Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A gázolaj működik, az tönkre teszi a fészket, gondolom a szagával és a darazsakat is megmarja. Csak itt a dobozba lentről felfelé kellene feljuttatnom, ezért gondoltam fújós wd-40-re. A lódarázs rohadék ilyen szempontból, a strandon éjszaka akarták a fészküket elintézni, de bazzeg mindig vannak éber őrszemeik, 3-4 méternél közelebbről már zörögnek, mozognak, repülnek kifelé és nagyon agresszívak.
Lámpával odavilágítva meg lehet látni, hogy sasolnak kifelé a bejáratnál, a legrohadékabb repülő, zümmögő köcsög.
ja...júliusban...
februárban nem próbálta?
nem vagyok szakértő, de szerintem semmit nem fogsz elérni, max. felbosszantod őket. Munkatársam mesélte hogy bedobta a kazánba a darázsfészket és órák múlva egyben vette ki, kutya baja sem lett. hívjál inkább szakembert és szedjétek ki a fészket ha biztosra akarsz menni.
Kintről fújom be, 2-3 másodperc az egész, aztán tünés, a kecskedarázs éjszaka ennyi idő alatt nem ébred fel és a csukott ablakokon nem is fog bejutni.
az vicces lesz amikor éjfélkor szalad az egész család, videót mindenképpen kérünk szépen!
Első körben valami kőolaj származékkal megbombázom a fészket éjfél körül, amikor a leginkább inaktív a kecskedarázs (vigyázat, a lódarázs kaptárakban konkrétan éjszakai őrszemek vannak, a közeledésre is felébresztik az egész kast és támadnak), aztán meglátjuk, hogy ott maradnak e. Ha igen, akkor szakember fog kelleni.
hívj ki egy helyi szakit!

egy ötösből szerintem megvan a történet
Papa, félre értesz, a darazsakat is kurvára rühellem, csak nem akarom, hogy a méreg beszivárogjon a lakásba. Elvileg az ilyen raid és társai, rovarmérgek emberre nem ártalmasak, de azért nem szívesen lélegezném be.
a darazsakat nem nyírnád ki, de a fészket szétégetnéd?
Hideg nyomodba sem érek trollkodás ügyben, kedves kolléga.
Mond el nekik mi a kérésed, miért küldöd el őket, majd igyekezz megköszönni nekik hogy meghallgattak és továbbálltak.
Méreg nélküli darázsirtásra van tippetek? Régi fajta, nagy kamrás redőny dobozokba beköltöztek, se a külső, se a belső fedelet nem óhajtom levenni, mert attól megvadulnak. A normál kecskedarázs a fészekrakó faj, szerencsére nem a lódarázs.
Első tippem egy flakon wd-40, annak vagy 80%-a petróleum (ezért sem alkalmas kenőanyagnak a közhiedelemmel ellentétben), az esetleg szétmarná a fészket és be tudom fúj a résen.
csajtosodik a fű,vagy a haj...oltsd fel a lámpát, jösztök nálunk nyárára...
gyertek nálunk,ilyenek jutnak eszembe
Azzal meg főleg.
Angol nyelvű!
Azzal meg főleg.
De ez nem bármilyen, ez SMARTPHONE!
Bármilyen telefonnal lehet(ne) helyesen írni.
Igazi multi polgár.
Amúgy nincs messze, mert ott is otthol vagyok!
Nem! A szerelő jött házhoz!