Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Fogalmam sincs.
Nem értem hogy tudnak emberek kis lyukakban élni, kartonfalat csináltunk egy lakásban, akkora volt a szoba hogy ha nagyon nyujtoztam, elertem a két falat és azt kellett megfelezni a 2 gyereknek. Hát mondom ebből mi a fasz lesz, két kamra.
És így élnek emberek...
Agyfaszt kapok mikor hobbit meretu szobakba keresnek hobbit meretu nyithato agyat,es neznek mint a bamba boci mikor mondom hogy olyan mellett ment el amit keresett meret szerint.A valasz hogy arra ranezett es az kicsi.
reggel felkel az ember gyors szellőzés, utána délután és este lefekvés előtt
nem órákig kell hanem tényleg pár percig
régen nekünk is penészes volt minden most csak a fürdő szokott mert lett némi tervezési hiba, plusz ott fent nincs szigetelve rendesen a beton
amúgy ha már van hungarocell töknindegy hogy 5 centi vagy 25 a falakon át szellőzés tönkre van baszva
mondjuk már a diszperziós festékek sem szellőznek a mész lenne az igazi, amíg csak mész volt nálunk az első pár évben addig nem volt penész, ahogy be lett festve diszperzittel megjelent
a lépcső alatt még mindig a közel 21 éves mészfesték van ott semmi penész sincs pedig az a ház fő hőhídja télen csorog a víz a falon
Az utólsó mondat az ablakon nem távozó meleg gondolatra vonatkozik.

Egxébként a régiek szerint akkor vokt egy háznak egészséges a levegője, ha zárt ablakok mellet egy nap alatt 4-5ször kicserélődött a benti levegőmennyiség.
Nem az ablakhézagon, hanem az üvegen, födémen.
azért nem teljesen
amúgy ott se az ablakon ment el a sok meleg, csak akkor ha fújt a szél, öreganyámnál még a függöny is mozgott
de bekentem szilóval vastagon és fasza lett az ablak
Pontosan... Lyukat a csövön nem kell feltalálni, ott van.
Baszki, épp a napokban mentem el ilyen kombó mellett
Apa, hátamögött anya, oldalkocsiban két kis lurkó. Komótosan, motorozgatva. Szivderítő látvány volt, integettem is nekik.
És lassan ott tartasz, mint régen a faablakokkal
A nagyanyja szilikoncsöccsel?
360 000 adtam az oldalkocsis pereggyért 3 éve... Két felnőtt két gyerkőc (12éves korig) sok boldog pillanatot kalandot ad ma is...mosolygó arcok az utakon kislányom boldogsága öröme felülír minden elmekondicionált okfejtést.Mellesleg nagyon jó motor csupán érteni célszerű hozzá és megfelelő akatrészeket felkutatni beépíteni.
kell csinálni automata szellőzést
haverál épp nemrég tettük be az ablakokba
amúgy napi 2-3 szellőztetés 5 percekre rengetetget érne, plusz a problémás helyeken normális légelszívás
nekünk amióta a fürdőben fent van a szellőzés és nem oldalt, 20% ment vissza a páratartalom
már csak a konyhába kell valami rendesebb páraelszívót venni mert ezek a hoki olcsók kb szart se érnek
Ha sikerülne rábeszélned lehet, hogy érdekelne.
Volt egy szünet a motorozásban, építkezés anyagiak stb! Utána újra kerestem valamit mert hiányzott, majdnem szimó lett, de nem bánom hogy nem jött össze!
Az se jó. Lehet ezer forintból kifűtöd a telet, de hogy minden megrohad a lakásban, az ember is, az is biztos. Manapság agyonig szigetelnek mindent, a levegő ki nem megy a lakásból, a belmagasságot lassan már fejmagasságig csökkwntik. És kibaszott egészségtelen lakásokat csinálnak, mert szellőtetni meg nem szabad.
Na ezt mondom hogy az anyagminőség a lényeg!
azért lehetne hozzá gyártani rendesebb dolgokat is pl egy nikaszilos hengert hozzá egy dugót ami nem alu kanálból lett öntve és 0,5mm barázdák vannak az oldalán
szerintem egy átlagos állapotú szimó ér 50-60 ezer között
ami tényleg patent az utolsó csavarig esetleg el lehet menni 80-100ig, mondjuk én annyit se adnék érte....
Szerintem nem. Sőt a mai technikai vívmányokkal lehetne korszerűsíteni, de ez olyan mint ha nagyanyámat akarnám szilikoncsöcsökre rábeszélni.
Eleve hulladék volt,mint szinte minden a szocrealban.
Tény hogy egy koszvadt olasz robogó mindenben felülmúlja.
Nagyon jó lenne a szimó is meg az Mz Etz is, csak nem olyanok az alkatrészek mint régen! Ezért van velük annyi baj!
remélem mimimum 20 centi a hungarocell
én elbasztam mert csak 5 centi