott vagyok, ahol a part szakad.
Ez jóval nagyobb befektetés, jóval nagyobb hitel összeg és rizikó, de a végén sokkal nagyobb hasznot is ígér.
Kishal vagyok, "halandó", hogy egyáltalán egy ilyen cég közelébe kerülhessek, aki ilyenekkel foglalkozik. Amúgy igen, egy ilyen céghez való egyáltalán csak bekerüléshez rendesen színt kell vallani.
Ebben van egy kis tévedés. A szállodákat egy bizonyos politikai réteg egy bizonyos megbízottjai tervezhetik, építhetik meg. Nem annyira fekete-fehér ám a helyzet, az építőipar a legnagyobb maffia az országban.
Még mindig jelzem, adott szakipari munka a kevés. A bolti eladótól a halőrig van ott persze munka, de ha ettől magasabb dolgokra pályázol, akkor szűk a piac. Nem véletlen élnek ott aránylag kevesen, akiknek a java része apartmanozásból, nyaraltatásból, szezonális munkákból él.
Nagyon bízom benne, hogy ezt nem nekem írtad, mert kölyökként én még egy növényvédőszer gyárban lapátoltam a rézgálicot meg mérgeket bármi komolyabb védő felszerelés nélkül...
A saját szememmel láttam a vidéki nagyvárosokban, hogy milyen mocskolódások, kifurások, lefele taposások, oldalra könyökölések mennek nevetséges fizetésekért, mert költözni senki nem akar, belekényelmesedve a kis életükbe. Bizony ez a helyzet.
500-ért meg bármikor szerelek gumit és még új szakmát is hajlandó lennék kitanulni.
Na de csak szívatlak. Jó hogy vagytok, csak az Alfás hőskompexus ilyen reakciót vált ki az emberekből. Ezért nem biztos hogy praktikus az idiótaságait megvédeni a mundérra hivatkozva
Amúgy feleségem is naponta kockára teszi az életét. Sorra kerülnek a dokik lélegeztetőgépre, néha még fiatalok is.
Neked még akkor hála az égnek, nem volt szükséged efajta segítségre!!!
Aminek őszintén örülök.
Azért kérdezz meg esetleg olyan embert aki már rá volt kényszerülve bármilyen formában erre a haszontalan tűzoltókor!
Ők máshogy látják egy picit.
Ha ég a ház, vagy a kocsi, annak úgy is annyi, ami nem ég el azt összetöritek, vagy eláztatjátok, de még a veteményest is le lesz taposva, meg a kutyám agyoncsapva
Az hogy ti eloltjátok, az csak a szomszédnak jó, azokat meg utálom. Még az jár a legkisebb kárral ha simán porig ég, mert arra fizet a biztosító, azt nem kell a korommal, meg az ázással vacakolni, simán újra építik az egészet.
Hallottam már ilyet.
Utána elcsukló hangon kérte a segítséget.
De nekünk a legjobb ha nem kell beavatkozni sehol senkinél., mert akkor pihenhetünk, hogy emelkedjen a koleszterin szintünk
Te sem válaszoltál a múltkor... mikor kérdeztem, de most is aktuális: csak egy rövid statisztikát kérek így csütörtök reggel: Hány tűzhöz vonultatok ki a héten? (ahol beavatkozni is kellett, netán menteni kellett) Hány műszaki mentés volt? (ahol hullákat kellett kivágni, nem letört ágat arrébb tenni)
Soroksáron találtam egy házat, üzleti, befektetési céllal!
Adatok: kb. 1000 m2-es sarok telek, aszfaltos utcák mindkét oldalon, alapvetően szép környék, de szemben tüzép van az utca túloldalán, nem messze pedig a temető, ez érték csökkentő lehet.
A rajta lévő épületet néhány éve kezdték el, de csak olyan 70%-os készültségig jutottak, ez szerkezetkész állapotot jelent, bent vannak a nyílászárók is. Gépészet még semmi...
200 m2-es 2 szintes, hosszúkás elrendezésű épület.
Terv a következő:
Ezen a nyomottnak mondható áron megvenném, behitelezném, majd pedig 4 db nagyjából 50 m2-es lakást kezdenék el kiépíteni benne a saját 2 kis mancsommal, meg édesapám és bátyám segítségével, valamint apóssal, aki épületgépész szerelő mester.
Ahogy egy lakás elkészül, a hozzá leválasztott kis kerttel azonnal kiadásra kerülne, hogy máris elkezdjen visszatermelni.
Majd sorba elkészülne a következő lakás is, akkor már 2 lenne kiadva és így tovább.
Végül 4 elkészült lakás termelné vissza önmagát és a plusz poén, hogy a telken van egy kőalapokon álló könnyű szerkezetes 30 m2-es kis házikó, amit vissza bontva a kőalapokra egy újabb ki épület építhető fel, tehát végül egyetlen ingatlanon egy 4 lakásos társasház jellegű épület és egy kis házikó épülhetne fel, ergo 5 kiadható ingatlan kezdené el vissza termelni a hitelt és végül a hitel után tiszta hasznot hozni.
Maga az egész ingatlan "komplexum" bőven 30 m alatti árral van, ami egyben jó, de egyben gyanús is. Erre jönnének rá az adott lakások elkészülésének költségei, aminek már utána számoltam.
Hogy miért ekkora kaliberben gondolkodom?
Mert ha csak veszek Bp peremterületén egy kis házikót méregdrágán, aminek hitelét a saját fizetésemből kell kiszenvednem, akkor az ingatlan nem termeli ki önmagát és ugyan ott vagyok, ahol a part szakad.
Ez jóval nagyobb befektetés, jóval nagyobb hitel összeg és rizikó, de a végén sokkal nagyobb hasznot is ígér.
500-ért meg bármikor szerelek gumit és még új szakmát is hajlandó lennék kitanulni.
Amúgy feleségem is naponta kockára teszi az életét. Sorra kerülnek a dokik lélegeztetőgépre, néha még fiatalok is.
Aminek őszintén örülök.
Azért kérdezz meg esetleg olyan embert aki már rá volt kényszerülve bármilyen formában erre a haszontalan tűzoltókor!
Ők máshogy látják egy picit.
Az hogy ti eloltjátok, az csak a szomszédnak jó, azokat meg utálom. Még az jár a legkisebb kárral ha simán porig ég, mert arra fizet a biztosító, azt nem kell a korommal, meg az ázással vacakolni, simán újra építik az egészet.
Kb átlagban 5-6 vonulásunk van egy nap.
Múlt szolgálatban 2x volt helikopteres balesetünk.
Így megfelel?
Na te jössz?
Utána elcsukló hangon kérte a segítséget.
De nekünk a legjobb ha nem kell beavatkozni sehol senkinél., mert akkor pihenhetünk, hogy emelkedjen a koleszterin szintünk