Amúgy a sebészet, szülészet, az a zsebpénzes szakma belgyógyászatnál nem jellemző, nem is nagyon fogadják el, mert a csóró öregasszonyok szoktak próbálkozni a borítékkal.
Általában csoki, virág, tárgyi adomány az osztálynak, amire épp szükségük van.
Nem ez a László kórházban a fizetése.
Nincs zsebpénz...főleg nem 400.
Nem is értem azt aki ennyit ad zsebbe. Rendes magánklinikán sem több a tarifa számlával, csak ugye ott kapsz rendes ellátást, meg annak töredéke az orvos fizetése.
Eszközök, alapanyagok, rezsi költség is nagyon magas.
Pl. egy ilyen átlag koronás ~500ezerbe kerül a kórháznak, az állam meg 100ezret térít.
Ja. Egy álag osztályon mondjuk van 10 orvos, az öreg prof góré elteszi a lóvé 99%-át, a többi lófaszt se, a nővérkék meg max. bonbont kapnak...
Egyébként meg ha magánpraxisra jársz, fizesd meg. Az nem kötelező...
Az orvosok magánrendeléssel 400-.at keresnének?
Sajnos volt most beteg a családban.
A szobában tartózkodók adtak 400 zsebpénzt az orvosoknak.
És több szoba van az osztályon
És utána kezdődik a magánrendelés.
Egy vizsgálat 18 papir.
De ismétlem, nem sajnálom tőlük.
Nem az övé a sok, az enyém kevés
Én most nagyon büszke vagyok a gyerekekre is bent.... nagyon oda tették magukat és megértették, hogy mi a matek... úgy fognak pénzt kapni, ahogy lesz, mert a járulékokat és az adókat be kell fizetni, különben megbüntetnek minket. Úgyhogy a járulékok már félre vannak rakva, de teljes fizut előre láthatólag nem tudok adni, mert benyomtuk projektbe a pénzt ami majd 30-60 nap múlva jön vissza... és akkor mar valószínűleg karantén lesz, nem lesz termelés... úgyhogy amíg marad a teljes járulék fizetés addig a járulékok az elsők, és azok a kollégák, akiknek kevés van otthon, hogy megmaradjon a munkahelyük. Nem sírtak, nem estek kétségbe, csak 2x erővel odatették magukat. Ők most az én kis helyi hőseim....
Megkezdik a mobil mintavételezést, hogy ne kelljen utazgatnia a gyanús eseteknek. (jó kurva anyjukat hogy ez csak most jutott az eszükbe, hiába kérték ezt az eleje óta)
Az utaztatás többnyire speciálisan felkészített mentővel történt, de nyilván terhelte a rendszert, és vissza is kell vinni ha a beteg kéri, mert se taxiba se buszra nem szállhat a gyanúsított, így pedig még inkább terhelte a rendszert, vagy felszállt a buszra és hazafelé végigköhögte az utazóközönséget.
A lassú felfogású vezetés, végre eljutott odáig, hogy a mintát a mentős is le tudja venni, és nem kell feltétlen az amúgy enyhe tünetü betegeket behurcolászni.
Sőt van olyan elképzelés hogy a többi egyenruhás is meg tudja csinálni, önkéntes alapon.
Mondtam asszonynak, hogy én is jelentkezek önkéntesnek, mert motorral gyorsan oda tudok menni a címre, és mint okleveles fotelszakértő, egy 10 perces eligazítás után én is meg tudom csinálni, de azt mondja civileket nem engednek.
Mondjuk nekem az a véleményem hogy nem kéne az egyenruhásokat erre pazarolni, ha van önkéntes, civil aki vállalkozik rá, márpedig lenne tömegével szerintem.
Általában csoki, virág, tárgyi adomány az osztálynak, amire épp szükségük van.