Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lrszarom,nekem jobb osz punktum,tanulatlan videki taho. 😆
Egészen biztos. Minden második kötelező szerviznek része csak az olajcsere - ha amúgy kevés km-t mégy.
Akadj már le a hüjje nullásodról te fax pesti 😅 azon kívül is van még némi Magyarország 🤔
Én végig a nagyvárosi elkerülőkről beszéltem, ami megvolt, és 1xcsak fizetőssé tették... pedig még ahol új, és a pálya részeként épült, ott is ingyenesnek kéne lennie, hogy az átutazók ne a városokon át menjenek. Nyugaton erre több példa van.
Jézus,fizetsz egy pitlák összeget évente és használhatod a teljes pályaszakaszt kompletten.
Az M3-tól körben megvan az M1-M5-M6-M7 teljes pest megyei szakasza.
Legalább ne legyél hülye és fogd már fel.
Az egész egybefüggő elkerülő rendszer a fontos.
Te meg ragaszkodsz hogy egy kiemelt része a nullás csakazért is legyen ingyenes.Igaz hogy a hozzá bevezetőkért fizetni kellett alkalmanként egy ezrest.
Ez így van, minden évben felvetik, de végül nem hozták eddig be mert elég gáz lenne, senki nem menne fel mint anno a kapusoknál, pálya üres főutakon meg lépésben.
nekem nem kell mondani
pályán nem megyek mert
drága
hosszabb az út
többet fogyaszt pálya tempónál
időben kicsit jobb, de a hosszabb út miatt nem nyerek vele sokat
szóval nem megyek a pályán........
az a tragédia hogy kicserélték a szimeringet, ráadásul nem is olcsón aztán csak a gond van vele
régen minden jobb volt amikor még elfolyatta az olajat 😁
vannak szettek 1 fúró + pár csavar 4-5 ezer+ posta máris 6 ezer úgymond a semmiért, mert a buzi olasz megtépte úgy hogy méteres pajszerral indult csak meg
Az élet szörnyű. De had ne sajnáljalak 😂
Én mennék pályán, de ugyan menj már el Szegedről Pécsre pályán... szóval soxor nem opció a pályázás. pl. mikor a garázsom szendvics paneljeit hoztam 140 km-ről futóval, akkkor se a pályán mentem, pedig volt arra - de nem akartam ott 70-el feltartani mindenkit 😅
Miért kéne venni? Vagy levenni?
Ne mond hogy nincs egy haverod akitől el tudod kérni és a helyén megcsinálod.
De ha kifizeted egy rendes szerelőnek az árát hogy csinálja meg szintén a helyén az sem tragédia.
Nekem a horvát autópálya is (szgk) kb. annyiba volt, mint a benzin költség. Nem hiszem, hogy ezt nálunk megcsinálnák... nagyon népszerűtlen lenne, a populista O1G nem tenne ilyet 😁

Ui: ezért évek óta szlovénen keresztül megyek horvátba és olaszba is. Tavaly véletlen egyszer a horvát pályán mentem, meg is bántam.
Ja,a többség igénye biztos az volt, hogy az elkerülők is legyenek fizetősek. Legalább te ne legyél már hüjje... ☹️
gps alapú útdíj, az az igazi
lófasz utakon x forint aztán van egy bizonyos szorzó a 3-2-1 számjegyűre
plusz minden falun való áthaladáskor is egy x összeg, így nagyjából értelmetlen lenne a kis zegzug utakon autózni a sóhernak
Ja,a kapus volt ilyen.
Attól függ mit akarunk.A sokat autózókat tereljük a gyorsforgali utakra a kedvezménnyel vagy terítsük szét egyenletesen az összes utazó közt,így arra ösztönözzük a sokat utazókat hogy NE menjenek gyorsforgalmi utakon.
Orrfűrésszel?
Pikpakk. 😆
Ez az e-matricás megye rendszer jó és nem drága a gond akkor lenne ha bevezetnék a km alapút a szgk-nál is mert ezt megint pedzegették, jelenleg a tgk-knak az útdíj több mint az üzemanyag adott úton vagy legalább annyi az emelt áru gázolajjal is. Remélem nem teszik meg mert akkor lesznek igazi dugók mindenhol kivéve a pályákon.
Biztos a 2 év? Nekünk is januárban jó ha lesz az olajban 6000km, de biztos cserés ráadásul a kecsói szervizben lecserélték 1 évesen 7000km-nél, náluk évente kell cserélni. 🤔
le kell venni a kipufogót is
szörnyű macera
Anno többalkalmazottas autószerelő jött, hogy az új busában mwgszakast a menet, kérseztem nyomarékkulcs? Az minek? Háááát ezért. 😄
Bontóban ingyen kapsz ezekhez teknőt, de olajat is tudsz így caerélni még jól is jársz vele mert a belekötött kátrányt is kikaparhatod oszt teknő vissza új olaj bele.
Vegyíl egy olajteknőt.
akartam ilyet csinálni, de arra nem számítottam hogy a meleg olajtól a műanyag részek megpuhulnak, és össze szívja a vákuum
amivel a szervizes szív egy vékony rugalmas fém cső, én meg műanyaggal csináltam
amúgy az első olajcsere óta ilyen, kitekeréskor reccsent akkorát hogy azt hittem a teknő odalett
első pár olajcsere még megvolt teflonzsinórral betekerve alig meghúzva, de végén éreztem hogy a menetnek ez volt az utolsó betekerése, azóta nem tekergettem
Nem letérdelt, valami barom túlhúzta 😅 szerelők valamiért szeretik megtépni, tök feleslegesen 🙁 csak szétbaxxák. Kerékcsavar dettó.
sok szervizben van olyan cucc, hogy a nívópálca helyén leszívja az olajat. Mondjuk a tiéd lehet, nem jönne így ki, mert olyan sűrű, mint a bitumen 😅
Tehát 25800ért kicserélték a pollenszűrőt. Nem drága?