Most veszek a jövő héten panelt... felhívtam az embert, kérdeztem rendelni kell? azt mondja nem, menjek amikor eszembe jut, van 2000 darab raktáron. 😃 28ba jön a 420Wos.
Hát egyedül nem fognék neki... még a végén össze töröd az arcod, vagy ami nagyobb baj, a panelt 🤔
Pár házzal arébb láttam, négyen csinálták, és azok is szerencsétlenkedtek vele, bár látszott, hogy nem először csinálják.
azt olvastam hogy 10% belül kell az eltérésnek lenni, és a rosszabb érték lesz mérvadó az egész soron
ha külön strigng megy fel akkor az egész stringnek kell hasonlónak lenni, ha nagyon eltérő diódázni kell és ott már egy csomó veszteséged lesz
én pont beszoptam mert nekem 370wp van és az kifutó széria volt, rá fél évre már sehol se lehetett kapni csak 375wp és annak egész más volt a feszültsége és senki se ajánlotta hogy betegyem a sorba
végül egy napelemes cégnél találtam ahol kiállítási darab volt, szerencsére leszerződtek más típusra aztán azért adták csak el
ha meg még annyira sincs szerencséje akkor egy új lallert(kezeit széttáró)
egyébként a napelem panelokat csak ugyanolyannal lehet párosítani? Teszem fel akarnék még 4-5 panelt feldobni akkor csak ugyan olyat lehetne tenni mint ami már van? Mert,hgoy erre nem is gondoltam(gondolkodós) Azt hittem tök mind1 mit teszek(kezeit széttáró)
ami külön szopó egy ilyen sérülésnél hogy utána lehet keresni ugyanolyan napelemet.... na ez sokszor bonyolultabb mint kifizetni
nekem 2 évbe tellett mire találtam egy plusz panelt
Ha nincs a környékeden azzal jó pízt tudnál keresni ha szeretsz fát vágni(gondolkodós) 1 közepes méretű fát megcsinálsz 3-4 óra alatt elkérsz 100-150-et azt örülnek, hogy fizethetnek(kezeit széttáró)
a földi telepítésnél télen kell kimérni hol legyen a napelem
én beszoptam a matematikát mert rátakart az első sor a másikra kb 2 hónapig 20 centit, szerencsére az első sort lejjebb tudtam tenni egy kicsivel a hátsó sort feljebb és így csak pár óra árnyékom van pár hétig
a hátsó portán is a 20méter széles porta 3/4 része bukó a 8.5 méter magas ház miatt
most hoztunk haza kettőt a múltszombati buliból. Esetleg tudja a gyerek nélkülözni kis ideig(gondolkodós) De ahogy nézegettem nem olyan jó a felhajtóerő szerintem néhány ezer darab kellene egy táblához egy 12500 ft.os palackkal állítólag 30 stabilan felfújható szóval gondold át a technológiát 😅
nem tudsz egy napra bérelni? Nálam lesz tetőjavítás maga a meló nem nagy kunszt lenne csak a tető meredeksége meg a 12 méter magasság elbátortalanított,hogy önállóskodjak. Szóltam egy ács cimbinek ő is tologatta a sapkáját de mondta,hogy tud szerezni darut talán nem nagy pénzért(kezeit széttáró)
az a baj, hogy a földön általában elég sok minden takarja a napot. Fű,fa virág bármi árnyékol. És hasznos helyből tud elvenni ha nincs 2-3000nm2 a porta(kezeit széttáró) Tetőn azért kézenfekvő,mert jó eséllyel nem hajlik fölé fa(kezeit széttáró)
nekem van egy 20x60 méteres portám amin elférne pár tucat napelem
ha találnék valahol egy táska pénzt tuti összeraknék egy 20-30kwp kis napelem farmot
ingyen adnám napközben az áramot a szomszédoknak
a földön még elmegy a panel mozgatás, de a tetőn ahol állni se egyszerű ott egy ember tuti beszopja
esetleg akkor nem ha csinál minden panelhoz egy csúszkát lécből
nekem bramac cserép van az ácsok úgy futkostak rajta mint a macska de pl a cserepes lemezen menni nem lehet
Ha az segítség, hogy az asszony lentről kiabál, hogy vigyázz le fogsz esni, akkor van 🤣 Valami U alakú dolgon gondolkozok, amit alul be tudok akasztani es azt a nyakamba mint a költöztetők, akkor elég 1 kéz tartani, talán. A kosaras emelővel sima liba lenne de az még nincs 🤷♂️
Kösd ki magad, akkor dolgozhatsz két kézzel.
A profik felveszik a hátukra egy kézzel fogva, felszaladnak a létrán és berakják a helyére, de én fosok a magasban amióta van ipari alpin papírom, és tudom mit csinálok 😆
Pár házzal arébb láttam, négyen csinálták, és azok is szerencsétlenkedtek vele, bár látszott, hogy nem először csinálják.
ha külön strigng megy fel akkor az egész stringnek kell hasonlónak lenni, ha nagyon eltérő diódázni kell és ott már egy csomó veszteséged lesz
én pont beszoptam mert nekem 370wp van és az kifutó széria volt, rá fél évre már sehol se lehetett kapni csak 375wp és annak egész más volt a feszültsége és senki se ajánlotta hogy betegyem a sorba
végül egy napelemes cégnél találtam ahol kiállítási darab volt, szerencsére leszerződtek más típusra aztán azért adták csak el
egyébként a napelem panelokat csak ugyanolyannal lehet párosítani? Teszem fel akarnék még 4-5 panelt feldobni akkor csak ugyan olyat lehetne tenni mint ami már van? Mert,hgoy erre nem is gondoltam(gondolkodós) Azt hittem tök mind1 mit teszek(kezeit széttáró)
nekem 2 évbe tellett mire találtam egy plusz panelt
én beszoptam a matematikát mert rátakart az első sor a másikra kb 2 hónapig 20 centit, szerencsére az első sort lejjebb tudtam tenni egy kicsivel a hátsó sort feljebb és így csak pár óra árnyékom van pár hétig
a hátsó portán is a 20méter széles porta 3/4 része bukó a 8.5 méter magas ház miatt
Nézd majd csak meg, hogy át van dobva a sodrott drót a vellanyoszlopnál az utcán 😅
ha találnék valahol egy táska pénzt tuti összeraknék egy 20-30kwp kis napelem farmot
ingyen adnám napközben az áramot a szomszédoknak
esetleg akkor nem ha csinál minden panelhoz egy csúszkát lécből
nekem bramac cserép van az ácsok úgy futkostak rajta mint a macska de pl a cserepes lemezen menni nem lehet
A profik felveszik a hátukra egy kézzel fogva, felszaladnak a létrán és berakják a helyére, de én fosok a magasban amióta van ipari alpin papírom, és tudom mit csinálok 😆