Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja nekem sima orrfűrész van B+D, mert olcsóbb volt sokkal 4Ah akksival és töltővel mint a parkside ha összeadok mindent. Parkiból van akksis pici láncos, az is jó, a 10x10es gerendákat tök jól vitte kábelek nélkül.
A kábeles verzió egész fasza,apritom a tüzelőt,a gyári lánc az hulladék,gyorsan kopik.
az akksis flex sem acélos. Még is sokat használom, mert nem kell cibálni a kábelt. Helyén kell tudni kezelni a dolgokat mit mire kell használni.
Nem dolgozik mindenki reggeltől-napestig. Az akksis fúró csavarozók szerintem kifejezetten jók a többi meg módjával. Mondjuk nekem a parkszájdos ütvefúróval lett bedűbelezve a külső szigetelés körbe. Na ott néhányszor kellett cserélni az akksit de még is könnyebb volt a meló mint állványon huziválni a kábelt. (kezeit széttáró) Akksis fűnyírom meg láncfűrészem nincs lehet nem is lesz azokban nem hiszek, hogy nagy fűbe és fába vághatnék velük 😅
Elolvastad hogy mire kell? Van 5kW napelem, erre 3kW klíma meg 2kW bojler van betervezve. A bojlert tudom kapcsolgatni de a klímát nem szeretném. Nem akksiról kell mennie a háznak 1 hétig.
savas akkut úgy számold hogy egy 100ah akkuból max 50ah vehetsz ki
de ha ennyit kiveszel kb 300 ciklust bír még az új akku is
vannak spéci akkuk amik kibírnak 5-600 ciklust de azok drágák
minél kevesebbet veszel ki annál tovább él az akku, ezért életképes a targonca akku mert durván nagy kapacitás és még 50% közelébe sincs kisütve
Nekem elsősorban puffernek kellene, ha megy 3kW terhelés az inverterről és beúszik egy felhő a nap elé akkor ne omoljon össze ŕs bassza le a legkondit hanem pótoljon az akksiról arra a pár percre.
Egy évig ez volt a feladatom a vasútnál 😁 akkor mozdonyok computerit ilyen aksi látta el. elvileg 24 órát bírnia kellett volna, gyakorlatban tízet se mentek el már új korában sem... egy két év után meg már csak egy órát☹️ utolsó esélyként felsavasztuk, és nagy frekvenciával megregeneráltam, utána megint elmenni négy-öt órát, de a végén csak kuka lett pár hónap múlva.
Viszont amik még alig voltak szarok, azokat elég jól meg lehetett menteni 50 százalékosról 90%-osra.
Ebből lenne 3kWh kapacitás, ha addig kihúzza amíg körvonalazódik hogy mekkora kapacitás is kellene meg hogy mi lesz a nyerő akksitípus akkor megérte. Nekem most biztos nem éri meg többszázezret akksira költeni, amíg ott sem lakunk.
a vége úgy is a lifepo4 lesz
jelenleg az a legoptimálisabb választás
üzembiztonság és üzemidő szempontjából az lto lenne a jobb de dupla élettartam mellett 4x árban van
de ha egy 35-40 éves ember abból csinál akkupakkot akkor már neki nem kell többet cserélni akkut a rendszerben
Nekem 1 próbát megér.
az ilyeneket kell minél előbb leadni hulladékba....
Én ezekkel küzdök amúgy, ki voltak száradva, egy kis víz hozzáadásával veszi a töltést és látszólag jó.
A BD akku ugyanez, nagy a belső ellenállása, lekonyul a fesz és megáll a gép, hiába nincs lemerülve. A fúrógép még hagyján a fűrésszel kell nagyon csínján bánni. Ezért sem hiszek az akksis gépekben a benzines helyett egyelőre.
valamelyik típus jó volt
van sokféle
a1 a3 b3 meg a fene se tudja
egyikben nagyáramú fasza cella volt
nekem a1 van hidegben nem tölti még a telefont se pedig van hozzá usb adapter
Szar is mind, szerintem egyik se tudja a névleges kapacitását... hidegben meg mind lefekszik... a parki legszarabb része az akku ☹️
Az akkor már túlképzett... 🤣
vegyél bele nagyáramú cellákat aztán bírni fogja
régen a lidl akkuk olcsóbbak voltak mint a cellák a boltban, de a mostaniak már sokkal szarabbak
Az egy roppant intelligens akksi lehet 🤔 Sztrájkol vagy mi? Közölte már a követeléseit? 🤣
Kell lennie mert a piacon vett egy kezes láncfűrészem egyik akksija sem akar nem, hogy más géppel, de már a sajátjával sem működni. 😒
Van olyan?
Ha ott van a csatlakozón az akkufesz, akkor nincs akadálya. Csak ha valami kurvaokos elektronika van benne hogy csak saját cuccaival megy, akkor van gond.
http://youtu.be/KLQfmf6gWEk?si=CqCUInsSRhCa-SmV
Ismerem a dörgést, ilyen 388 meg 588 akksijaim vannak nekem is, csak már át vannak cellázva. Így egy "kicsit" tovább bírja a fúró és az ütvecsavarozó is, no meg ezekkel már lekapja a kocsiról a kerékanyát.
Aha. Na majd kipróbálom, menni ment vele. A 3as elég hamar lemerül, aztán nincs kedvem 5 percenként lemászkálni akkut cserélni.
Látod, ez 388V, ez már IPARI ÁRAM! :D