Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Gyerekek! 46 vagyok! Nehogy már ezen meditáljak hogy mennyit eszik az autóm? A motoromnak a fogyasztását sem tudom!
Nem vagyok a pénzem ellensége,de ennyire szarrágó se. Hagyom is ezt...csodálkozom néha...
Csak gondoltam megemlitem, hogy a szipi szupi
Pl. Bkv járművek mennyit kajolnak

De a troli nem kér egy csepp gázolajat se
Naaa jó, attól függ melyik
Nem felesleges ezt is leírtam...Olvass....
Fasza alfaduma ez a nem érdekel mennyit fogyaszt.
Jah,amikor szólok a kollégáknak KB 200-220-at birok egy menetben.És 270-nél gurulok le a Monte Baldoról a maradék benzinpárával az első öntankoló kútig igen izgi lesz hogy elfogadja e a pénzt vagy visszaköpi.
Mondjuk nem is cigizek, nem is fagyizok. A Motorozás meg nyaralás meg nem ugyan az, mint a full feleslegesen sokat zabáló autó.
Nem számít...szegény az akinek ez meglett férfi létére számít. Sajnálni tudom....főleg hogy több évről van szó. Ha 20.000-ér kilómétert mész akkor is pár év....
Kár kint lenned ha ennyire csóró vagy. Itt jobban élünk ezek szerint...
Ennyi!
Napi 11 oda 11 vissza km.
Anno teljesen elvoltam egy inyektoros robogóval ami 2,8-at fogyasztott.
Csak van egy Kb 4 km-es szakasz ahol régen kevés volt a forgalom de 5-6 éve kurvanagy és centizik a robeszt 120-al.Kiidegelt.
Aztán változott az élethelyzet,sokmindent kell hirtelen relatíve nagy méretű cuccot vinnem random,nem tudok rákészülni hogy délelőtt tudom meg .El kell hoznom egy 160x90-es hátfallemezt vagy 2x 3 méter vízzárót.Esetleg ki kell mennem veresre vagy domonyba felmérni valamit,garit intézni.
Sajnos nem olyan a meló hogy mindennap letámasztom a verdát reggel és este meg hazamegyek.Így maradt a kombi.
Ebbe most ne mennyünk bele...de remélem ezt nem komolyan gondolod
Mindegy...engem nem érdekel az a pár liter ha a kényelmemről és a megbízhatóságról van szó. Nem azért dolgoztam le az életem ,hogy ilyen szarokkal foglakozzak! Soha nem érdekeltek az ilyen faszságok. Ok ne egyen 20 litert én is azt mondom,de ennyi elfogadható. Ha így nézzük mi a faszért motoroztok,cigiztek,fagyiztok,nyaraltok? Ne ilyen semmiken mekengjünk már...
Áhhh a tömegközlekedés is zabál
Pl:
Eu6 Mercedes conecto (szóló) 44-47/L
Eu3-4 Volvo 7700 (csuklós) 52-62/L
40 éves Ikarus 260 EU ló f@sz 27-35 /L
Ikarus 280 42-28/L
Évi 4-5.000-ért taxit hívok....annyit gyaloglok kb évente :-)
Boldog az akinek ez nem számít :-)
Hány év alatt?
Évi 4-5 ezer...le is írtam. De ha ennyire fillérbaszók vagytok,te miért nem egy babettát vettél? Azzal eljárnál egy tankkal 1 hónapig!
Nekem is tetszik, ha valami 10 litert fogyaszt, de nem azért mert egy elavult, szar, hanem mert magas hatásfokon alakítja át az üzemanyagot örömmé és boldogsággá. Pont mit a motorozás :-)
Ezekre az utakra? Puha rugózás, strapabíró futómű, kis fogyasztás. Máskülönben A.R. 156-159-essel járnék.
Pont úgy járok munkába...és tudom mennyit spórolok meg vele. egy második autó átlagosan + 300 euróba kerülne mindennel együtt havonta...
Igen.100000 km-en 3 liter 300 forintal számolva 900e forint.Ez már szabad szemmel is látható szám.
Nekem tetszik egy kocsi ami eszik 10 litert. Minden ok vele. De vagy egy másik ami 7 litert eszik,de fapados szar. Melyiket veszed?
Jaaaa....akkor járj biciklivel! Tudod mennyi pénzt sporolsz meg?
Éves szinten 20.000 km-t megyek vele és van egy olyan trükközés, hogy a munkahely városának közigazgatási területén beül a munkáltató nem köteles üzemanyag térítést adni (általában nem is szoktak) és Bp-en belül simán lehet 2x15-25 km-es munkába ingázásokat összehozni.

Na így már nagyon nem mindegy, hogy 5.8-as élettartam átlaggal vagy 9-11 literrel jár egy jármű.
Pár száz Ft-os? 3 liter különbség mondjuk 100.000 km-en?
Most nem mindegy hogy 7 vagy 10 liter? Ha szereted és megbízható,kényelmes ,és tetszik akkor szerintem mindegy.
Ha melóba jársz vele kapsz támogatást,ha munkakocsi akkor le tudod írni, ha meg csak van(mint nekem), az az évi 4-5 ezer kilóméter lófasz.
Aki ilyen párszázforintos tételen szarakodik,az járjon tömegközlekedéssel.
Az asztma is kijön 8 ból,és nem ilyen hoki méretű izé.