Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

másnaposan?
Logikus.Nem gondoltam vègig mikor idõpontot kaptam.
De szerintem az a pihentagyù sem aki bevezette annò ezt a törvènyt arra hivatkozva hogy igy nem felejted el mikor jàr le a jogsid.Ez az elmèlet az esetben mèg meg is àllnà a helyèt ha èvente kène menni hosszabbitani.De ha Te 10èvre kapod akkor csak 10 èv mùlva kell figyelned a dàtumot,nem?
egyszerűbb ha egyből a szülinap utáni napon intézed
nincs stressz plusz mászkálás
yard meg nem hinném hogy kötekszik 1 nap miatt ebben a szar világban amikor mindenhova időpont kell, még az időpont kéréshez is
Többszöri pròbàlkozàs utàn felhìvtam az okmànyirodàt(kormànyablak)az ügyintèzõ azt mondta hogy a doki fogja megmondani az èrvènyessèget.Èrtem èn ha elõtte nap megyek bukom 1 èvet,de èn pont a fordulònapon megyek tehàt igy folyamatos nem?Amikor bejelentkeztem mondtam mikor jàr le a jogsim ùgy adta az idõpontot.Na majd du.kiderül.Ha nem egyértelmü akkor megyek holnap(is)
13/1992. NM rendelet " (7) *  Az egészségi alkalmassági vizsgálat határidejét az 1. alkalmassági csoport esetében úgy kell megállapítani, hogy annak hónapja és napja megegyezzen a vizsgált személy születésének hónapjával és napjával. E szabály alkalmazása esetén az (1) bekezdésben előírt határidő a vizsgált személy határidőt követő első születésnapjáig túlléphető. Ha a vizsgált személy február 29-én született, és az alkalmasság határideje lejártának évében ez a nap hiányzik, akkor az alkalmasság határideje február 28-án jár le."
Én 27-én megyek alkalmasságira, de júliusban a lejárat napján megyek ocsmány irodába intézni.
Buktál 1 évet? És akkor mi van, 100év alatt buksz 1plusz orvosit? Feltéve ha mindegyiket 9évre kapod mert pont úgy jön ki.
én egy hét miatt buktam egy évet mert csak 9 év 5-6 napra kaptam
de végülis nem mert le volt már járva másfél éve 😂
Épp most, szülnap után 1 nappal és akkor úgy kaptam meg rendesen amúgy 1 év bukta ahogy írod.
"Hagy ne....."
Nemmmmmm. 😆
Hagy ne számoljam ki neked.
De esetleg nem megérné egyben venni?
Ezeket simán összecsavarozod, és nem kell vele szórakozni.
https://shop.gwl.eu/Winston-40Ah-200Ah/
lifepo cellákat vegyél, drágák de jó töltésvezérlővel akár 20 évig is üzemel
sajnos nekem nem adta ki a keret, mert csak egy 500as volt felesleg, ugyanez (kicsit nagyobb) lifepo cellákból duplája
ez lett volna az igazi de ennyi pénz nincs a világon: https://www.alibaba.com/produc...
Ja es max 2db napelem fer fel a kocsi tetejere.
Nem szandekoztam ennyit kolteni.
A 32700 as cella nevleg 6000 mah,ebbol 4x15 is 2 kilo.12,8 v al kb 90Ah.ez eleg lenne alap mukodesre.
Majd ha esedekes
rosszul emlékeztem csak 468 cella
468db cella+bms+valami hoki tartó keret 550ezer
elméletileg 1100ft/db
de van samsung is ennyiért, csak abból nem volt ennyi készleten
Mennyik most a cellák?
Mert kurvára el lehet szállni,es valami fasza hegesztő kell.Egy kis példányt vettem,de az kicsi teljesítményű,a mikro trafobol összerakott meg van hogy lesüti a cellát,a legtöbbször nem,de ideg megöl amikor a 45 cella fasza de a 39. leolvad.
Igen. Ezt mondom, kell vele molyolni picit, cserébe olcsó, és baromi rugalmas.
Van hozzá, doboz, táp, meg minden a boltban, annyi hogy el is adnak :)
Más nem kell. Rányomtam kétoldalas ragaccsal a TV hátuljára, egy szép nagy hűtőbordával, UTP, wifi, BT, HDMI, USB, minden szar van rajta alapból. KODI SW-t letöltöd aztán működik, már csak konfigurálni kell ízlés szerint.
A YT-al kellett csak dolgozni.
TV távirányító jelét a HDMI-n keresztül kapja, csak be kellett kapcsolni a TV-n a HDMI CEC funkciót.
Van hozzá való BT távirányító is, de igazából így felesleges.
ha kigyullad mekkora térfogat növekedésre lehet számítani?
pl egy kandalló-kazán kibírná? vagy robban és szétdobja a picsába 😂
48v 126ah a cél, ez elméletileg 6 ah, gyakorlatilag nincs 5 se hiszen 20% tartalékot benne akarok hagyni mert lényegesebben megnő az élettartam
szóval olyan 4,5 kw árammot tudok kivenni belőle
lg cellák
Ha rákerül a 300V akkor megszívtad.
Úgy építsd ha kigyullad, ne égjen le a ház.
Fém doboz, füst/láng elvezetés, és akkor nem tud gondot okozni.
De simán ráteszel egy túlfesz védőt, meg olvadó biztosítékot és így előbb lebassza minthogy gond legyen.
Akassz ra egy rdg-5 granatot.Papirpoharban es lesz egy ongyilkos dronod. 😆
Attol is fugg hany voltos pakkot akarsz osszerakni.
De igazabol nrm szokott gondot okozni.
En alacsony feszultsegu rendszerekig mentem,a 18650 nem a legjobb erre.
,3s az ki si feszt ad ki 4s meg sokat.
Ezert ha kell akkor 32700-as cellakbol 4s es rendben siman kijon 12,8v.Az egesz jo cucc lesz.
Fajtától függ. Abból is van LFP, az biztonságos.
A LiIon viszont nem szereti a túltöltést. Mechanikai behatás alatt mit értesz. Ha keresztül szúrod akkor kigyullad, ha csak leesik a földre, semmi baja nem lesz. Nekem a drónnal többször volt durva becsapódás, még egyik sem gyulladt ki.
Meleget nem szokták szeretni. 50-60fok felett (fajtától függően) beindul a láncreakció.
na de annak a programozásához meg végképp hülye vagyok
igazándiból van 3 szivattyú
ebből egy minden 24órából megy 10-20 percet
a 2 és a 3. szivattyú meg 72 óránként megy ugyanennyit
1nap: 1 szivattyú
2nap 1+2 szivattyú
3nap 1+3 szivattyú
az üzemidő változik egy kicsit a vegetáció mértékétől
Arra PLC-t kell venni, van belőle egészen olcsó is, beépített relés kimenettel meg analóg bemenetekkel bármi megoldható, és az legalább ipari kivitel.