Logikus.Nem gondoltam vègig mikor idõpontot kaptam.
De szerintem az a pihentagyù sem aki bevezette annò ezt a törvènyt arra hivatkozva hogy igy nem felejted el mikor jàr le a jogsid.Ez az elmèlet az esetben mèg meg is àllnà a helyèt ha èvente kène menni hosszabbitani.De ha Te 10èvre kapod akkor csak 10 èv mùlva kell figyelned a dàtumot,nem?
egyszerűbb ha egyből a szülinap utáni napon intézed
nincs stressz plusz mászkálás
yard meg nem hinném hogy kötekszik 1 nap miatt ebben a szar világban amikor mindenhova időpont kell, még az időpont kéréshez is
Többszöri pròbàlkozàs utàn felhìvtam az okmànyirodàt(kormànyablak)az ügyintèzõ azt mondta hogy a doki fogja megmondani az èrvènyessèget.Èrtem èn ha elõtte nap megyek bukom 1 èvet,de èn pont a fordulònapon megyek tehàt igy folyamatos nem?Amikor bejelentkeztem mondtam mikor jàr le a jogsim ùgy adta az idõpontot.Na majd du.kiderül.Ha nem egyértelmü akkor megyek holnap(is)
13/1992. NM rendelet " (7) * Az egészségi alkalmassági vizsgálat határidejét az 1. alkalmassági csoport esetében úgy kell megállapítani, hogy annak hónapja és napja megegyezzen a vizsgált személy születésének hónapjával és napjával. E szabály alkalmazása esetén az (1) bekezdésben előírt határidő a vizsgált személy határidőt követő első születésnapjáig túlléphető. Ha a vizsgált személy február 29-én született, és az alkalmasság határideje lejártának évében ez a nap hiányzik, akkor az alkalmasság határideje február 28-án jár le."
Én 27-én megyek alkalmasságira, de júliusban a lejárat napján megyek ocsmány irodába intézni.
Hagy ne számoljam ki neked.
De esetleg nem megérné egyben venni?
Ezeket simán összecsavarozod, és nem kell vele szórakozni. https://shop.gwl.eu/Winston-40Ah-200Ah/
lifepo cellákat vegyél, drágák de jó töltésvezérlővel akár 20 évig is üzemel
sajnos nekem nem adta ki a keret, mert csak egy 500as volt felesleg, ugyanez (kicsit nagyobb) lifepo cellákból duplája
ez lett volna az igazi de ennyi pénz nincs a világon: https://www.alibaba.com/produc...
Nem szandekoztam ennyit kolteni.
A 32700 as cella nevleg 6000 mah,ebbol 4x15 is 2 kilo.12,8 v al kb 90Ah.ez eleg lenne alap mukodesre.
Majd ha esedekes
rosszul emlékeztem csak 468 cella
468db cella+bms+valami hoki tartó keret 550ezer
elméletileg 1100ft/db
de van samsung is ennyiért, csak abból nem volt ennyi készleten
Mennyik most a cellák?
Mert kurvára el lehet szállni,es valami fasza hegesztő kell.Egy kis példányt vettem,de az kicsi teljesítményű,a mikro trafobol összerakott meg van hogy lesüti a cellát,a legtöbbször nem,de ideg megöl amikor a 45 cella fasza de a 39. leolvad.
Igen. Ezt mondom, kell vele molyolni picit, cserébe olcsó, és baromi rugalmas.
Van hozzá, doboz, táp, meg minden a boltban, annyi hogy el is adnak :)
Más nem kell. Rányomtam kétoldalas ragaccsal a TV hátuljára, egy szép nagy hűtőbordával, UTP, wifi, BT, HDMI, USB, minden szar van rajta alapból. KODI SW-t letöltöd aztán működik, már csak konfigurálni kell ízlés szerint.
A YT-al kellett csak dolgozni.
TV távirányító jelét a HDMI-n keresztül kapja, csak be kellett kapcsolni a TV-n a HDMI CEC funkciót.
Van hozzá való BT távirányító is, de igazából így felesleges.
48v 126ah a cél, ez elméletileg 6 ah, gyakorlatilag nincs 5 se hiszen 20% tartalékot benne akarok hagyni mert lényegesebben megnő az élettartam
szóval olyan 4,5 kw árammot tudok kivenni belőle
lg cellák
Ha rákerül a 300V akkor megszívtad.
Úgy építsd ha kigyullad, ne égjen le a ház.
Fém doboz, füst/láng elvezetés, és akkor nem tud gondot okozni.
De simán ráteszel egy túlfesz védőt, meg olvadó biztosítékot és így előbb lebassza minthogy gond legyen.
Attol is fugg hany voltos pakkot akarsz osszerakni.
De igazabol nrm szokott gondot okozni.
En alacsony feszultsegu rendszerekig mentem,a 18650 nem a legjobb erre.
,3s az ki si feszt ad ki 4s meg sokat.
