a fele el sem kezdett működni, a másik fele meg baszott halványan világít
1 van ami hol világít teljes fényerőn hol semmi
a kis geci kínai meg nem utalja a pénzt vissza és a 10w ledpanelt le is vette a kínálatból
a 3db 50w panel hibátlan csak a 10w lett szopó
utána láttam már
amúgy annyira kínai gagyi szaga van a kábeloknak meg a vállpánt gumiszerű részének hogy az maga a hányinger
szóval ugyanaz a kínai mind
a venti kb olyan benne mint egy hajszárító, hűtés gondja nem lesz, és azt is hallani ha megáll a ventillátor
esőben nem kell használni és a port sem szereti, érdemes kifújkálni meló után
lehet csinálok neki egy állványt aztán nem a földről szívja fel a sok szart, mert nagyon bitang a ventillátor benne
Zoli gépére írtam hogy nem bíznék bele.
A gorilláról én is jókat hallottam. Karbantartók is ilyet hurcolásznak a kis mérete miatt.
Aztán lehet hogy Zoli gépe is jó arra amire neki kell, mert hát a kis kínai is hibázhat és dolgozhat rendesen néha
Én iszonyat rühellem, amikor a szerszámmal kell küzdjek, szóval nem kísérletezem.
A márka eleve nem egy top. Ettől függetlenül vannak bevált gépeik amik olcsóak, de nem ennyire. De szaré hugyé egy noném hegesztőtől amire ráírják hogy "hobby" nem várnék sokat.
Közben utána néztem, nem 3.2mm-es pálcát szeretem csak a 2.5mm-est.
Az én hegesztőm ennyit bír csak, de elég.
Nekem ilyen van: http://hegesztescentrum.hu/heg...
Persze ez egy ezer éves gép, és elavult, de annak idején ez nagyon jónak számított, mert tudom használni alap AWI-ra is. Még a 120-as Skodám küszöbét cseréltem vele, de árban ez alá nem nagyon mennék, hiába írják rá a hangzatos nagy áramokat.
Ezzel a hegesztővel kényelmesen lehet megszakítás nélkül hegeszteni olyat amire neked kell.
Akkor volt kevés, amikor a 6mm-es kazánlemezt kellet végig varrni 160centi hosszon, néhány alkalommal, na akkor volt hogy leoldott.
Javítva egyszer volt. A vezérlő IC adta meg magát, a szerviz szerint a rossz minőségű betáp miatt.
Tehát én nem feltétlenül a nagy áramokra mennék rá, hanem a minőségre.
majd kiderül mit tud
2 ilyen van az ismerettségi körben, az tény hogy mindkettő kihalt már, de mindkettő fasza a javítás után
de mindkettő 10x többet megy mint amit én fogok hegeszteni
a +20 ezer félre van téve aztán bizakodóbban tekintek a jövő felé
ha nem lett volna sürgős akkor ráértem volna keresgélni azt a csodagépet ami sosem romlik el........
Én jobban szeretem a 3.2-es pálcát ilyenekre. Haladósabb és nem fröcsög annyira, plusz ritkábban kell cserélgetni.
kb 80Amperral használom ha jól emlékszem. Igazság szerint soha nem nézem az áramot csak rátekerek annyit amennyi kell, azt korrigálom ha nem úgy viselkedik.
