Gyerekek! 46 vagyok! Nehogy már ezen meditáljak hogy mennyit eszik az autóm? A motoromnak a fogyasztását sem tudom!
Nem vagyok a pénzem ellensége,de ennyire szarrágó se. Hagyom is ezt...csodálkozom néha...
Fasza alfaduma ez a nem érdekel mennyit fogyaszt.
Jah,amikor szólok a kollégáknak KB 200-220-at birok egy menetben.És 270-nél gurulok le a Monte Baldoról a maradék benzinpárával az első öntankoló kútig igen izgi lesz hogy elfogadja e a pénzt vagy visszaköpi.
Nem számít...szegény az akinek ez meglett férfi létére számít. Sajnálni tudom....főleg hogy több évről van szó. Ha 20.000-ér kilómétert mész akkor is pár év....
Kár kint lenned ha ennyire csóró vagy. Itt jobban élünk ezek szerint...
Napi 11 oda 11 vissza km.
Anno teljesen elvoltam egy inyektoros robogóval ami 2,8-at fogyasztott.
Csak van egy Kb 4 km-es szakasz ahol régen kevés volt a forgalom de 5-6 éve kurvanagy és centizik a robeszt 120-al.Kiidegelt.
Aztán változott az élethelyzet,sokmindent kell hirtelen relatíve nagy méretű cuccot vinnem random,nem tudok rákészülni hogy délelőtt tudom meg .El kell hoznom egy 160x90-es hátfallemezt vagy 2x 3 méter vízzárót.Esetleg ki kell mennem veresre vagy domonyba felmérni valamit,garit intézni.
Sajnos nem olyan a meló hogy mindennap letámasztom a verdát reggel és este meg hazamegyek.Így maradt a kombi.
Mindegy...engem nem érdekel az a pár liter ha a kényelmemről és a megbízhatóságról van szó. Nem azért dolgoztam le az életem ,hogy ilyen szarokkal foglakozzak! Soha nem érdekeltek az ilyen faszságok. Ok ne egyen 20 litert én is azt mondom,de ennyi elfogadható. Ha így nézzük mi a faszért motoroztok,cigiztek,fagyiztok,nyaraltok? Ne ilyen semmiken mekengjünk már...
Nekem is tetszik, ha valami 10 litert fogyaszt, de nem azért mert egy elavult, szar, hanem mert magas hatásfokon alakítja át az üzemanyagot örömmé és boldogsággá. Pont mit a motorozás :-)
Éves szinten 20.000 km-t megyek vele és van egy olyan trükközés, hogy a munkahely városának közigazgatási területén beül a munkáltató nem köteles üzemanyag térítést adni (általában nem is szoktak) és Bp-en belül simán lehet 2x15-25 km-es munkába ingázásokat összehozni.
Na így már nagyon nem mindegy, hogy 5.8-as élettartam átlaggal vagy 9-11 literrel jár egy jármű.
Most nem mindegy hogy 7 vagy 10 liter? Ha szereted és megbízható,kényelmes ,és tetszik akkor szerintem mindegy.
Ha melóba jársz vele kapsz támogatást,ha munkakocsi akkor le tudod írni, ha meg csak van(mint nekem), az az évi 4-5 ezer kilóméter lófasz.
Aki ilyen párszázforintos tételen szarakodik,az járjon tömegközlekedéssel.
Nem vagyok a pénzem ellensége,de ennyire szarrágó se. Hagyom is ezt...csodálkozom néha...