Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem,ők azért kérték be mert a teljesítmény adó nem volt befizetve.
Mert szóltak hogy be kell vinni.Tudom,jön a kérdés de miért vitte be......Mert ha nem teszi még egy büntit is oda vágnak .
most már nem kell de van egy x idő amikor nem volt kivonva és nem fizeted
amit említettem napi díjba számolják azt a idő szakot és most tartozol a biztosítónak
valahány napot amit nem fizettél szorozd fel ezzel
A fedezetlenségi díj 2023. évre érvényes mértékei az egyes kategóriákban a következők:
Személygépkocsi Ft/nap
0-37 kW 650
38-50 kW 800
51-70 kW 860
71-100 kW 1060
101-180 kW 1380
180 kW felett 1400
és így alkarnak kényszeríteni a kifizetésre ,magyarul mint írtam terhelt a kocsi = nem eladható
Mindegy hogy a villanyautónál mennyi az óradíj,azt sosem kell javítani.Csak kérdezem,ha három hónapig ott fog állni az autó és neked addig tankolnod kell egy másikat helyette,azt kifizetik?
Nagyszerű, hogy ilyet leírsz egy fórumon. 😁
Amennyiben ki van vonva, de annak van max. időkorláta, attó még, hogy az önkorinál van a papírja simán lehet, hogy már nincs kivonva mert lejárt az ideje és akkor arra az időre fedezetlenségi díj is jár na meg a kivonás előtti időszakra is jár minden bár ha addig fizetted legalább azzal nincs gond.
ha ilyen van akkor valaki ellopta(kezeit széttáró) bejelentem miután eladtam sopronba alkatrésznek(kezeit széttáró)
Itt van a mértéke évente változóan: https://mabisz.hu/fedezetlense... .......erről soha nem mondanak le legfeljebb elévül, de ezt mindenképp ügyvéddel kell átbeszélni na meg a teljesítmény adó, az önkori/állam sem mond le róla, nem egyszerű dolog ez.
most ha ki van vonatva minek rá a biztosítás?
Az utóbbi lehet a legvalószínűbb(kezeit széttáró) sok helyre tartozok nagy lóvékkal(kezeit széttáró)
Akkor a biztosít szokót kiszámolni fedezetlenségi napot ,már mint az utolsó bitósítod . Napidíjra számolják árat nem tudok de pontosan de olyan kb 500 ft is lehet kb . Amikor be vitted a forgalmit és rendszámot akkor is jogodba áll szólni hogy ínnétól szeretnék ideglenes kivonást alkalmazni . Viszont most hogy leadtad így igyekeznek késztetni hogy rendezd a tartozásod biztosító felé . Magyarul a biztosító terhelt összeget a önkormánnyal hajtják végre és így nem tudod eladni a kocsit hivatalosan . Ha vevő rendezi a összeget akkor megint eladható de akkor gondolom annyival olcsóbban alkarja meg venni a kocsit . Egy szónak is száz a vége "amíg tartozás "van a kocsin hivatalosan gazdát nem tud váltani
Igen, már írtad.
A sok lomizott cucc meg spontán öngyulladással elégett.
(Vagy az egyik hiteleződ...? nyomatékosította a fizetési határidő közeledtét?)
az a helyzet hogy ha ilyen 5-10 perces baszakodások vannak a lánccal akkor inkább kereket cserélek és csinálok itthon egy csavaros gumit, egy 10 tonnás olajemelővel az egész elejét meg tudom emelni 2 perc alatt onnantól meg tényleg 5 perc a 2 gumi csere
mert megkértek rá az önkormányzattól egy 4 oldalas levélbe mivel nem fizetem rá a kötelező biztosítást(kezeit széttáró)
most mi van ????????????? minek van a forgalmi a meg a rendszám a okmányirodába ?????????
Ha te vonatod ki ideglenesen a forgalomból nem kell leadni semmit . Te határozod meg hogy mennyi időre akarod kivonni max 6 hónap lehet egyszerre de azt a végteltségig ismételgetheted csak minden félévbe be kell fizetni egy bizonyos piti összeget . Amíg ki van vonva a forgalomból nem kell súlyadót (teljesítmény) kötelezőbiztosítás fizetni ! Na szóval miért vitted be a kocsi rendszámát és forgalmiját ???????????
