Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha elég nagy az udvar amit úgysem veteményezek akkor én sem tenném a tetőre.
Mondjuk ez megoldhatónak tűnik ha már egyedül kell.
én azért is tettem a földre mert nem kell a tetőn futkosni
nekem daru adogatta fel(gondolkodós) Segítséged van?
ha magamnak kellene csinálni tuti csinálnék egy átdobós pántot és a hátamra tenném mint az iskolatáskát. Ha azon a létrán stabilan meg is tudsz állni akkor le is tudod venni a hátadról(meghajlós)
Van gipszkarton emelőm, azzal fel tudom emelni elvileg 3,5 méterre a panelt, tehát a csatorna fölé mondjuk, onnantól érdekes a kérdés, mert 1 kézzel azert kapaszkodni sem ártana, bár csak 40 fokos a tető elvileg 😁
Az is jó. Én is gondoltam hogy bérelek egy zseb darut, de mire rájöttem hogy kell csinálni, már kész voltam 😆
Én csináltam két pallóból egy sínt, amire egy cserépléc keretből csavarozott napelem tartót felhúztam csigával. Az védte a napelemet is, aztán csak átfordítottam a sínre. Nekem vannak a cserepek alatt kötélhorgok. Én is azon lógtam mert 55fokos a leejtés és azon nem állok meg.
De egyedül hatalmas szopás, főleg 50fokban, amikor a tetőn még közelebb is vagy a naphoz. Lehet érdemes fizetned érte hogy valami ügyes néger megcsinálja.
nincs valami traktoros embernek targonca villája?
havernak úgy cserepeztünk hogy megemelte traktorral a raklap cserepet
Tippet kérek, hogy tudom egyedül felrángatni a napelemeket a tetőre, itt tartok 🤷‍♂️
Szivesen üzennék valamit......valakinek. 🤔
A fotón nem 1mm-re áll ki.
de ha csak 1 akkor azt bele kell hajtani.
😅
A mai gyengék már nem marnak annyira, népesebb összejöveteleken simán adom a vége felé a népeknek a régi megmaradtakat és észre sem veszik sőt dícsérik milyen keményet főzött a papa hol a többi? 😁
Nem, még nem szedtem(kezeit széttáró) Azt azért ugye tudod, hogy a fékfolyadék erősen maró hatású?
Vetekszik a régi kromofággal 😅
Hát én ezt már nem hiszem el(fejét fogó) Ilyen reklámok?
Rugós fésű?????????
ugye nem szedtél még ki 10+ éves motor fékfolyadék tartályából belerohadt csavart?
én az összesből kdobálom a gyári csavart és megy a saválló bele, még akkor is ha véletlen ép, de ez a ritkább
én úgy tudtam a réz meg az acél szokott összeveszni. az alunak az acéllal nem szokott baja lenni.(gondolkodós)
azért mert a rozsdamentes(a2) elvan magában időtlen időkig, de ha többféle fém van jobb a saválló(a4) igazándiból nem sokkal drágább
pl a2 csavarhoz is a4 anyát ajánlanak
8x40es nekem a csavar, azért kell saválló mert kint lesz 15+ évig és az alu+vas szereti egymást megenni
az a napelemmel összefüggő összes elem vagy saválló vagy alumínium
saválló? Minek? Savat hugyoznak rá a madarak vagy gyakori lett a savas eső mostanság?
Ini, kérdeztem mekkora a csavar, de nem láttad ezek szerint... amúgy miért kell saválló? háromszor annyiba kerül kábé..
Ez jó ötlet, nem jutott volna eszembe, köszi. Megvettem volna a simát simán.
az a lényeg mindenből savállót vegyél
A leszorító jó, az az erdekes hogy így árulják 30mm-es panelhez, de így másnak sem lesz jó.
Nem, mert kb. 1mm, annyival rövidebb csavar nincs, de az alátét megoldja szerintem.