vegyesvirag a tuti, benne van rengeteg pollen persze annak jó akit nem basz szét az allergia ugye Sanyi ?
Gyomorsavra a repceméz nagyon jó, zöldteával. Sőt sokaknak azért van prosztata gyulladása mert sok a gyomorsava, összefügg minden mindennel.
amúgy nem feltétlen a "tiszta" méz a jó
sok éve elfagyott az akác alig volt ki sem pörgettem azt a keveset mert a vaddohány még nem virázgott, az meg a szárazság miatt alig hozott mézet plusz még lett az akácnak egy másodvirágzása a fagy miatt szóval az egész katyvasz egybe lett kipörgetve vegyesméznek
szerintem az volt a legjobb mézem
egy munkatársam vitt az öreganyjának azt mondta gyerekkora óta nem evett ilyen jó mézet
amúgy ha tiszta fajtaméz kell akkor kell szárazra pörgetni a mézteret amikor megkezdődik a hordás, utána meg akkor amikor még van hordás de nem gyarapodik annyit a mennyiség mint előtte, bár ilyenkor fennál az a veszély hogy kicsit hígabb lesz a méz mintha már be lenne fedve
Örülök neki :) ha arrajárok rádcsörgök, szerintem évről évre egyre jobb, tisztább.
Nem nagyon tudod kiszűrni hogy hol vernek át, tróger mindenki pláne aki ebből él.
No,ez érdekes lesz.Tesom rendelt AliExpress ről gastra kormány bőr szettet,amit fel lehet házilag varrni kormányra.Kivancsi vagyok rá,6000 forint körül van,minden hozzá.
a pinán kívül nem sok érdemleges dolog van, de az meg össze van építve a nőkkel így sokat veszít az értékéből, tehát nem is érdemes beszélni róla
az időjárásról se érdemes beszélni mert minek.....megváltoztatni nem tudjuk
stbstbstb
Hááát, a motoros is csak ember ( na jó, nem mindegyik) és esetleg akad a motpron kívül más témája is amit akár a netes ismerőseivel is megbeszélne, talán ezért van olyan topic egy fórumon ahol nem kizárólag a fórum tematikája a kötelelező.
Pedig beszélhetnétek mert érdekel, a Tiétek igen jó volt a család szerint, kár, hogy messze lakunk, felénk is van méhész és érdekelne, hogí miből jövök rá ha valami trükk van.
semmilyen vegyszert nem használok, csak a természetben is előforduló anyagokat.
Akkor én most a ritka kivétel vagyok ?
Beszelgethetnénk erről de nem hiszem hogy ide való téma.
Attól hogy valaki régóta csinálja nem egyenlő azzal hogy jól.
Álszent vagyok mert nálunk apu aki csinálja nap mint nap, én nem tudok ott lenni minden nap, munka mellett lehetetlen.
nekem volt vagy 15 évig, és mindent láttam már....olyat is amit nem akartam
szerintem nem sok méhész van aki nem így termel
tápszerek, vitaminok, gyógyszerek minden szarral tömve vannak a méhek, persze a "nem hivatalos" dolgokat senki sem hangoztatja
van aki ( és nem kevesen vannak) a tavaszi cukorlepénytől egyész évben kever már antibiotikumot a kajájukba(pedig több mint egy hónapos várakozási idők vannak)
na mindegy, ha neked butaság akkor legyen az....
egyen mindenki sok mézet, abból lesz sok pénz
én amióta nem teremelek 100% vegyszermentes mézet nem eszek egy falatot sem máséból
Volt egy régi Casio mini gépem,azzal qurvajo képeket csináltam,de bekrepalt.