Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megértem ! :) :D
Amúgy az a mondás hogy az Y-on végű vezetéknevek amolyan régi nemesi családnevek. Bár ezt a családfámon sosem tudtam bebizonyítani. mondjuk elég görhes az a fa mert a mai napig is az én családi ágamon ilyen vezetéknévvel olyan 10-20 ember él az országban és elég sokéig vissza tudtuk vezetni de ind kereskedő volt.
Akkor inkabb Jabba bazdmeg
Alairasnal csak használatosat irom. Egyebkent nem esik le tole a kezem :P
Azon azért még gondolkozzatok el. Kiss Ottó ? Bocsi de nekem arról egy vidéki traktoros látványa ugrik elsőre be. Ebből a szempontból egy picit egyedibb keresztnév nem jön rosszul mert a Kiss vezetéknév. (és persze ne vedd magadra) de abból 12 egy tucat. Mellé egy enyhén hiány keresztnév jól mutat mint az Albert. De a túl hétköznapi nevekkel szerintem nem emelkedik ki a tömegből. Olyan mint az Ákos. ... Kiss Ákos. ha ilyen névpárral nincs az országban 5000 ember akkor szerintem egy sem.
Alairasnal gyuloltem. En meg mindig a nevem irtam a tortenelem erettsegin a lapok tetejere, amikor a tobbiek mar a 3. feladatnal tartottak...
Szoval eskuvo elott gyorsan leszedettem a Nikit. Ugy sem hasznaltam amugy sehol.
Ha tehetnem a jelenlegi nevem is ugy irnam, hogy Kis MSE
Nem, nem tudom
Tesomnal Vilmos, nalunk Albert, hercegi nevek. Plusz a Fulop is az lenne. Egy baratunk Fulop Janos, de Fulopnek hivjuk egyeb okok miatt, es annyira hozzaszoktam, hogy megtetszett. Bar egyebkent a Zuram nem szeretne, szoval valoszinuleg, ha a kovetkezo is fiu lesz, Otto lesz
óóóó egy Kiss Modesztusz milyen jól hangzana. vagy Kiss Jukundusz. Elkiáltaná magát Emese a játszótéren hogy "JUKU" tuti csak egy gyerek fordulna meg. legyen az akármekkora játszótér.
Szerintem csak a gond van vele. Aláírásnál is milyen rossz. Nem áll rá a kezed. Én jól meg vagyok a sajátommal. Bár mire elmagyarázom egy telefonos ügyintézés folyamán hogy nem Vereckei és nem "i" hanem "y" és Nem Veleky hanem Velekey nem Gergely hanem Gergő. Egy halom olyan tanulmányi versenyes emléklapom van amin nem is az én nevem szerepel. Talán ha 10-ből 1-re sikerült felírni a nevem akkor már jó.
Nekem is kettő van. Sztem jó dolog. De kinek mi. :)
Ó hercegi? Ugye tudod mit tart a mondás az "y" végződésű vezetéknevekről.
ez a két keresztnevezés szerintem nem jó. Vannak szülők akik átesnek a ló túloldalára. Van olyan ismerősöm akinek alapból 3 keresztneve van de a szülei még a keresztelős nevét is hivatalosan felvetették vele így már 4 keresztneve van. 2 még elmegy de csak két normális ha már az egyik egy ilyen Rikárdó jellegű az már nagyon hülyén hat.
Nem baszok ki vele. En is utaltam a hosszu nevem. Horvath Emese Nikolettbol leredukaltam magam Kiss Emesere. Sokkal konnyebb
Na ezt most hagyd abba, mert nyakon csaplak internyeten keresztul anyam is Albertkat mondd... Falra maszok tole.
Amugy egen, hercegi csalad vagyunk
Pontosan. De azért is nyomtam erre mert még ilyen áron sem éri meg csak ezért almás lófaszt venni.
Azért ettől függetlenül manózhatod csak várd meg míg lesz némi önképe nehogy megzavarodjon. Nekem pl van egy nagybátyám akit olyan sokáig öcsi-ztük hogy egy időben úgy is írt alá hogy Velekey Öcsi. Mondjuk János de mivel a faterja is az így ő hivatalosan Ifj Velekey János. De ez olyan rideg és komoly volt ő meg virgonc és hülye hogy az Öcsi rajta ragadt. (Most is gondolkodnom kellett mire a rendes neve eszembe jutott)
Nem a szifon. Ennyiért nem is olyan hülyeség, de itthon ennek minimum a duplája, szóval eléggé használt, vagy átbaszós szaga van ennek az árnak.
Két név és csókolom. Tud választani is Melyiket szereti jobban :)
A becézése valóban nem kimeríthetetlen, mint az én nevemnek, amiket kapásból van 7 jópofa becézésre. Adni kell neki egy 3. nevet is, mondjuk Kiss Albert Lajos, totál tudományos hangzású...
Legalább a másik nevét lehessen jól becézni.
Vagy Albertka meg Fülöpke. Bár az inkább kicsinyítő képző.
IKEA?
Mármint a 32-es MicroSD? Az már olyan olcsó hogy zsákszámra dobálják az ember után.
Hercegek után? De komolyan, jól kiszúrtok szegény gyerekkel. Mondjuk jobb név mindkettő mint amit Lali javasolt, de hogy lehet becézni? Albi meg Füli
Ilyen olcsó? Azt hittem a 32-es 130.