Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

igen(meghajlós) MI a fax a kötelező?????
Gépjármű felelősség biztosítás vagy mi a kötelező???? Ha egy összetett mondatból csak néhány szó van megadva nem mindenki tudja megfejteni barkóbában pl. én sosem voltam jó(kezeit széttáró)
Az "aztakurva" hsz.-em rád is vonatkozik. 😂
Nem biztos, hogy a mi szövegértésünkkel van a baj a kérdést most sem értjük ezek szerint beszélhetek blödi nevében is(kezeit széttáró)
ja én is ezt írtam neki bár mostanában nem értem miről hadovál sanyi (kezeit széttáró)
Ini valamit érthet mert Ő válaszolgat neki 😁
Aztán lehet elkerülte a figyelmem valamelyik beírása, mert a fasza sm oldalon néha kimarad egy átlapozáskor akár fél oldal is(kezeit széttáró)
Lehet napelemet akar telepíteni? Vagy most valami villanydobozokról is volt szó(gondolkodós) Azt meg sosem a mvm csinálja hanem az mvm-el szerződött partner(kezeit széttáró) Azok mindent IS csinálhatnak(kezeit széttáró) Nálam például kint sem volt az mvm től senki a napelem üzembe helyezésekor mindent szerződött partner cég csinált(kezeit széttáró) Megcsinálták, fényképeztek oszt kész. (kezeit széttáró) Amikor kész voltak leadták az adatlapot, 3 hét múlva küldte az mvm a szerződést (kezeit széttáró)
Persze most mvm partnert szerelési ügyben olyan bajos lesz találni mint nekem vegyes kazánt és olyat aki beszerelje meg lepapirozza(gondolkodós)
Aztakurva......... 😯 😲 😱 👾 👌
Madár?Mi van napszúrást kaptál és félrebeszélsz?Hogy jön ide egy madár?Egyébként hova van leírva hogy neked mint fogyasztónak kötelező 15%al csökkenteni a fogyasztást?
Madár.......arról volt szó, hogy kötelező!!!4!......de én vagyok a hülye, hogy egyáltalán még foglalkozok ezzel........esetleg mégvalakinek leírhatom újra? 🤔 🙃
A probléma ott kezdődik hogy mit mutassak egyáltalán?Az hogy te nerm érted hogy hogy csökkenthető 15%al?
Szövegértés? Már unom mégegyszer leírni.........mutasd meg pár kollégának hátha elmagyarázzák. 😄
Vissza kell szorítani a fogyasztást 15%-al,mi olyan magas ebbe?Az hogy így megdrágul a túlfogyasztás,automatikusan teljesülni fog a 15%,mindez úgy hogy közben nem is köteleznek rá.És átlagot nézz!
Igen a maszekkal kell szerződést kötni, de magát az órákat az mvm-esek telepítik ő azt hiszem a dobozt telepíti, felénk ez olyan 350-be kerül és én 550-et kínáltam, hogy egyáltalán idejöjjön valamelyik úhy, hohy magára a telepítésre több hónapot mondtak, de még a szerződést sem tudom megkötni.
ezt értem, de akkor is szabad áras lesz
nem az mvm dolgozó megy ki hanem egy maszek
gondolom az elmúlt 2 hétben 100x annyian keresik őket mint előtte
Ez más, h tarifa és új fogyasztó telepítése új műa. szekrénybe és ez az amit csak szerződött partner végezhet.
akkor azok most térdig járnak a pénzben
nálunk a hekyi villany mester 20 ezres órabérben van és onnan indul hogy előveszi a megrendelő lapit és írja mi a kívánság
miután végzett bepakol a kocsiba kitölti teljesen a lapot és addig tart az órabér
garancia, számla, minden van, ellenben egy konnektor csere 25 ezer....
Hát nem, a kötelező számomra azt jelenti, hogy nincs választásom, hogy ha akarom és tudom fizetni akkor égbe-világba fogyasztok hanem azt, hogy tilos ugyanannyit mint eddig hanem csak annak a 85%-át használhatom el.
Kb mint az oltás,nem volt kötelező de sok helyen ha azt akartad hogy legyen munkád,akkor be kellett oltatnod magad.Ez ugyanaz
Rébusz bazdmeg?.......Rémusz bácsi a számodra megfejthetetlen rejtély. 😒
Kettőnek már 200000-er kínáltam a rendes ár felett, na azok basztak át 3-4 időponttal amit nem tartottak be és már fel sem veszik a telót.
Most kötelezhetnek e, vagy amúgy maguktól nem hajlandók(fejét fogó) Döntsd már el, mert rébuszokban beszélsz(kezeit széttáró) Villany,gáz? (kérdőjeles) Szintén érthetetlen a kérdés(gondolkodós)
Nem fogom így kitalálni mi az alapkérdésnem látok a fejedbe, hogy mire gondoltál(kezeit széttáró) Az mvm nem kötelez semmire tudtommal. Megrendelsz egy szolgáltatást, leszerződtök rá, Ő szállítja te meg fizeted az ellenértékét(kezeit széttáró) De vissza is mondhatod ha akarod(kezeit széttáró) Vannak esetek amikor a szerződés lemondás nem lehetséges pl társasházi lakásoknál a közös helységek ha nem közös költséges stb. (kezeit széttáró)
nem jól csinálod
avval kezd hogy van 100 ezred pluszba a munkáért és minden nap 10 ezerrel kevesebb lesz az összeg
szóval ha holnap jön ugrik a százas a zsebbe
azért 100 ezer ezeknek a hiénáknak is jelent valamit
működik a szigetüzem
4 kwh akku kb fele kell a háztartásnak este 5 től reggel 9 ig
persze ez majd ahogy rövidülnek a nappalok egyre több lesz de úgy gondolom elég lesz
ha meg nincs akkuáram és a nap se süt csak tekerek egyet a kapcsolón és megy a közüzemi hálózatról inverter kikapcsol aztán ha feltölti az akkut( töltésvezérlő rész mindig aktív) akkor visszakapcsolom
jonnét vettél lifepo4 akkut? én kérdeztem pár céget a legrövidebb idő 1 hónap volt de garantálni nem tudták hogy csak ennyi lesz
megvárom a telet utána szerinten nekem is kell egy nagyobb akku mert ez a 4 kwh inkább csak nyári felhasználásra elég, bár ha spórolok 8-9 hónapot az simán kipótolja a gáz többletet aztán tudok a közüzemivel is jó sok órát fűteni a légkondival legalább fele telet
de majd kiderül egy év múlva okosabb leszek 😀
Hm, a fene tudja, ez a konvektor dolog nem olyan rossz mert az éves átlag alig 150m3-rel volt több mint a limit és eléggé fűtöttünk igaz enyhe volt a tél.
nem(kezeit széttáró) de nem bírod kifizetni, úgy hogy a csökkentés garantált(kezeit széttáró)
De ettől még nem lesz kötelező a 15%-os csökkentés ha ki bírom fizetni.
A szakértőnek tettem fel a kérdést nevezetesen, hogy az mvm kötelezheti-e valamelyik szerződött partnerét bekötésre mivel amúgy maguktól nem hajlandók illetve kamuznak, átvernek más meg nem nem csinálhatja.