a gorilla kicsit bikább az bír 120 ampert folyamatosan
én anno a másfeles lemezt is 3.5össel hegesztettem a hetrával elég hosszú varratot csinált 1 pálcával
de én ezekhez nem értek, fater látott olyat aki tud hegeszteni én meg a fatert néztem
szóval ha valaki megtanítana akkor biztos jobb lenne
pl én kurvára nem látom mi és hol olvad, melyik a vas melyik a salak nekem csak egy fényes csík az egész, addig nem is látom mit csináltam amíg le nem esik a salak
színtévesztő is vagyok fényérzékeny is a szemem+ a szemműtét óta egy nagy fénykört látok minden erősebb fényforrásnál
ez volt a bajom a praktikeressel is ha mér volt 1mm rész a 2 hegesztendő vas között már nem tudtam csak ilyen fél centiket varrni
de ha visszatekertem alig akart olvasztani csak ragadt, alig húzott ívet
mondjuk a hetra mindig is jobb volt mint a praktikeres, de azt kiskocsin is elég tologatni
1 van ami hol világít teljes fényerőn hol semmi
a kis geci kínai meg nem utalja a pénzt vissza és a 10w ledpanelt le is vette a kínálatból
a 3db 50w panel hibátlan csak a 10w lett szopó
rendeltem 10db 10w led panelt aztán 1db működik
nem olyan jó az arány
én ezt szemeltem ki...kétszer csak nem fogok rábaszni
amúgy annyira kínai gagyi szaga van a kábeloknak meg a vállpánt gumiszerű részének hogy az maga a hányinger
szóval ugyanaz a kínai mind
a venti kb olyan benne mint egy hajszárító, hűtés gondja nem lesz, és azt is hallani ha megáll a ventillátor
esőben nem kell használni és a port sem szereti, érdemes kifújkálni meló után
lehet csinálok neki egy állványt aztán nem a földről szívja fel a sok szart, mert nagyon bitang a ventillátor benne
A gorilláról én is jókat hallottam. Karbantartók is ilyet hurcolásznak a kis mérete miatt.
Aztán lehet hogy Zoli gépe is jó arra amire neki kell, mert hát a kis kínai is hibázhat és dolgozhat rendesen néha
Én iszonyat rühellem, amikor a szerszámmal kell küzdjek, szóval nem kísérletezem.
Közben utána néztem, nem 3.2mm-es pálcát szeretem csak a 2.5mm-est.
Az én hegesztőm ennyit bír csak, de elég.
Nekem ilyen van:
http://hegesztescentrum.hu/heg...
Persze ez egy ezer éves gép, és elavult, de annak idején ez nagyon jónak számított, mert tudom használni alap AWI-ra is. Még a 120-as Skodám küszöbét cseréltem vele, de árban ez alá nem nagyon mennék, hiába írják rá a hangzatos nagy áramokat.
Ezzel a hegesztővel kényelmesen lehet megszakítás nélkül hegeszteni olyat amire neked kell.
Akkor volt kevés, amikor a 6mm-es kazánlemezt kellet végig varrni 160centi hosszon, néhány alkalommal, na akkor volt hogy leoldott.
Javítva egyszer volt. A vezérlő IC adta meg magát, a szerviz szerint a rossz minőségű betáp miatt.
Tehát én nem feltétlenül a nagy áramokra mennék rá, hanem a minőségre.
2 ilyen van az ismerettségi körben, az tény hogy mindkettő kihalt már, de mindkettő fasza a javítás után
de mindkettő 10x többet megy mint amit én fogok hegeszteni
a +20 ezer félre van téve aztán bizakodóbban tekintek a jövő felé
ha nem lett volna sürgős akkor ráértem volna keresgélni azt a csodagépet ami sosem romlik el........
kb 80Amperral használom ha jól emlékszem. Igazság szerint soha nem nézem az áramot csak rátekerek annyit amennyi kell, azt korrigálom ha nem úgy viselkedik.
ellenben kisebbek a kábelek, a test 2 méter a munkakábel 2.5
én anno a másfeles lemezt is 3.5össel hegesztettem a hetrával elég hosszú varratot csinált 1 pálcával
de én ezekhez nem értek, fater látott olyat aki tud hegeszteni én meg a fatert néztem
szóval ha valaki megtanítana akkor biztos jobb lenne
pl én kurvára nem látom mi és hol olvad, melyik a vas melyik a salak nekem csak egy fényes csík az egész, addig nem is látom mit csináltam amíg le nem esik a salak
színtévesztő is vagyok fényérzékeny is a szemem+ a szemműtét óta egy nagy fénykört látok minden erősebb fényforrásnál
de ha visszatekertem alig akart olvasztani csak ragadt, alig húzott ívet
mondjuk a hetra mindig is jobb volt mint a praktikeres, de azt kiskocsin is elég tologatni