be kell szerezni egy idegen nyelvű tanárt mellé
szerintem 5-6 éves korára simán meglenne a 2 nyelv perfekt módon, utána már csak gyakorolni kellene(ott a sok mese csatorna), sokkal olcsóbb és eredményesebb ám mint 14+ évesen kínlódni vele
nekem a gyerek nyelvvizsgája legalább 300 ezerbe volt, legalább.....
Az nem hulyeseg, hogy idegen nyelven meset nezetni vele. Pl ha mar kivulrol tudja a Shreket, betenni angolul.
Elvileg 3 evesen en is nemetul enekeltem, miutan anyam baratnojenel nemet Nickelodeon (vagy ki) ment mikor naluk voltam.
Ilyenkor banom, hogy nem tudok ugy nyelvet, hogy tanitsam a gyereket es ketnyelvu legyen... Gondoltam ra, hogy majd pl szerzek egy nemet faszit de a Zuramnal elakadtam
a miénk 5-6 óra felé mindig fent volt
aztán eléggé idegesítő volt
aztán meg lett neki mutatva hogy kell bekapcsolni a dvd+tv kombót és nem keltett fel
ekkor még nem járt ovodába
tudta melyik dvd-nek mi a címe aztán azt nézte amit akart
pár filmet kívülről megtanult a bitang, de tényleg mert leelenőriztem alnhgol nyelv+ felirat és akárhová tekertem nem téveszett
utána ha felkeltünk nem nézte tovább a tv-t
ellenben már 8 felé szinte mindig aludt
Amugy nincs gond, jokat alszik. Volt mar tobb ejszakank, amit at is aludt. De ma is 4kor felkelt szopizni. Kaja utan visszaaludt, de en azota se... Sose volt jo alvokam, ennek most hasznat veszem.
Amugy nem akarom kutyure szoktatni, mint tesom. Se cumit, se tapot, se hintazos pihiszeket, semmi ilyet nem adok neki, pedig minden adott. Van jatszoszonyeg, arra szoktam kirakni es ott sokszor elnezelodik. Meg van reggel es este is 1-1 csaladi ora, amikor a nagy agyban osszebujunk, beszelgetunk vele. Meg mar tornaztatom is onszorgalombol, elvileg artani nem art neki...
Na mindegy. Jol megvagyunk a Tökivel. Mar azt varom, hogy tudatosan mosolyogjon, ne csak almaban
olyan fél éves után sokkal nyugisabb lesz
aztán amikor megtanulja kezelni a tv-t meg a média lejátszót utána lesz csak igazán nyugi, lehet veretne reggel is a másfél órás meneteket
Ja, most mar nem 5 orakat alszom, hanem feleannyit nem baj, ehhez is hozzaszoktam mar lesz ez meg rosszabb is, ha tobben lesznek. Optimista vagyok, jobb mar nem lesz
Amugy jo gyerek, szerintem van eselye egy szepmuveszeti iskolaba felvetelt nyernie !
De gusztustalan fasz vagy, bazdmeg
Ne akarja senki, hogy en fozzek, mert meg rendelni se lehet szenteste mento-pizzat
De a gyerek nem panaszkodik! Ugy latszik jot "foztem"
Cápa túl végletes,neki te se lennel elég jo,ahogy szinte senki.Akik igen azok jobbára kiöregedett,vagy nem élték túl a jó éveket.
Ő megmaradt unikumnak.
szerintem 5-6 éves korára simán meglenne a 2 nyelv perfekt módon, utána már csak gyakorolni kellene(ott a sok mese csatorna), sokkal olcsóbb és eredményesebb ám mint 14+ évesen kínlódni vele
nekem a gyerek nyelvvizsgája legalább 300 ezerbe volt, legalább.....