Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

számold bele a sok eszközt amit nagy pénzért meg kell venni, meg biztos van még pár apróbb dolog amiben súlyos 100 ezerek állnak hetekig-hónapokig
de akkor is drága mulatság.....ez tény mert pl nekem a 140ezeres átlagból szar összespórolni a pár napos melóra a 200 munkabért
de jó eséllyel nekem kevés az a 140 nettó, mert ha nekem is 400 lenne akkor nem jelentene nagy érvágást mestert fogadni
le kell rajzolni mit akarsz aztán utána nem kell a meló közben agyalni
ismerősnél úgy csináltuk hogy ha elakadtunk elmentünk pecázni, tartott is vagy 2 hónapig a vezeték áthúzás
de peca közben volt időnk agyalni.....
ok de számoljunk visszafelé.

500.000 nettóból meg lehet élni? Valószínűleg. Ahhoz hogy 500.000 nettó legyen a vállalkozónak 961.000 Ft total költség. "Két embernek ha minden jól alakul akkor 1,5 nap.)

Legyen egy embernek 5 nap. Vagyis a munkadij 240.000 ft (számlával, adóval mindennel együtt) az anyag költség meg 50.000.

És mindenki kifizette a járulékot, az áfát, mindent.

Ti mondtátok én csak átfordítotam.

Tehát 300.000 Ft számlával 5 nap alatt és mindenki adózott.

De a duplája számla nélkül?
ezt én is tudom mert a villanymester nem csak kábelt húz a falba, nálunk a cégnél is olyan kapcsolószekrények vannak a gépekhez hogy 5 percet keresgélem melyik úszó érzékelő melyik reléhez tartozik mert a gyári cimkézés a kétszeri telepítés során már a múltba veszett......
igazándiból ez a háztartásban lévő kötözgélős szakma rész tök könnyen elsajátítható, inkább a céges dolgok a vadabbak
na mindegy

a libegő önmagában nem rossz, az asszonynak tetszett, egy alföldinek élmény ha 2m szintkülönbségnél nagyobbat lát
de a rendszer az fura, felvisz a csúcsra és nincs ott semmi, valami hegyi rollerpálya van de egy rendeseb túraútvonal nincs, csak állsz ott az erdő közepén és nézed a fákat (ivott a nej egy kávét és lelibegtünk, mert sétára akkor már alkalmatlan voltam mert előtte a csónakázótó körül tébláboltunk ide-oda)
vagy csak a sokkal zordabb erdélyi vidék mondatja ezt velem mert ott azért sokkal több a látnivaló...pl pár éve csak nevettem ezen a szilvásváradi fátyol vízesésen(vagyis nem a vízesésen hanem a népen hogy el volt ájulva tőle), hiszen ettől durvább helyeken motoroztunk régebben
Igy valahogy. Én próbálok megfizethető árat mondani de sokakanak az is sok. Pedig ha csak azt csinálnám kevesebb maradna mintha minimál bérért dogoznék valahol. Igyekszem is a legkevesebbet vállalni hogy maradjon időm énzt is keresni.
Azért van mert amúgy ennyi a reális, felénk sincs már senki aki hivatalosan csinálna bármit is mert hát vállalkozni nem lehet mert akkor annyit kell kérni amit a csöves vidékeken igen kevesen fizetnek meg, errefelé csak olyan szakik vannak akiknek amúgy van melóhelye amiből él (bizti őr általában) és van mellette elég szabadideje, hogy csináljon valamit, egyedül így lehet megfizethető árat kérni bár azért már ők sem annyira olcsók, pl. a szigetelés melódíja mindegyiknél 2500/nm és ez csak a munkadíj és erre is várni kell a jövő évig mire sorra kerül a megrendelő. Nem az a baj, hogy drága a munkad és anyagdíj hanem, hogy kevesen bírják megfizetni és a sokaság meg próbál gányolni amit bír, a villannyal én is szívok, esélyem sincs, hogy ilyen árak mellett találjak valakit akit ki is tudok fizetni így előbb-utóbb rá kell szánnom magam, de én meg nem értek hozzá.......nem jó kombináció, de a szükség.....nem kéne ennek így lennie....
Amugy meg valójában ott van az amiből meg lehet élni.
Olyat is lehet, ha tisztában vagy azzal amit csinálsz. Én is sokmindent megcsinálok mert néha jobb mint amit a szakemberek összehoznak, de azért sok dolog van amihez nem nyulok.
Nem-nem, ez nem a csok miatt van....
Kettő közt megcsinálom
És jó a libegő? Én még nem.oróbáltam pedig itt van közel, de ki mébe próbázni.
Az okj még nem tanit neg rá:) sajnis a képző se manapság már. Régebben is jevés jóképességű viklanyszerelő került ki az életbe, ma meg szinte semji.
A portán minden èn csinálok A-tól Z-ig.Most picit ledöbbentem a villanyszerelési áron.Tavaly (mivel nem tudtam èn megcsinálni) kettő 120x90 fa ablakot rakattam be kőművessel.Fal kivág,àthidaló,spaletta....stb 100000FT ....... 20 èv után ez volt a második hogy munkásnak fizettem...soha többet ! Pincés garage munkadíj 2M megcsináltam egyedül.
teli van mindenki munkával a buzi csok miatt
aztán olyan árakat mondanak hogy még a hóember is belepirul
csak az a vicces hogy a segédmunkás órabér ugyanannyi mint 3 éve volt mert egy volt munkatársam jár néha segíteni és nem kap több pénzt 12 órára 10 ezer aztán jónapot
ja, csak amit számoltam és sokallotok annak a duplájáról kapom az ajánlatokat....
ülve is félek
tegnap a lillafüredi libegőn majdnem beszartam
pedig azt mondta a csávó biztos nem fog leszakadni mert 24 tonnát bír
én azért végig bizonytalan voltam
Majd ülve csinálod....
ha ilyen árakon lehet villanyt szerelni már holnap elvégzek egy okj tanfolyamot
bár az lehet gáz hogy én már a hokedlin szédülök....
nem akarok variálni a vezetékek racionalizálásával, azért gondoltam hogy maradjon minden úgy ahogy van, mert vésni nem lehet (nem éri meg)
Kibaszott jó óradijat számolsz, én villanyszerelésben csak álmodok ilyenről:))
Ezért mást is csinálok mint vilanytszerelek, hogy legyen ennyi
Gégecső. Elég fos, de ha folytonos akkor nincs baj vele.
Hol jártál?
Nem kell bele annyi vezeték. Én helyiségenként alakitom ki az áramköröket plusz a tűzhely. Igy kb. 400-500 m vezeték kell bele. Ezer sose. A vezeték métere 50 körül van. Kell kötőelem, meg pár apróság. Én ebbe az árba cserélem a lakáselosztót is, a kismegszakitókkal, áramvédőkapcsolóval vagy 30 ezer normális cuccból. Két embernek ha minden jol alakul akkor másfél nap.
Az idő jó,nem kell esoruha,láttam teheneket.
cső, ez a bordázott vagy micsoda..