Na akkor, max 150ezerig milyen laptopot vegyek, pontos típust ami pár évig jó lesz és nem hal meg ha akarok vele egy évben 2x szerkeszteni egy hd, gopros videót ?
Amúgy nem tudom milyen a Fujitsu szerver. Lehet hogy jó, de már soha nem tudom meg, mert szerencsére már nem az én dolgom viszont az előítélet maradt
Meg amúgy is kizárólag HP-k dolgoznak itt.
Ja nem, én csak azt hittem te vagy az, és magadra vetted, de mivel nem akarok senki politikai önérzetébe gázolni, ezért írtam.
Nem ér annyit egy seggfej politikus vagy irányzat sem, hogy bárkivel összekapjak miatta.
Nalunk, az informatikus elmondasa szerint, tobb ultrafasza DELL laptop van. Persze anyamnak, apamnak es noveremnek. Mindegyik ugy szar, ahogy van, mert valoszinuleg minden hulyeseget megnyitnak rajta. Pedig amikor megjottek, ra kellett nehany ceges progit telepitenem es akkor emlekszem eleg jol mentek, halkak voltak, nem melegedtek, stb. Fel ev utan mindenki lelakta a sajatjat... Nekem van egy kis fisfos DELLem, netbook, suliba vettem 6 eve eloadasokra meg konyvtarozasra. Meg mindig fasza, csak az akksi halt meg benne. Pedig negyed annyit nem tud, mint a "nagyok", megis jobban mukodik ennyi ido utan is...
Szoval nagy reszben felhasznalotol is fugg egy laptop mukodese...
Na nem a politikát akartam ide keverni, szavazhatsz tőlem Gyurcsányra, ez a magánügyed, hogy kit tartasz legalkalmasbbnak a te érdekeid képviseletére, de érted, a cigány szót sem lehet kimondani a politikai korrektség jegyében, mert az előítéletes, pedig mindenki tudja hogy van alapja.
Azt tudom, hogy a 2013-as word, amikor már 50 -oldalas doksikat írsz, lefagy állandóan, legalábbis annó úgy volt, mostanában keveset használok office-t, és ha mégis, csak olvasásra szinte, , vagy max 1-2 oldal írására. Am nálam 2016; általában mindenből a legújabbat preferálom, és fejlesztőként, microsoft "partnerként" vhol kötelesség is.
Hát bocs, de az Office98 volt az utolsó amit szerettem
A linuxos erre hasonlít legjobban.
Körülményes ez a grafikus menü, sokkal többet kell kattintgatni ugyan ahhoz az alapvető funkcióhoz, és állandóan ki akarja találni mit akarok, és mindig rosszul.
A felhő elérés erőltetése meg direkt bosszantó.
Eddig is be volt csatolva a SkyDrive alá az a mappa amit akartam.
Annak idején Word/Excel spíler voltam, de a mostaniak elérték hogy úgy keresgélni kelljen mindig a funkciókat.
Az meg külön bosszant, hogy az excel nem érti az angol függvény neveket
uígy beidegződés is ballibes szokás... a Fujitsu szerverei nem kevésbé kiforrottak, ám innovatívabbak. ha fujitsu szerver-storage javításból kellene élni, egy csiga éhen halna.
ha már autós példádnál tartunk, akkor a felsorolásban szerver-storage-ban ez a Toyota, de persze nem kevésbé jók a HP-k is, azt szoktam mondani x86-n nincs nagy csoda...
Mald ránézek, de pár éve nagyon bizarr lett az ablak kezelője. Minden máshol és minden full bénán
A céges hépen azt hiszem a slax ment anno
Megcsináltam úgy hogy ha pendrive benne akkor arról töltötte be a rendszert, de csak az indító rész volt rajta a többi a vinyón, de a rendszergazdi nem látta mert a win alól az ext3-at
Muszáj volt agyalni mert a win rendszeren tiltva volt a net 98 %-a
Aztán ne szopasson már egy rendszergazdi sem
A fő poén az hogy azért volt minden tiltva mert sok volt a vírus.... de a sok idióta picsa meh mailban küldözgette egymásnak a sok szart amitől havi rendszerességgel megzakkant a gép
Azért az előítélet, csak a balliberális körökben szitokszó, értelmes embereknél a túlélés záloga
Persze jó, jó ez is az is, de csak kevesebb a probléma egy tapasztalt, kiforrott HP Proliant szerver.
És itt nem csak a harware-re, de a mechanikai kivitelezésre, a szoftverekre is gondolok.
Francia autók is jók, de soha nem vennék, mert azért ott is csak csak bejön hogy a dszuvás sárvédő dobon keresztül kell 3 könyökízületű kézzel cserélni a fél évente elpukkanó izzót, miközben a Toyotán és Opelen öltönyben is kényelmesen megteszem ugyan ezt.
