Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mi van Gábor elaludtál ?
pappír,vazs (szombathelyen)
a faszomat van joga
Viszont mikor nagyanyámon elhatalmasodik a fáradság és belekezd a mondókájába. Akkor nem is szoktam érteni. Hogy az milyen tájegység nem tudom. Eredetileg Vámospércsi (Az Debrecentől még keletre van) De olyan szavakat használ hogy azt sem értem olyankor hogy utasít vagy káromkodik. Olyankor tök alkony zóna. Nézek ki a fejemből és be semmi nem jut az információból. Abban sem vagyok olyankor biztos hogy egy nyelven beszélünk e.
Én Bp, Kőbányán nőttem fel, na ott volt mindenféle tájszólás, főleg a cigány nyelvjárásokból, szóval nekem a sima magyar tájszólás fel sem tűnik már.
Szigorúan 2T-vel mert múltidő!
Ne ezt pl nem baszom el. Még kimondva sem. nálam egy "T"-s mindkettő sőt kimondva itt inkább Hűűtő és Üdíítőő. Inkább a mély magánhangzók vannak túlnyomva.
Felénk kb mindenki helytelenül mondja ezeket a szavakat hüttő, üdittő helyesen ugye hűtő, üdítő.
Én amúgy fateren akadok ki amikor elkezdi magyarázni a zárt és nyitott "E" hangot. És amikor ő mondja hallom is a különbséget a két hang között majd ha én mondom akkor semmi különbség nincs közöttük. Pedig ő sem északi vagy akármi hanem Veszprémi.
Igen én is füzetni szoktam a boltban nem fizetni. Hát ilyen ez a Somogy ország
nekem az észeki népek beszéde a fura
pl nálunk van felöltözni és levetkőzni, északabbra meg felöltözni és leöltözni
meg egy csomó minden ami nem jut eszembe
és ez nem a tájszólás, hogy a jó helyett jaú van meg hátvánbá háráp a kácsá stb
Igen, valószínűleg feladták a nyelvtannácik, és egyszerűbb volt beletenni
Ahogy a fizetés és a füzetés is helyes mindkét formában, leginkább a tájegység dönti el hogy használják.

Amúgy a szervusz latin eredetű üdvözlés.
"Servus humillimus", magyarul "Alázatos szolgája".
inkább ne erőltesüük ezt a köszönés formát:
http://youtu.be/buPWxvmki3A
Szevasz! Ez se szebasz
Jó, akkor szervusztok !
Maradjunk annyiban, v-vel mint a vagina.
Lehet bár az értelmező kéziszótárban ha jól olvasom B-vel is szerepel. Szóval
Biztos somogyi lokalizációt állítottál be
Én nem tudom eddig nekem ez nem vált be. korábbi kapcsolataimban általában papucs voltam. De csak egy darabig. Amíg a lehetőségeim megengedték hogy az legyek. Ha nem akkor gyeplőátvétel volt. Bár az igaz hogy ehhez kellően intelligens partner szükségeltetik. Aki nem hataloméhesen szórja ebben a helyzetben a hülyeséget.
bár túlzónak hangzik de ez az igazság
Sok embert ismerek-ismertem és ezt szűrtem le
Nem azt mondom hogy verd minden nap (fárasztó is lenne ) csak azt hogy nem szabad ráhagyni mindent...vagyis inkább kb semmit se
Ini te teljesen vagy beteg. Bár a papucsosodásra tényleg hajlamos vagyok.
Ha így gondolod.... mr jövőbeli papucsférj hát legyen
A nő olyan mint a kutya, ha ráhagysz mindent akkor utána kb semmit se fog érni, áshatod el és kereshetsz egy másikat ami rendeltetés szerűen működik
Akármilyen szado-mazo dologgal fenyegetsz én akkor is azt mondom hogy itt a hajrában már van joguk hisztizni.
Az anyjuk picsájájában van joguk hisztizni....
Ne mondj már ilyet, mert kikötözlek a capella közelébe egy oszlophoz
Na némmá egy halom nyelvtannáci közé keveredtem
Amúgy tök fura mi B-vel is mondjuk a környéken. És a Chrome alá sem húzza azt hogy szerbusz.