Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Van baj az egészségügyben nem kevés. Egyszer 6 órát vártam a sürgősségin, mert a hozzáértő személyzet megállapította nem vagyok sürgős eset mert ezzel a problémával már voltam orvosnál pár nappal ezelőtt.
Élet halál urai az ott lévő pultnál üldögélő ápolók, nővérek,??.
A dokiknak is mindegy csak annyi nekik az ember mint a szakácsnak aki elsózza a levest, vagy a szerelő aki megszakítja a 6-os csavart. Csak egy eset neki ez a munkája sajnos. Persze vannak kivételek akik hivatásként tekintik és lelkiismeretesen. Tisztelet Nekik!!!
Te megértetted mert jól látod ezeket a dolgokat.
Olvastam hát, és ott van... na jó, lehet, túlreagáltam kicsit, de engem meg EZ dühít, ugyanúgy, mint téged a tűzoltók baxtatása.
Nem szabad pálcát törni senki feje felett!
A TE munkásra is szükség van.
A mienkre is.
De szólj, ha nincs!
Ha már aznap a sokadik ilyen munkát végzed szünet nélkül neked is jogod van megállni, ha nincs közvetlen életveszély. Ettől még a benrekedt ember gondolhatja azt hogy mekkora disznók vagytok hogy nem azonnal segítetek meg várni is kellett hogy odaérjetek, de neked is szarul esik, ha ezek után "ő szégyelli magát helyetted is" mert képtelen felfogni hogy abban a tömegszerencsétlenségben ő már a harmincadik akit kivágtok
Miért szidnád?
Lehet, hogy ők se ettek 23 órája.
És a sérüléseidet látva tudják, hogy túl fogod élni.
De nem így gondolom ezt az egészet, csak az éremnek két oldala van.
Miközbenm te most bent ülsz az ügyeletben, vagy otthon, betartva a "ne menj sehova" szabályt, az orvos ül a rendelőben, és várja a koronás beteget. Cserélnél vele?
Kicsit frusztráló lehet úgy dolgozni, hogy tudja, ezt a vírust ő jó eséllyel el fogja kapni... és hazaviszi a szeretteinek.
Olvastad a kérdést?
Vagy csak én nem látom a választ?
"Az van bazmeg, hogy 3 osztályon 5 valódi haldokló között rohangál egyedül "
kicsoda???az az orvos akiről én beszélek?nem hiszem mert ő egy gyerekorvos az sztk-ba.mert hogy én más orvost nem minősítettem.
Sajnos orvosok felsőbbrendűségi reakcióikról sokan tudnánk elmélkedni, itt helyben szinte csak ilyenek vannak - küldtem már el én is orvost a halálba, mert nem elvárható módon viselkedett (az mondjuk nem éhes volt ). Viszont jó néhány üdítő kivétellel is találkoztam már, általánosítani ugyan nem lehet, de sajnos létező probléma. aztán mindenki vérmérséklettől, megértéstől függően ítéli meg a helyzetet.
Szidnám őket, ez nem vitás
Viszont ez megint nem fog tetszeni: az a szóban forgó ebédre éhes doktor már a aszisztenstől tudta, mi baja a gyereknek, és azt is, hogy nincs életveszélyben. Persze a riadt szülők ez sosem fogják megérteni, ez természetes.
Az egész szóban fogó posztja azt sugallta, milyen szemetek az orvosok, és csak a zsebüket tömik.
Valszeg ezért kapott ilyen reakciókat azoktól, akik szerint ez nem így van.
Ismétlem, minden tiszteletem az egészségügyben helytállóké!
De Kíváncsi vagyok a válaszodra.
Janit azért meg kell védenem. Ő elég bölcsen állt ehhez a kérdéshez mindig.
Persze hogy védi a mundért. Ez el is várható.
Alfa is csak akkor ostoba ha felbasszuk az agyát.
ez az eset nem influenza szezonban volt még csak nem is télen,nyár volt,kint volt valami címen onnan jött vissza és még csak nem is lett volna ezzel az egésszel semmi baj ha ő nem hirdeti ezt az egészet fennhangon.
" úgy jön haza 4 óra munka után, mintha ki lenne csavarva. Sztem ti átlagosan 3 nap alatt nem dolgoztok annyit. És a veszéllyel se gyere, mert ő meg betegek közt van egész nap - nem tűz ugyan, de annál sokkal gyakoribb a veszély"
erre inkább nem reagálok.ha te ezt így gondolod,legyen így.
Fordítsd meg a helyzetet egy picit!
Ülsz beszarva, törött csontokkal a szarrá tört autódban beszorulva, hívod a tűzoltókat, de várnod kell mert ebédelnek
Mi lenne a reakciód?

Milyen jelzőt használnál a tűzoltókra?
Mond a címed bazmeg te ostoba rövidlátó faszkalap! Játszuk le! Miattad megérné a súlyos testi sértés vádja. Ilyen agyatlan önző buzit nem hordott még a föld a hátán, az a bajom.
Még hogy "te szégyelled magad az orvos helyett"
Az van bazmeg, hogy 3 osztályon 5 valódi haldokló között rohangál egyedül mert a nővérek igen sokat dolgoznak, és segítenek, de az életét nemmindig tudják megmenteni orvos nélkül, aztán a sok hozzád hasonló paraszt meg zéró empátiával meg türelemmel ítélkezik.
Igen, faszom, te terheled le az orvosokat, meg a 30 másik ugyan olyan ember mint te, és amikor épp nem újra élleszteni kell akkor joga van az alapszükségetekhez, mert ha valóban életbevágó akkor a 26. órában is ottmarad és csinálja, étlen, szomjan, pelenkába hugyozva.

De persze mindig az követelőzik a leghangosabban akinél nem lenne életbevágó.
Igen értem, ezért írtam, hogy igazatok van.
Viszont még most sem érted az ő mondanivalóját.
A "szemét orvos" miatt reagáltam, akinek fontosabb az ebédje... biztos van ilyen is. Meg biztos van hitvány tűzoltó is.
Én örülök, hogy vannak "aluliskolázott tűzoltóink" akik ha kell az életüket is feláldoza mentik a kis tikszaros életem vagy a családomét! Nektik is jár az este 8as tapsvihar... Én kint leszek az ablakban.
Mert én ismerek háziorvosokat, tudom, hogy ilyen influenzás időben (és akkor korona paráról szó sincs) van 80-100 beteg a 3 órás rendelésen... pisálni kimenni nincs ideje, mert csúnyán néznek rá....
És max megértem, hogy neked a gyerek az első, nyugodt lehetsz, az orvost is érdekli, de te csak 1 vagy, és neki minden napra jut pár 10 ilyen - sose ebédeljen?
Véletlenül a feleségem háziorvos, a város egyik legnagyobb körzete, és néha úgy jön haza 4 óra munka után, mintha ki lenne csavarva. Sztem ti átlagosan 3 nap alatt nem dolgoztok annyit. És a veszéllyel se gyere, mert ő meg betegek közt van egész nap - nem tűz ugyan, de annál sokkal gyakoribb a veszély
Mi a véleményed ebből a megközelítésből?
Morbid vicc ami itt megy...
igen,lényegébe ennyiről van szó.