Arra elsőrangú az Ubuntu.
Minden alapvető Office program megvan rá. Sőt szerintem most már jobbak mint a Microsofté, mert azok túlvariálták már nagyon.
Nekem is ez a bajom.
Amik kellenek azok mind WIN-esek és emulátorban sem működik egy komolyabb CAD program.
Linux alatt ha picit is komolyabban foglalkozol vele mint egy iPhone user, akkor muszáj, de legalább is célszerűbb a parancssor, még mindig.
a kulcsszó itt a "régen". én régen is és ma is találkozom velük:) nem kell tőle hasra esni, de semmivel nem rosszabbak ma az alacsonyabb kategóriás nb-jai, mint a hasonló (dell, hp) konkurens gyártóké, a középkategóriától (U széria) pedig kifejezetten jók, de hát azok már alapból olyan nettó 270-től felfelé. ezek már csak a régi beidegződések, de hát tett érte a Fujitsu-Siemens és ez kihat a mai Fujitsura is. Néha a szerverekre és a storageokra is ráhúzzák ezt az elbaszott előítéletet, pedig azok kifejezetten jók és régen is azok voltak, de ezzel az amilo szériával anno nagyon kipicsázták magukat... de tény és való, már csak mac-t használok otthon...
Meg amúgy is kizárólag HP-k dolgoznak itt.
Nem ér annyit egy seggfej politikus vagy irányzat sem, hogy bárkivel összekapjak miatta.
Szoval nagy reszben felhasznalotol is fugg egy laptop mukodese...
"uígy beidegződés is ballibes szokás...
a Fujitsu szerverei nem kevésbé kiforrottak,..."
Bár tény hogy könnyebb mint a kia-nal.
Vagy a mostani projektnél a Honda jazz nél.
Azt tudom, hogy a 2013-as word, amikor már 50 -oldalas doksikat írsz, lefagy állandóan, legalábbis annó úgy volt, mostanában keveset használok office-t, és ha mégis, csak olvasásra szinte, , vagy max 1-2 oldal írására. Am nálam 2016; általában mindenből a legújabbat preferálom, és fejlesztőként, microsoft "partnerként" vhol kötelesség is.
A linuxos erre hasonlít legjobban.
Körülményes ez a grafikus menü, sokkal többet kell kattintgatni ugyan ahhoz az alapvető funkcióhoz, és állandóan ki akarja találni mit akarok, és mindig rosszul.
A felhő elérés erőltetése meg direkt bosszantó.
Eddig is be volt csatolva a SkyDrive alá az a mappa amit akartam.
Annak idején Word/Excel spíler voltam, de a mostaniak elérték hogy úgy keresgélni kelljen mindig a funkciókat.
Az meg külön bosszant, hogy az excel nem érti az angol függvény neveket
ha már autós példádnál tartunk, akkor a felsorolásban szerver-storage-ban ez a Toyota, de persze nem kevésbé jók a HP-k is, azt szoktam mondani x86-n nincs nagy csoda...
A céges hépen azt hiszem a slax ment anno
Megcsináltam úgy hogy ha pendrive benne akkor arról töltötte be a rendszert, de csak az indító rész volt rajta a többi a vinyón, de a rendszergazdi nem látta mert a win alól az ext3-at
Muszáj volt agyalni mert a win rendszeren tiltva volt a net 98 %-a
Aztán ne szopasson már egy rendszergazdi sem
A fő poén az hogy azért volt minden tiltva mert sok volt a vírus.... de a sok idióta picsa meh mailban küldözgette egymásnak a sok szart amitől havi rendszerességgel megzakkant a gép
Persze jó, jó ez is az is, de csak kevesebb a probléma egy tapasztalt, kiforrott HP Proliant szerver.
És itt nem csak a harware-re, de a mechanikai kivitelezésre, a szoftverekre is gondolok.
Francia autók is jók, de soha nem vennék, mert azért ott is csak csak bejön hogy a dszuvás sárvédő dobon keresztül kell 3 könyökízületű kézzel cserélni a fél évente elpukkanó izzót, miközben a Toyotán és Opelen öltönyben is kényelmesen megteszem ugyan ezt.
Minden alapvető Office program megvan rá. Sőt szerintem most már jobbak mint a Microsofté, mert azok túlvariálták már nagyon.
Amik kellenek azok mind WIN-esek és emulátorban sem működik egy komolyabb CAD program.
Linux alatt ha picit is komolyabban foglalkozol vele mint egy iPhone user, akkor muszáj, de legalább is célszerűbb a parancssor, még mindig.
Persze a leg felhasználó barátabb az Ubuntu