Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A letenek okat nem tagadom, hiszen latom naponta, hogy egyik- masik mit csinal. Csak en ugy gondolom, hogy masok szempontjabol biztonsagosan vezetni tudonak nincs ra szuksege, ergo ha valakicsak igy tud elindulni emelkedon, ott mas baj is leht.
Azért a bowden kifeszítés eléggé elítélhető modja a védekezésnek. Nos, bár értem a cikk írót és meg is értem, de aki drótkötelet vagy bármi mást feszit ki, annak a nyakára tekerném és lelökném a negyedikről.
Ezer más módja van a kitiltásnak vagy a büntetésnek.
Visszagurulásgátló az kivételesen jó dolog.
Napelemből semmilyen. Az inverterből igen
https://divany.hu/edesotthon/v...

Hol a muz nevu? Azt irtad, hogy elni es elni hagyni. Kar, hogy errol a fajtikaid a novenyeket sem, de gondolom a terulet tulajdonosat sem mertetek megkerdezni.
Tulajdonkeppen most mar lathatod, hogy pa olyan embermint te es a fajtad, csak akik a tortenet masik oldalan vannak, azok elegge el nem itelheto modon bowdent feszitenek ki, es ezert kell mas motorosoknak is hallgatniuk a basztatast.
Aztan az arvan maradt pulyak utan mg megy az anya segelyert kuncsorogni...
Nem azt hiszem el, hogy az 500V-os FET hány Volton működik. Leszarom milyen fet van benne. Az inverter leírása szerint DC500V a max PV és 41.25Voc panelből 12-t lehet sorba kötni. Pont. Nekem 39V körüli panelem van, munkapontban meg 32 körül. Nem értem hogy mitől olyan egyértelmű, hogy ezt nem bírja az inverter. 🤷‍♂️
Azok nekem is. Meg a léptető meghajtó is, csak nem szabad elhinni hogy az 500V-os kínai FET 500V-on sokáig működik 😘
Gondolom, tudod hogy működnek ezek az átalakítók... jön be az egyenáram, azt szaggatja a fet és rátolja egy transzformátorra.... na ott jönnek az induktív csúcsok. Mikor megszakad az áram, akkor az induktivitásból elindul egy visszafelé impulzus, na azt szokta kinyíni a fetet. Ma már alig van fet inverz dióda nélkül, az ezt védi ki - amikor sikerül neki 🤔
...mert a lidlis pucolt hagyma?
Elektromos konzervnyitó? Visszagurulásgátló? Okoshűtő, hogy fogyóban a tej?
Ááá, 20 éve még a tranziens is jobb volt, nem olyan szar minőségű, mint a mostani kínaiak 🤣
Ok, de kívülről nem kap semmit, a saját maga által generáltat meg csak tudja kezelni, ha nem akkor meg szar és kész 🤷‍♂️
Mert béna vagy, most mit mondjak erre 🤣 Én is terveztem rengeteg elektronikát, azok meg működtek. Autóerősítőnek 2x40V tápot, meg geiger-mueller csőnek 450V-ot 3V-ból, mikrokontroller kimenetről. Egyik sem füstölt el, 20 éve működik. 🤷‍♂️
Én ráadásul csak 30V-os tápfeszre építettem léptetőmotor meghajtót, de ott is tudtak füstölni a FET-ek 😆
Sajna van rajta tranziens, pl. ahogy Laci írja...rosszul megcsinált védelemmel a 230V is sorra durrogtatja el a 800V FETet, is, ezt saját karomon tanultam meg, mikor még foglalkoztam ezekkel jobban. Egy jó védelem a legfontosabb az impulzussal működő elektronikákban. Már egy primitív PC tápos tele van tekercseket mpt meg kerámia kondikkal, supressor diódával... én azért bízom benne, hogy a kicsi kínaiak ezt a szintet már megugrották.
Valahogy biztos megoldották, mert az előző széria 450V-os volt ez meg 500. Nem gondolnam hogy csak a matrica a különbség, az előzőre is hazudhatták volna az 500V-ot. Amúgy ilyen teljesítmény elektronikákban nem IGBT szokott lenni? Mert azokból van 1000V -os is, mondjuk FET is, miert ne.
a kínaiak inkább a matematikát írják át.......

ha most zsebben lenne az a pénz ami ráment a napos cuccra én már inkább victron cuccokat vennék
több kisebb mppt több irányban és legalább kettő kisebb inverter célirányosan a fogyasztókra méretezve
ez az all in one inverter praktikusnak tűnik első látásra, de másodikra már nem annyira
A FET mint kapcsoló elem, saját magának csinálja az induktív elemeken. Nem azt mondom hogy ugyan az a fet feltétlenül, de egy jobb áramkör kialakítással simán lehet hogy megoldották hogy ne pukkanjon el 500V-on ami korábban igen.
ehhez nem értek
olyan írta aki szerel ilyeneket
régebben rá is volt írva ezekre a kacatokra mennyi feszültséget szeretnek
320-360v volt a 450v mppt nominal feszültsége
Milyen tranziens lehet egy napelemből? 😁 Jaja, ugyanaz a fet csak más. Pont mint a tesla is egy leaf, csak más jel van az elején 🤣
Mas meg megcsinaltatja szakemberrel .. .. 🤣
Köztudott teny hogy nepszeru jofej vagyok.😀
Az nincs Parksideból? 😄
Amúgy nem olyan bonyolult.
https://herz-hungaria.hu/terme...

De egy forrasztó pákával meg az anyaghoz való műanyag pálcával is meg lehet csinálni.
Műanyaghegesztő kéne a környéken, de nemigazán találok, abbahagyták akiket ismertem. Van egy törött idom a burgonyán és vizsgáznia kéne. 😒
Most meg indulok a dabasi vásárba, hogy még több soha nem kellő és semmire sem jó hulladékot vásároljak. 😬
A dagadt az biztos, de jófej? Mehh 🤷‍♂️