Repülővel sokra nem mennél. Vagy 100ezer forintnyi egyéb felszerelés kell hogy használni tudd. Akku, akkutöltő, távirányító, vevő. Na meg ez baromi gyors gép, nehéz irányítani, nem kezdőknek való, főleg nem gyereknek.
Ha gyerekkel akarsz szórakozni, akkor egy ilyesmi hungarocell géppel jobban jársz. Olcsó, viszonylag strapabíró, minden benne van a készletben, és könnyű irányítani. https://www.pacomodell.hu/rc-m...
most kb 9-17ig éri a nap
de télen nem fogja csak szerintem max 3-4 órát, de majd látom
az a baj ha kitakar egy panelből is 10% akkor az összesnek ugrik 10%
kicsit hidegebb lesz vágom ki a nagyját, de az nem számít mert északra van arról sosem süt a nap
hátsó kertbe meg a mostani világba nem tenném a napelemeket mert ellopják
inkább a szomséd fája ami szar helyen van ezért nem fért el több sor
ha ott nem lenne fa elférne dupla ennyi panel
Igen, én is erre gondoltam, hogy egy szélmérő, regisztert kéne felrakni elsőre, és abból lehetne kalkulálni.
Nekem van 3D nyomtatóm. Komplett repülőgépet is nyomtattam már, egy szélturbina nem lenne gond 😁
A napelemfarmokon sem tetore teszik,nem lehet kibaszni a kertbe egy allvanyra?
Ha ideer a szerzodott adag es teszi a dolgat egy gepkocsitarolo anyagai nalam vannak,csak fel kell epiteni,oda elfer az offgrid cucc ami mukodteti a szamitogepes cuccokat.
nincs hova tenni a napelemeket, a mostanit is alig tudtam elhelyezni úgy hogy sokat süsse a nap
még esetleg 2 tábla ami elférne, de akkor az már árnyékot kapna du4-től
le kellett vágni így is a fa tetejét hogy ne csak 11-kor érje a nap, de a szomszédban meg nem tudok fűrészelni
A microsilver csavo vett egy nagyon durva napelemet,tesztelte inkabb vegyel egy 15-20 db-ot olyat.Az jobb lenne,meg a laci fele akkubol ket adagot. 🤔
Mar ha ennyire egeti a zsebed a zsozso.
van a youtubeon egy ember aki elég eredményesen épít szarból várat
mikrosilver neve, ő félbevágott pvc csőből csinált szárnyakat, működik de nem termel sokat
itt ahol lakunk é-ny felől é-k felé van kb 30 km rét itt mindig tombol a szél feltenném a melléképület tetejére ott a tető mégjobban megvezeti
egy szélmérő első körben kifizetődőbb lenne, mert sebességnek csak az időkép adatait tudom
Hát annyira nem olcsó hogy talánra vegyek egy ilyet.
A mechanikai kivitel is kérdés, de abban sem vagyok biztos hogy itt van elég szél ahhoz hogy megérje.
Inkább nyomtatni kéne egyet. Állandó mágneses generátorom van.
Ha gyerekkel akarsz szórakozni, akkor egy ilyesmi hungarocell géppel jobban jársz. Olcsó, viszonylag strapabíró, minden benne van a készletben, és könnyű irányítani.
https://www.pacomodell.hu/rc-m...