Ezert ha kell akkor 32700-as cellakbol 4s es rendben siman kijon 12,8v.Az egesz jo cucc lesz.
Fajtától függ. Abból is van LFP, az biztonságos.
A LiIon viszont nem szereti a túltöltést. Mechanikai behatás alatt mit értesz. Ha keresztül szúrod akkor kigyullad, ha csak leesik a földre, semmi baja nem lesz. Nekem a drónnal többször volt durva becsapódás, még egyik sem gyulladt ki.
Meleget nem szokták szeretni. 50-60fok felett (fajtától függően) beindul a láncreakció.
na de annak a programozásához meg végképp hülye vagyok
igazándiból van 3 szivattyú
ebből egy minden 24órából megy 10-20 percet
a 2 és a 3. szivattyú meg 72 óránként megy ugyanennyit
1nap: 1 szivattyú
2nap 1+2 szivattyú
3nap 1+3 szivattyú
az üzemidő változik egy kicsit a vegetáció mértékétől
De szerintem az a pihentagyù sem aki bevezette annò ezt a törvènyt arra hivatkozva hogy igy nem felejted el mikor jàr le a jogsid.Ez az elmèlet az esetben mèg meg is àllnà a helyèt ha èvente kène menni hosszabbitani.De ha Te 10èvre kapod akkor csak 10 èv mùlva kell figyelned a dàtumot,nem?
nincs stressz plusz mászkálás
yard meg nem hinném hogy kötekszik 1 nap miatt ebben a szar világban amikor mindenhova időpont kell, még az időpont kéréshez is
Én 27-én megyek alkalmasságira, de júliusban a lejárat napján megyek ocsmány irodába intézni.
de végülis nem mert le volt már járva másfél éve 😂
De esetleg nem megérné egyben venni?
Ezeket simán összecsavarozod, és nem kell vele szórakozni.
https://shop.gwl.eu/Winston-40Ah-200Ah/
sajnos nekem nem adta ki a keret, mert csak egy 500as volt felesleg, ugyanez (kicsit nagyobb) lifepo cellákból duplája
ez lett volna az igazi de ennyi pénz nincs a világon: https://www.alibaba.com/produc...
A 32700 as cella nevleg 6000 mah,ebbol 4x15 is 2 kilo.12,8 v al kb 90Ah.ez eleg lenne alap mukodesre.
Majd ha esedekes
468db cella+bms+valami hoki tartó keret 550ezer
elméletileg 1100ft/db
de van samsung is ennyiért, csak abból nem volt ennyi készleten
Mert kurvára el lehet szállni,es valami fasza hegesztő kell.Egy kis példányt vettem,de az kicsi teljesítményű,a mikro trafobol összerakott meg van hogy lesüti a cellát,a legtöbbször nem,de ideg megöl amikor a 45 cella fasza de a 39. leolvad.
Van hozzá, doboz, táp, meg minden a boltban, annyi hogy el is adnak :)
Más nem kell. Rányomtam kétoldalas ragaccsal a TV hátuljára, egy szép nagy hűtőbordával, UTP, wifi, BT, HDMI, USB, minden szar van rajta alapból. KODI SW-t letöltöd aztán működik, már csak konfigurálni kell ízlés szerint.
A YT-al kellett csak dolgozni.
TV távirányító jelét a HDMI-n keresztül kapja, csak be kellett kapcsolni a TV-n a HDMI CEC funkciót.
Van hozzá való BT távirányító is, de igazából így felesleges.
pl egy kandalló-kazán kibírná? vagy robban és szétdobja a picsába 😂
szóval olyan 4,5 kw árammot tudok kivenni belőle
lg cellák
Úgy építsd ha kigyullad, ne égjen le a ház.
Fém doboz, füst/láng elvezetés, és akkor nem tud gondot okozni.
De simán ráteszel egy túlfesz védőt, meg olvadó biztosítékot és így előbb lebassza minthogy gond legyen.
De igazabol nrm szokott gondot okozni.
En alacsony feszultsegu rendszerekig mentem,a 18650 nem a legjobb erre.
,3s az ki si feszt ad ki 4s meg sokat.
Ezert ha kell akkor 32700-as cellakbol 4s es rendben siman kijon 12,8v.Az egesz jo cucc lesz.
A LiIon viszont nem szereti a túltöltést. Mechanikai behatás alatt mit értesz. Ha keresztül szúrod akkor kigyullad, ha csak leesik a földre, semmi baja nem lesz. Nekem a drónnal többször volt durva becsapódás, még egyik sem gyulladt ki.
Meleget nem szokták szeretni. 50-60fok felett (fajtától függően) beindul a láncreakció.
igazándiból van 3 szivattyú
ebből egy minden 24órából megy 10-20 percet
a 2 és a 3. szivattyú meg 72 óránként megy ugyanennyit
1nap: 1 szivattyú
2nap 1+2 szivattyú
3nap 1+3 szivattyú
az üzemidő változik egy kicsit a vegetáció mértékétől