Igen, utóbb olvastam, hogy sárra kell, arra nem hiszem, hogy jó. 😁 Na meg nem rücsi lesz rajta hanem ragad mint állat ami a hóhoz, jéghez tapad.
😅 nem voltam ott a tűznél és semmi közöm nem volt a villamos dolgokhoz sem ami az épületben bent volt. Én a szarjaimat tároltam ott nagyon még villanyt sem kapcsoltam ott az elmúlt 17 évben(fetrengős)
Most viszont én kábeloztam és én kötöttem az egészet a hiba kizárva(kezeit széttáró) A kötéseket korszerű wagóval szereltem 32 amperig biztosított(kezeit széttáró) A vezetékek 2,5-ösek lehet rajata pirítani az áramnak sosem olvad el. Egyedül a garázskapunak vittem másfelest onnan nincs további felhasználás(kezeit széttáró)
Szerencse, hogy azzal nem tudsz épületeket felgyújtani, mint a villanyszereléssel.
sáros keréken rajtamarad?
vagy ha nem sáros akkor vizesen?
tesztelted mennyi perc mire megszárad?
sárban is jó? mekkora rücsik lesznek?
Nagyon és érthetetlenül elszálltak az árak, ezt már kisvállalkozóként sem lehet megoldani.
én azon gondolkoztam, hogy ezek az ott lévő darabok nem mamlasz féle prémium, magasan poziconált autók(gondolkodós)
Ezek a melós köznépnek készülnek az egyszerű munkás családoknak, kisvállalkozóknak. (kezeit széttár) Nem audi, nem bmw, nem mercédesz. REtyó és dácsia egy tök alsó-közép kategória amit a széles tömegeknek gyártanak. Hát honnan a faxomból ránt elő egy átlag család 17 milliót egy kombira???? Vagy felrántja a hitelt az az egyik fizetését kb. 300 ezer forintot tolnak bele 5 évre egy autóba????
Nem tudok ezekhez az árakhoz alaklmazkodni(kezeit széttáró) 2 évvel ezelőtt egy furgon és egy kis villanyautó kijött 11 misiből egy most fulraszerelt klió árából vagy egy nem magasan pozicionált kadjaréból(kezeit széttáró)
Évek óta írom évente legalább 1x 😁 : https://autofejlesztes.hu/foly...
a 2 évvel ezelőtti árak azok nyomott árak voltak, a mostaniak meg emeltek hogy amit 2 éve elbuktak most visszahozzák
úgy gondolom innen megy még lejjebb a kocsi ára, kicsit rendeződik a helyzet az ukránok meg a ruszkik megbékélnek aztán pár évig nem lesz mire fogni az extra profit szerzést
Na azért mondok egy-két árat miket láttam a szalonban tegnap este 😅
Szóval a dácsia részlegen volt bent 4 dácsia. A legdrágább az elektromos szpring 8,8 milliós alapárral ami most az asszonynak van az 9,3 millió 😂 Az összes bent lévő darab 6,5-7,5 millióig felszereltségtől függően.
Dácsia jogger ami egyébként egy fasza kis családi kombi kényszer 7 ülléssel 7,5 dasztler 6,5-7,5 sandérő amin nagyon meglepődtem 6,5-7,5 szintén(szemét körbeforgató) 2 évvel ezelőtt amikor ott jártam az előző szandéró modell listaára 2,5 millió volt(kezeit széttáró)
Egyébként nagyon fasza lett az új szandéró legközelebb lehet olyat hozunk ki mert lehetett választani.(még) (Kezeit széttáró) Nem tudják a kisdákóhoz mikor lesz alkatrész már most nem ígérték karácsonyra se(fetrengős) Azt mondja a faszi semmihez nincs alkatrész mutatott egy retyó maszter azt mondta 3 hónapja itt áll, mert nem tudnak lámpát szerezni hozzá 😂 Én ezt nem akarom elhinni(fetrengős)
Na átmentem a retyó részre. Az asszony által kihozott klió 7+ milla alapár 6-tól indul. Villany retyó megán 21 milla. kadzsar 10+milla, a családi kombik 17-től kezdődnek(szemeit körbeforgató) a kishaszon expert és kankó 10+ millától indulnak(gondolkodós)
Rezsi óradíjak:
bruttó óradíj 22 ezer ft
4 évnél idősebb autó esetén 15 ezer ft
villanyautó esetén 29 ezer ft 😂
Oszi behisztizett,most nem akar motrot,max autot.