amúgy egy kis érdekesség a "fejlett" technológiából:
havernak a 4 éves exc 500 gépén nem volt világítás meg még pár kacat
kb mindenki elzavarta hogy ilyennel nem foglalkozik, a ktm szerelde meg új kábelköteg vásárlását szorgalmazta 100+ ezerért( ami már magában is vicc)
sikerült feltárnom a hibát ami egy vezeték folytonossági hiba volt
a gyári kábelkötegben megtoldotak egy vezetéket(ez is vicces hogy egy kb fél méteres vezetékbe beletoldottak 10 centit) de olyan módon hogy egymás mellé tették a blankolt vezetéket és zsugorcsővel összefogatták
aztán beázott a kötés és elrohadt a réz
mondjuk az is bizarr hogy tud egy réz elrohadni 4 év alatt.......ja és egy tűzősaru is el volt rohadva, a 20+ éves yamaha nem szigetelt csatlakozói még mindig réz színűek......
Az a csavartrugós baszás a viv-fix volt, ma is létezik de az egy átmeneti állapot volt. Aztán volt még a sorkapcsozás de az is problémás mert fellazul. A wago más elven müködik.
hát 20 éve vagy forrasztottál vagy azt a kúpos menetes baszást(kívül műanyag 2 kis füllel belül meg egy elvékonyodó fém spirál) tekerted rá ami szerintem fullszar, nem is látni már olyat sehol sem
evvel a pattintós wagoval még nem dolgoztam, bár mostanában inkább csak a ledekkel szopatom magam
Jól müködik, én se vagyok ellene ha a képességeit nézem. Viszont lassú, nem bontható hibakeresésnel és macerásan bővithető, ráadásul két szétvágás urán ujra vezetékelés jön mert nincs kötésedre elegendö vezeték. Továbbá a wago paramétereiben ugynazt tudja és két perc.
Igy van, ezt mi is látjuk. Mi.a piacgazdaságról élünk az állam lehuzása mellett, a nép meg a fizetéséből és az a kevés. De egyébként aki kurva sokat keres sokkal sóherabb mint aki össze vakargatja rá és előre egybe ideadja alkudozás nélkül.
Szerszámokról meg annyit, hogy nekem ha mindent összeszámolnék amit a vállalkozásbaa vettem több milliós tétel. A képzések, megkövetelt kéesitések hasonló nagyságrend.
szabványt nem ismerem, nekem a forrasztás 20 éve hibátlan, szerintem minimum ennyit kibír, ettől üzembiztosabb szerintem nem kell
csináltunk egy kis csészét aztán a bádogostól vettünk egy 30 centis kisujnnyi vastag forrasztóónt valami nagyon apróénzért és azt felolvasztottuk gázlánggal és ebbe mártogattuk bele az összetekert rezeket, szerintem fél óra ha volt az egész lakás forrasztása
még havernál is kiadta majdnem az egész házat az a pár deka ón
Jogos, de a nép akarata teljesül. Én is sokszor elhülök, hogy milyen árakon szerelnek ugy ahogy módon a feketézők. Nekem meg a kevesebbre is azt mondják mert le akar huzni a köcsög vállalkozó. Felőlem, legyen meg az örömük
Abból van haszon amit lehuznak drágábban, hisz mind az övéké. Én ha nem adok számlát is vannak százezres nagyságrendben fizetni valóim.
A wago meg gyorsabb de egyuttal üzembiztosabb is. A szabvány már forrasztást sem engedi. Bár tény hogy stabil de a wago álandó rugónyomással foyamatosan jo érintkezést ad. A wago kétkedése a laikusok és a kiöregedett szakik stafétája.
Ok. Akkor véss tíz darabot. Egy vállalkozásban fontos az üzembiztonság és a hatékonyság. Barkácsolni magadnak teljesen megfelel még ha tönkre megy is. Nem sanszos lakásobként vanni egy gépet aztán vagy birja vagy nem. Ha nem fogsz vasat szerencséd. Ha igen akkor akár egy százezer forintos fúrószárat is tönkre vágsz és nem.kérheted az árát el.
Egy minőségi szerszámmal pl. lakásra vetitve az élettartama alatt valószinüleg jobb mutatókat fogok elérni mint a minden panelhoz egy géppel és biztos hogy hatékonyabban fog dolgozni a gép.
9 éve panelben élek, de meséljél még valamit a betonról 1db. 15eFt-os BD ütvefúróval véstem végig az egész lakást. én úgy érzem kicsit túl van misztifikálva ez az egész, ami leginkább a mesterektől indul hogy több zsetont lehessen lehúzni az emberekről.
ha csak egy falat akarsz átfúrni azt nem tudod egy lidl fúrógéppel vagy épp a panelba vésni a csatornát.....
fázisceruza már a múlté minimum a feszültségvizsgáló
hordanak azok annyi kacatot hogy a kombi opelba alig férne bele.....
mi ketten csináltuk a gerendázást akkor még annyira nem féltem a "magasban"
a traktoros boltban vettem 2db nagy ékszíjjat aztán beigazítottuk az első gerendát és mindig tettünk közé egy kefnit távtartónak
utána meg egyedül berakosgattam a buzi sok kefnit a 130 négyzetméterbe
bár nekem tervező csinálta a terveket, ő volt a kivitelező is de csak papíron
amikor a szerkezet kész volt akkor vakolás előtt eljött megnézte mi a helyzet
bár nekem nagy segítség volt hogy após kőműves volt
...És mellesleg a (mesteremberek) nagy többsége Zsivány,gazember,nem hozzáértő...felelősséget nem vállalnak a munkájuk után...több esetben a munkájuk is csapnivaló.....tisztelet a nagyon kis számú kivételnek.
mi a francot kell megvenni a villanyszereléshez, 1db. fázisceruzát? én magamnak újítottam fel fel az egész lakást, pont a vázolt probélma miatt, a villanyszerelés volt a legkönnyebb. a mai szerelvényekkel gyerekjáték dolgozni. komolyan mondom, ha lenne szakirányú végzettségem, el is vállalnám a melót. most el is gondolkozok én is egy okj tanfolyamon
Pincefödém (aknával) E gerendázva kefnivel......2 T terhelés a gyakori.....Kérdeztem több kőművest.....elég szimplán a gerenda....csak duplán rakd.....stb plusz neten ill szakkönyvekből utánanéztem a födém dolgoknak majd összeraktam lassan precizen (nem sietek sehova) és jelenleg is hibátlan.1 év alatt lett kész jó egyedül csináltam de 2M zsebben maradt és ezt én csináltam minden benne van aminek benne kell lenni
havernak a 4 éves exc 500 gépén nem volt világítás meg még pár kacat
kb mindenki elzavarta hogy ilyennel nem foglalkozik, a ktm szerelde meg új kábelköteg vásárlását szorgalmazta 100+ ezerért( ami már magában is vicc)
sikerült feltárnom a hibát ami egy vezeték folytonossági hiba volt
a gyári kábelkötegben megtoldotak egy vezetéket(ez is vicces hogy egy kb fél méteres vezetékbe beletoldottak 10 centit) de olyan módon hogy egymás mellé tették a blankolt vezetéket és zsugorcsővel összefogatták
aztán beázott a kötés és elrohadt a réz
mondjuk az is bizarr hogy tud egy réz elrohadni 4 év alatt.......ja és egy tűzősaru is el volt rohadva, a 20+ éves yamaha nem szigetelt csatlakozói még mindig réz színűek......