hát erről beszélek
Aztán bennünket súlyt még az is, hogy lengyelországban kiterült 70 millió köbméter fa a viharban. Romániából, szlovákiából folyamatosan hordják nagy piacot el véve a hazai termelőktől.
Tudtam, hogy így fogod értelmezni....
Szokás szerint félre Illetve csak a te beszűkült demagóg módodon.
Helyettem ne jelentős ki semmit. Azt mind te mondod, amit írsz.
Nem irigykedek senkire!
Nem a főnökömé a műhely, hanem a tulajé.
Sosem voltam olyanra vágyó, amit nem érhettem el.
Ez a boldogság titka.
ezt most körülbelül úgy mondod, hogy most így alakult mintha minden 2-ik évben ilyen katasztrófával szembesülne a világgazdaság
Nekem ez azért hirtelen jött egy kicsit meg váratlanul Talán letolt gatyával is ért.
Szerintem ez a helyzet új mindenkinek amire még egyenlőre nincs jó gyógyír. A 2008 ehhez képest tavaszi piknik volt
Nyilván kiszámoltad már rég, hogy mennyibe fog kerülni ez a móka, az hogy nem hagyod bedőlni, lelked rajta, te dolgod.
Csak páran helyesen megemlítették, hogy nem kellene nyavajogni most, hogy így alakul.
Idén először nem fűtöttünk fával és még nem tudom mennyi lesz a gáz mert ugye átalány és majd júniusban derül ki (persze számolgatok), de ahogy írod felénk az akác 4000 kugliban ami már túl drága, kb. ennyi lesz a gáz és csak egy gombot tekergetek bár már vagy 3 éve a fa mellett több szenet vettem mert lassan egy árban van, de a szén azért jobb, nálunk a lengyel dió 4950.
Ha figyelmesen elolvastad az írásom akkor igen láthatod a pánikolós fajta vagyok. Mondjuk valahogy úgy érzem ennek pont most van itt az ideje. Nem akkor amikor mindent és mindenkit vígan ki tudok fizetni a forgalomból, meg még marad a tarisznyába nálam is Akkor nem pánikolok hanem természetesnek veszem az egész életem megfeszített munkájának gyümölcsét, az alázatomat a kockázatomat amit én vállaltam
őszíntén nem. Annyit tudok, hogy az erőmű már nem fogadja a fákat. Meg annyit, hogy pl. az akácot olyan mértékben túlárazták, hogy nem éri meg vele fűteni. Már csak az fűt fával akinek nincs más lehetősége. Akinél bent van a gáz annak eszébe sem jut fával begyújtani. Aztán azok a házak amik épülnek azokba már nem hogy nem lesz vegyes kazán még gáz kazán se lesz. Egyre szűkül a piaca az akácnak érthető okokból. Mi még bőszen tettük bele 5 ével ezelőtt is akkor még aranyat ért. Csak, hogy egy erdőt nem egy évre tervezünk, hanem 20-40 évre. Ez nem olyan mint a szántóföld, hogy ebben az évben ezt teszem bele hú de jövőre azt mert így változott a piaci igény. Egy nyárfa 20 25 évre fordul egy akác 35-40 évre a fenyő 50 évre. Most van egy ajkáctúlsúlyos erdőnk. Aztán a nyár sem nagy buli most. Papírból sem fogy teljesen kivezetik az ember életéből a papírt Csak szalvéta meg slozi papír lesz. A felvásárlási árak csökkentek a kitermelés költsége a felével emelkedett ami nem aprópénz. A rostfán már nem is marad haszon. De a legfőbb gond ,hogy most minden eladhatatlanm
Ha kicsit az nem baj mert én nagyon.......viszont ez már nem a kicsit kategória hanem a pánik minden szinten.......én abban is jó vagyok csak most valahogy még eltolom....
na te meg pont ugyanezt a sírást csinálod mint a dízelesek.
ha neked irigységre való a vállalkozó pénze akkor ne alkalmazott legyél hanem vállalkozz.
Ja, hogy soxorosát keresik a vállalkozók az alkalmazottjaiknak Hát ez így működik Kib.szott fura lenne, ha nem így működne Enyém a beruházás az ületi kockázat meg minden nyavaja az alkalmazott meg többet keres nálam mint én saját magam??? Valahogy így gondoltad??? Hát ez logikus. Te akkor senki nem akarna vállalkozni Mindenki alkalmazott szeretne lenni nem gondolod???
Írígy vagy a főnöködre,mert te csak egy alkalmazott vagy az autószerelő műhelyében???
