A gázolaj működik, az tönkre teszi a fészket, gondolom a szagával és a darazsakat is megmarja. Csak itt a dobozba lentről felfelé kellene feljuttatnom, ezért gondoltam fújós wd-40-re. A lódarázs rohadék ilyen szempontból, a strandon éjszaka akarták a fészküket elintézni, de bazzeg mindig vannak éber őrszemeik, 3-4 méternél közelebbről már zörögnek, mozognak, repülnek kifelé és nagyon agresszívak.
Lámpával odavilágítva meg lehet látni, hogy sasolnak kifelé a bejáratnál, a legrohadékabb repülő, zümmögő köcsög.
nem vagyok szakértő, de szerintem semmit nem fogsz elérni, max. felbosszantod őket. Munkatársam mesélte hogy bedobta a kazánba a darázsfészket és órák múlva egyben vette ki, kutya baja sem lett. hívjál inkább szakembert és szedjétek ki a fészket ha biztosra akarsz menni.
Első körben valami kőolaj származékkal megbombázom a fészket éjfél körül, amikor a leginkább inaktív a kecskedarázs (vigyázat, a lódarázs kaptárakban konkrétan éjszakai őrszemek vannak, a közeledésre is felébresztik az egész kast és támadnak), aztán meglátjuk, hogy ott maradnak e. Ha igen, akkor szakember fog kelleni.
Papa, félre értesz, a darazsakat is kurvára rühellem, csak nem akarom, hogy a méreg beszivárogjon a lakásba. Elvileg az ilyen raid és társai, rovarmérgek emberre nem ártalmasak, de azért nem szívesen lélegezném be.
Méreg nélküli darázsirtásra van tippetek? Régi fajta, nagy kamrás redőny dobozokba beköltöztek, se a külső, se a belső fedelet nem óhajtom levenni, mert attól megvadulnak. A normál kecskedarázs a fészekrakó faj, szerencsére nem a lódarázs.
Első tippem egy flakon wd-40, annak vagy 80%-a petróleum (ezért sem alkalmas kenőanyagnak a közhiedelemmel ellentétben), az esetleg szétmarná a fészket és be tudom fúj a résen.
Lámpával odavilágítva meg lehet látni, hogy sasolnak kifelé a bejáratnál, a legrohadékabb repülő, zümmögő köcsög.