Pünkösdi hosszuhetvege.
Arra gyurnek.
Kommersz glocner tura.Csak alsobbrendu uton.
Semmi extra.
Meg kurvara kiprobalnam a navigacios fejlesztest.
Kozben jo lenne hetvgente egyejszakas hatarmenti utak felderitese.
Nem tóciába az tuti. 😆
Amint elérjük hogy reggel 9körül már legyen 10fok, napközben felkúszik a csúcs 20-ra. Már repülünk is horvátba, vagy montenegroba. Asszonypajtinak várjuk még a kabátot mert nem volt raktáron, és ha megjött fasza minden.
Egy érdekes a gazdaságossághoz: miért nem tesznek a folyógátakra 20 méter magas gátakat, akkor soha nem lenne árvíz? Hát mert az átlag áradás fölé kicsivel építeni sokkal-sokkal gazdaságosabb még úgy is, hogy néha kifizetnek egy-egy áradás utáni helyreállítást, mintsem megépíteni, karbantartani és egyszer-egyszer mindig újra építeni az egész gátat baszom magasan.
Na, ez az egy pont működik atomi szinten és nemzetgazdasági szinten párhuzamosan, mindenki a családjára méretez az autóit, pedig néha jól jönne egy tizenöt személyes is... és mégsem.
A mozi azért tök más élmény főleg 3 vagy 4dx-ben mint bármilyen tv-n otthon, ezért ha egy film látványvilága előzetesen azt ígéri, hogy 3-4dx-ben az igazi akkor azt igyekszem moziban megnézni, az avatar bármilyen szempontból közepes alá, de moziban nem rossz. Tv-t mozival hasonlítani egyszerűség.
Sosem tagadtam, hogy sokszor flegma vagyok, és beképzelt - de nem mindig. Rosszul viselem az emberi butaságot, és abból itt akad bőven.
Megállhatnám legtöbbx szó nélkül - de az nem én lennék, és ugye ide mindenki szórakozni jön. 😄
Zoli az más. Ráadásul néha hasznos infót is ad. A hülyétől.alkalmanként tanulással szemben ott a folyamatos lehuzás, és amikor már a tanult dolog a nullához tendál akkor már kényelmesebb igy, a vesztett onfo meg majd átjön máshonnan
Nem, pontosan amiatt tiltottál le, mert belevertem az orrod a hülyeségedbe, és ezt nem bírtad... tudod, mikor azt mondtad, 4 évesen tizedes törtre tudtad a kenyér árát 😅
Részben igazad van, de nem teljesen balgaság. Legalábbis egyrészt amig lehetőleg helyben trafókörzeten belül.megoldott a felhasználás, de a kooperációba semiképp nem kéne kiengedni, másrészt amig nem a föld túloldaláról kell ideszállitani. Addig ez teljesen jól tud működni, most is kell számolni a termelt energiát a kizárólag termelő erőműveknek, azt januárban lejelenteni a Mavirnak és tartani nagyjából a mennyiséget mert alatta felett kötbér. A széllel szemben ez egész jól meghatározható a tűrésen belül. Itt a közelben harmadik éve áll egy szélturbina mert a tulajnak nem sikerült eddig még egyszer sem a határokon belül maradni és a kötbér elvitte a hasznot.
Én viszont azt gondolom, hogy napelemből nagy felület kell vagy sok kisebb országrészenként, meg kellene oldani, hogy itt ennyit termel ott annyit, tehát a kiegyensúlyozást tartalékkal - erőmű vagy akkutelep - lehet csak, de ami jelenleg szinte minden hol működik az egy elosztó hálózat és nem gyűjtő, pláne nem vegyes. Nagy felület pedig nagy teljesítmény, komoly alállomásokkal ellátott, ismételve párhuzamos hálózat a meglévő zsinóráramot adó erőművekkel.
Ja, amiket azért vissza is kéne szabályozni, csak az olyan gazdaságtalan, hogy elmegy a haszon egy komoly része a megújulóak által termeltből.
Ráadásul ahol a megújulót az okosok a igényre méretezik - persze előre a napsütéssel kalkulálva - beleszámolva tartalékkal is, ott ugye a tartalék nem termel hasznot, plusz a tartalék kiépítés pont ugyanakkora költség mint a termelőé, plusz ugyanakkora karbantartási igény, plusz ugyanakkorra amortizáció, tehát mivel a befektető nem hülye, ezért a minimális tartalékot fogja építeni, így tehát nemcsak a nappal kell számolni előre, hanem a területen a megtérülési idő alatt várható infrastruktúra fejlesztéssel is.
Ezért mondom, a lakáscélút egy nemzetgazdasági mértékűvel összehasonlítani balgaság, a mi szintünkön ez a balgaság a tizediken. Vagy egy másik galaxis.
Beleolvasok hetente 2-3x, persze van mikor többször de van, hogy kevesebbszer. Bármikor olvasok, azt kell lássam, hogy az amúgy értelmes beszélgetések között te valakit flegmán degradálsz. Mint lentebb, hogy aki megnézte az avatart az hülye. Te mindig le tudsz valakit minősíteni, nem véleményt nyilvánítasz.
OFF
Tudod, a te korodban én is ilyen magabiztosan minősítettem másokat - csak akkor még nem volt mire, mivel kevesebb tapasztalatom volt.
Mint most neked.
Szerintem országos szinten is ez van, csak nagyobb számokkal. Minden területre négyzetkm szinten meg van adva az éves napsütéses órák száma. Ebből azért a várható meghatározható. Mivel a napi menetrendbe nem illeszthető, a napi ingadozás szabályzása az alaperőművekre illetve a gyorsindításuakra marad. Ha nem csinálunk látványosa sokat velőlük, mint a németek akkor a megtermelt napenergiát mindig felveszi valami anélkül hogy az erőműveket a minimum teljesítményükig kellene visszaszabályoznj.
Végülis… téged leszopattak egy autóval. Igen a 3-assal, kifizettél egy csomó pénzt, te elhiszed hogy nagyobb ember lettél, pedig csak egy 30ezredik senki vagy egy 3-as bmw-ben.
A borokról ne is beszéljünk és kitudja még mennyi ilyen dologgal fejtek meg téged te nagy marha amire mások azt mondták hogy menő és vedd meg. Igen, itt te vagy egy hatalmas barom, csak az egod túl nagy(mondjuk nincs mire) hogy ezt elfogadd.
Tudod, ha nem ilyen hatalmas arccal böfögnéd ide a baromságaidat, nem is lenne baj vele baj.
Levikézel, ezzel teljesen megszégyeníted magad, mondjuk ezt nem volt nehéz. Bebizonyítottad te itt már sokszor hogy semmid nincs csak egy hatalmas arcod amire próbálod verni magad itt. Gondolom a haverjaid leginkább csak körberöhögnek hogy próbálsz beilleszkedni a bmw-vel meg a borokkal aztán csak egy senki vagy közöttük is 🤷🏼♂️
Igen, mert az emberek nagy része birka - és ez a birkáknak készült. Vagy inkább fejni való teheneknek 😅 A célt el is érték, 6x haszon pár hónap alatt... ötlet se kellett hozzá, csak brand, marketing meg tőke.
Akkor horvatia.
De a klasszik 8 helyett valahova mashova.