Hozzátenném: Természetesen, nem fogunk a sziget minden zegébe és zugába eljutni...ahhoz egy hónap is kevés lenne. Teszünk egy durván 3500-4000 km-es olasz túrát a teljesség igénye nélkül.
Félreértések vannak, pedig azt hittem ,egyértelműen írtam le... tehát mégegyszer
2 nap oda (1. nap Verona,2. nap Livorno, amely 2. nap végén menetrend szerint kb. este 21:30-kor kompra szállunk)EZTÁN 4 nap alatt körbemotorozzuk a szigetet, ami kb 1500km. A 4. nap végére KÖRÜLBELÜL úja Olbiában lennénk, amikor megint kompra szállunk az ellenkező irányban, tehát Livorno felé. Összegezve: 2 nap oda, 4 nap a szigeten, 2 nap vissza, nagyjából 8 napra saccolom. A váratlanul közbejött problémák esetére (tavaly éppen görögben/korfun 2-4, esetleg többb napos sztrájkba futottam) azt javaslom, mindenki 10 napos távollétre rendezkedjen be. Ha van kérdés, az tegye fel, akit érdekel is a dolog.. köszönöm:)
nekem fontos a gyors patronkihelyezés, eléggé dagadt vagyok és előbb kell végezni mint ahogy elfogy a levegő
plusz mi a szarnak húzni hosszú percekig, amikor úgy is csak a za fontos hogy miután megtörtént megnyugszik az ember pár napig
Amikor voltam 2 nap lejutas egy nap vissza es egy nap pancsolos regeneralassal valami 2500-3000 km szigeten motorozassal a felit se jartuk be.
Napi 4-500 km.
A 4 nap olyan mezesmadzag ami utan gaz hazamenni.
A netto 6 nap is szivas de legalabb nem akkora.
Üdv mindenkinek, nem találtam igazi "túra" topikot... Az idén tervezek eljutni Szardíniára (el is fogok, a kérdés csak az, hogy kivel/kikkel?) Tehát... ha valakiben van némi érdeklődés, azt szívesen veszem , szabad keresni privátban , vagy esetleg itt. A körülbelüli terv a következő:Lábon/keréken tervezem az egészet. Mivel én Németországból indulok, ti meg valószínűleg magyarból , ezért Verona lenne az első szálláshely (ott találkoznánk). Másnap mennénk le/el Livornóig, ahol"elvileg" még aznap este felszállnánk egy kompra, ami átvisz szardíniára (Olbia). Ott 4 nap alatt körbemotoroznánk a szigetet (kb 350-400 km/nap). Majd Olbiából megint csak elméletileg éjjel vissza Livornóba, majd Veronába. Durva számítások szerint 1000 Euróba fájna az egész/fő... Az időpont pünkösd környéke lenne( május 19-május 27 között). HA esetleg valakit érdekel, keressetek.
Átmentem pár hete hozzá (10 háznyira lakik), hogy kéne egy gumiszerelő vas mert hát kéne, erre hirtelen (ebédfőzés volt épp) leszerelte a gázpalackot a konyhából rácsatlakoztatta az oxigénre a teraszon, kerített egy kis üllőt, leflexelt két darab betonvasat ami kilógott az alapból és pár perc alatt összeütött két olyan kerékszerelő vasat amit simán el lehet adni a homasitában mint erősített cuccot és még igazítani sem kellett rajtuk flexxel vagy bármivel, elsőre kurva jók lettek, eccer hajnal kettőkor keltették mert egy török kamionosnak eltört a pótkocsi alváza és elhajlott így hát meg kellett oldani, úgy megoldotta, hogy nem lehetett kivenni hol van az erősítés mert minden gyárinak látszott és ez még ott az éjjel egy parkolóban, utána évekig keresték a törökök, hogy mikor mit kéne átalakítani. Ma mesélte el, hogy csinálta meg a transporterét 6 éve mikor vette totálkárosan, én eddig úgyx hittem épen vette anno, vazz az eleje meg sem volt és egy kis gázzal, trafóval 2.5-ös pálcával a vasúti sinekhez kötve kihúzatva olyat művelt, hogy az még pedig sima géplakatos lenne, de az agya nagyon rá van állva a hekkelésre.
Inkább olyan természetközeli mekgájver, elképesztő miket meg tud csinálni, de mégis egyszerű ember, az általam nem rég ide is kirakott fotókon szereplő kamionfelniből készített favágó eszközt is Ő készítette egy hirtelen pillanatában és most egy újabb fahulladék aprítón gondolkozik ha csak előbb nem csinál egy kovács műhelyt a "kert" sarkában a lomok között.
Egy haveromnak a szent grálja egy ezer éves ezerkettes.......annyira félti, hogy felhúzta a fészer mennyezetére vagy 10 éve és azóta alatta mászkálunk....
2 nap oda (1. nap Verona,2. nap Livorno, amely 2. nap végén menetrend szerint kb. este 21:30-kor kompra szállunk)EZTÁN 4 nap alatt körbemotorozzuk a szigetet, ami kb 1500km. A 4. nap végére KÖRÜLBELÜL úja Olbiában lennénk, amikor megint kompra szállunk az ellenkező irányban, tehát Livorno felé. Összegezve: 2 nap oda, 4 nap a szigeten, 2 nap vissza, nagyjából 8 napra saccolom. A váratlanul közbejött problémák esetére (tavaly éppen görögben/korfun 2-4, esetleg többb napos sztrájkba futottam) azt javaslom, mindenki 10 napos távollétre rendezkedjen be. Ha van kérdés, az tegye fel, akit érdekel is a dolog.. köszönöm:)
plusz mi a szarnak húzni hosszú percekig, amikor úgy is csak a za fontos hogy miután megtörtént megnyugszik az ember pár napig
Napi 4-500 km.
A 4 nap olyan mezesmadzag ami utan gaz hazamenni.
A netto 6 nap is szivas de legalabb nem akkora.
https://get.google.com/albumar...
Vissza fogok menni,(14 ben voltam) de minimum 10 napra.
Es nem labon,az egyszer is eleg volt.