Gino válalkozz Vegyél fel hitel csinálj egy műhelyt aknával, szerszámokkal, havonta frissitős, befizetős diagnosztikai műszerekkel fék és rázópaddal co mérővel meg minden szarral. Fizesd ki az alaklmazottaid bérét, járulékát, helyi adókat, állami adókat az és áfát Fizess bérleti díjat(ha nem saját) a fűtést, hűtést, világítást)Fizesd ki a veszélyes hulladék elszállítást meg minden létező szart, mert ha vállakozól azt tud már, hogy onnantól kezdve mindenki csak a markát tartja.
Aztán vagy lesz megszokott jóság neked is néhány éven belül vagy elúszott a befektetett pénzed Ez a te kockázatod. ja, hogy így már nem is olyan buli?
Tudod ki határozza meg, ki nyúlt bele a tűzifa eladási árába?
Gondolom tudod.
Nekik nem jó, ha az emberek fával fűtenek.
Ismerős sajnos, mert benne vagyok egy tűzifa telepben.
Nem túl managgeres a gondolkodásod. Az biztos hogy rég felszántottam volna már mindent. Ez a terézanyáskodásra elszórt szotyi fog hiányozni fél év múlva, amikor újra akarod kezdeni.
Akkor meg örülök neki sanyi, hogy ilyen higgadt tudsz maradni Én nem ilyen vagyok egyrészt erős pesszimista vagyok. Ami valószínű nem jó, ha valami egy kicsit a megszokottól eltér azonnal vészjelzéseket érzek. Most meg nagyon eltér minden a megszokottól. Nem látok előre. Nem tudom mi lesz azzal amivel egész életem során dolgoztam meg azt amit magam felépítettem ami a megélhetésem az egzisztenciámat biztosítja. Gyakorlatilag 4 lábon állok. Ebből 3 vállalkozás a családi erdészettel együtt ami szintén behalt de az már az év elején. Olyan sem volt még, hogy nem kellett a fa az elmúlt 25 évben A nagy felvásárlók sorba álltak meg könyörögtek, hogy vágjunk. Most mi könyörgünk, hogy vigyék de nem kell mert nem tudják eladni Tegnap hívott az egyik albérlőm, hogy elvesztette a munkáját és nem tud fizetni. Mondta, hogy nem nagyon tudna hová menni. Én meg mondtam, hogy 2 gyerekkel nem fogom kirakni de legalább a rezsit próbálja meg fizetni a többitől meg eltekintünk teljesen addig amig újból nem lesz kereső-. Szóval ha a 4 ből 2-ő kiesik nem problémázom. Nem örülök neki de tudomásul veszem. Az, hogy 4-ből mind kiesik és egyikből sincs bevételem az már gáz. A másik gáz az, hogy ennek tetejébe 2 kézzel megy ki a pénz a semmibe a fenntartásért. Szóval sanyi nem baj ha egy kicsit aggódom????
Akkor valahogy sosem panaszkodtak a vállalkozók, amikor sokszorosát keresték havonta egy alkalmazotti fizetésének.
Csak akkor van panasz, ha már nincs a megszokott jóság....
Fura ez így, ha több van mint másoknak az rendben.... ha nem úgy megy a szekér ahogy szokott, akkor szegény én....
Ez olyan, mint a benzin vs. dízel.
A dízelesek állandóan hangoztatják, hogy kevesebbet fogyaszt, olcsóbb... stb.
Aztán amikor a CR rendszert fel kéne újítani, akkor megy a sírás, hogy hú de drága!
Pedig csak fel kéne ütni a persely, amibe a nyereséget rakták a többet fogyasztó benzineshez képest. Ja, hogy nincs persely...?
Épp ma mondták, hogy két hétig van meló utána bizonytalan az egész a fizetés meg végképp, de vazz, én vagyok a rinyagép évek óta, de már nekem tele a púpom a végzet vizionálásával. Amit mostanában levágsz az nagyon az ellentéte a két héttel ezelőttinek, amolyan bipoláris jeleket mutatsz, ha van szabad agykurkász akkor beszélgess vele.
Na így beszél az akinek van munkája még több is mint amennyi előtte volt. Kétségtelen egy nagyon szűk szegmens még nyert is ezen a te céged is ebbe tartozik ahol alkalmazott vagy örülj neki Te nagyon könnyen dumálsz sanyi kapod a lóvét a hónap elején ugyanúgy ahogy eddig. Erre mondják a kibicnek semmi nem drága. Még tartom az alkalmazottaimat ezért is van az, hogy zéró bevételből havonta annyi pénz megy ki a zsebemből mint neked fél vagy egy évi fizetésed tudod? Persze, hogy szeretnék rajta minél hamarébb túl lenni.
Rohadtul megnézném a pofád amikor a főnök azt mondaná sanyika nincs munka holnaptól fizetés nélküli szabadság júliusig Nagyon könnyen vigyorogsz meg linkelgetsz akasztófás köteleket a TE ÉLETEDBEN SEMMI NEM VÁLTOZOTT BAZMEG De júliusig annak a millió embernek aki utcára került meg azok a vállalkozások amik tönkrementek azoknak igen Nálad maximum annyi változott, hogy a legnagyobb örömödre nem muszáj már a főnökkel sem kezet fognod.
Jössz itt londonnal meg súlyos betegekkel Akkor baszd hozzá légy szíves a főnöködhöz a M.A.N kulcsát azt mond meg,hogy te hazatakarodsz még az ajtót is bezárod mert sem elkapni nem akarod a vírust sem terjeszteni így te már nem lófrálsz júliusig
Aztán bennünket súlyt még az is, hogy lengyelországban kiterült 70 millió köbméter fa a viharban. Romániából, szlovákiából folyamatosan hordják nagy piacot el véve a hazai termelőktől.
Szokás szerint félre Illetve csak a te beszűkült demagóg módodon.
Helyettem ne jelentős ki semmit. Azt mind te mondod, amit írsz.
Nem irigykedek senkire!
Nem a főnökömé a műhely, hanem a tulajé.
Sosem voltam olyanra vágyó, amit nem érhettem el.
Ez a boldogság titka.
Nekem ez azért hirtelen jött egy kicsit meg váratlanul Talán letolt gatyával is ért.
Szerintem ez a helyzet új mindenkinek amire még egyenlőre nincs jó gyógyír. A 2008 ehhez képest tavaszi piknik volt
Csak páran helyesen megemlítették, hogy nem kellene nyavajogni most, hogy így alakul.
ha neked irigységre való a vállalkozó pénze akkor ne alkalmazott legyél hanem vállalkozz.
Ja, hogy soxorosát keresik a vállalkozók az alkalmazottjaiknak Hát ez így működik Kib.szott fura lenne, ha nem így működne Enyém a beruházás az ületi kockázat meg minden nyavaja az alkalmazott meg többet keres nálam mint én saját magam??? Valahogy így gondoltad??? Hát ez logikus. Te akkor senki nem akarna vállalkozni Mindenki alkalmazott szeretne lenni nem gondolod???
Írígy vagy a főnöködre,mert te csak egy alkalmazott vagy az autószerelő műhelyében???
Gino válalkozz Vegyél fel hitel csinálj egy műhelyt aknával, szerszámokkal, havonta frissitős, befizetős diagnosztikai műszerekkel fék és rázópaddal co mérővel meg minden szarral. Fizesd ki az alaklmazottaid bérét, járulékát, helyi adókat, állami adókat az és áfát Fizess bérleti díjat(ha nem saját) a fűtést, hűtést, világítást)Fizesd ki a veszélyes hulladék elszállítást meg minden létező szart, mert ha vállakozól azt tud már, hogy onnantól kezdve mindenki csak a markát tartja.
Aztán vagy lesz megszokott jóság neked is néhány éven belül vagy elúszott a befektetett pénzed Ez a te kockázatod. ja, hogy így már nem is olyan buli?
Gondolom tudod.
Nekik nem jó, ha az emberek fával fűtenek.
Ismerős sajnos, mert benne vagyok egy tűzifa telepben.
Persely?
http://youtu.be/nyvfIFS-UBM
Csak akkor van panasz, ha már nincs a megszokott jóság....
Fura ez így, ha több van mint másoknak az rendben.... ha nem úgy megy a szekér ahogy szokott, akkor szegény én....
Ez olyan, mint a benzin vs. dízel.
A dízelesek állandóan hangoztatják, hogy kevesebbet fogyaszt, olcsóbb... stb.
Aztán amikor a CR rendszert fel kéne újítani, akkor megy a sírás, hogy hú de drága!
Pedig csak fel kéne ütni a persely, amibe a nyereséget rakták a többet fogyasztó benzineshez képest. Ja, hogy nincs persely...?
Rohadtul megnézném a pofád amikor a főnök azt mondaná sanyika nincs munka holnaptól fizetés nélküli szabadság júliusig Nagyon könnyen vigyorogsz meg linkelgetsz akasztófás köteleket a TE ÉLETEDBEN SEMMI NEM VÁLTOZOTT BAZMEG De júliusig annak a millió embernek aki utcára került meg azok a vállalkozások amik tönkrementek azoknak igen Nálad maximum annyi változott, hogy a legnagyobb örömödre nem muszáj már a főnökkel sem kezet fognod.
Jössz itt londonnal meg súlyos betegekkel Akkor baszd hozzá légy szíves a főnöködhöz a M.A.N kulcsát azt mond meg,hogy te hazatakarodsz még az ajtót is bezárod mert sem elkapni nem akarod a vírust sem terjeszteni így te már nem lófrálsz júliusig