az ingyen napelem fasza nekem is kellett volna de itt látszik hogy majdnem dél van és elég jól árnyékol a fa a piros tetőre
ingyen mindenképp megéri akkor is ha csak napi 100 forint hasznot hajt
azt hiszem csak 5 éves a szerződés, utána ha befosik bármi nem kell mindenáron megcsinálni
egyedül akkor van cumi ha az inverter mondjuk 3-4 évesen kihal mert akkor mindenképp kell venni egy másikat és ha nem sikerül ugyanolyat akkor ismét lehet baszakodni az áram szolgáltató engedélyezéssel
én is 375öst vettem, volt 410 is de a sharp csak jobb mint egy (számomra) ismeretlen
aki ígérte olcsóbban azt amit neked is tettek fel meg mélyen hallgat, egy hétig vártam rá mikor lehet érte menni
Fájó, de most Pipivel értek 1et... aki az elmúlt évben villanyra váltott, meg ingyen napelemet kapott, idén jól fog kijönni... benzin felmegy, gáz felmegy, minden felmegy 🙁 de nekik legalább a közlekedésen és a fűtésen jön vissza is.
ha nem jön össze a sziget üzem még mindig lehet venni egy másik invertert és betáplálni
a napelem meg a többi kacat úgy is 3x annyi mint az inverter, főleg ha az ember el tudja adni 3-5 évesen féláron
az első akkupakk haláláig mindenképp érdemes működtetni a rendszert, utána meg lehet agyalni hogy éri meg jobban
Az én xarom meg újonnan bő 6 millió (de már a gyengébb motorral, 6-os váltóval, hátul most már csak kurblis ablakokkal és radaros automata vészfékező rendszer NÉLKÜL - chiphiány miatt kiherélték a biztonsági berendezéseket belőle). Használtam meg így lassan két évesen 5,5 misi. Hiába no, az értékvesztés! 😆
A szükséges mennyiségű és minőségű akku árának töredékéből megvan a visszatermelő rendszer.
Egyenlőre kurva jó bolt a villamos műveknek a szaldó mert a nap csúcsidőben termel be, és többnyire csúcsidőn kívül használják el.
Vagyis van egy jó kis haszonkulcsa.
Ha bevezetnék a piaci alapú elszámolást, akkor ez a hasznon a magán emberekhez kerülne.
Szóval amíg van szaldó addig érdemes azt használni, aztán ha már nincs, akkor mögé kell tenni az akkut, és azon keresni, hogy tölteni amikor olcsó, és betáplálni amikor drága.
Szimpla szigetüzemmel csak akkor érdemes bajlódni, ha nincs hálózat, és drágább lenne kiépíteni, vagy elég egy kis méretű rendszer, és ezért olcsóbb mint a betápláló inverter, meg az ügyintézés.
na majd pár év múlva gugli megmondja, a légi felvételből simán látszik
múltkor rákerestem a kerítésedre s egyből kiadta hol laksz
azt hiszem ocsmány ferde kerítés vagy ilyesmi és meg is lett egyből
valami kisbolt van szembe veletek
f.szt 😅 nem tudom mennyi van(kezeit széttáró) 11 méter magasan van a háztető lentről nem látom esetleg az utca végéről, szerintem 15 -20 között van de 9 kw-ig még bővíthetem majd ha szükséges. (kezeit széttáró)
Ezt még mindig hülyén számolod. Ez a logika alapján, ha neked van 500 milliód és azt az utolsó forintig ingatlanba fekteted akkor a te számításod alapján nincs pénzed. Attól hogy egy ötmillás autóba beleraktál egy 2.5millásat meg 2.5milla kp-t, attól az neked 5millába került.
az már túl hosszú távú megtérülés pláne, hogy nekem a gázolaj 27%-al kevesebbe kerül mint neked(kezeit széttáró) Én legfeljebb 20 évre tervezhetek 47 évesen te már csak 5-re a dagiságod miatt aztán meg lehet, hogy csak 2 hét 😂
hát azok tuti összefossák magukat belátható időn beül mert gagyi savas munkaakkuk
3 évet jósolnak nekik alapból, ha időnként szulfátlanítom, és minden évben kimosom akkor jó eséllyel kihúz 5 évet is( 7-8 éves akkuk is vannak ilyen módszerrel életben tartva) plusz az inverter is állítható mennyit vegyen ki az akkuból és ha nincs fullra merítve tovább bírja
szerintem 5-6 év múlva hegyekben áll a félig szar kocsi akku, mert amikor a dákód is ilyen 50km felé fog elmenni tuti veszel másik akkut bele, a régi leadáskor meg fizethetsz súlyos 100 ezreket mert kurvára gazdaságtalan az újrahasznosítása, ilyenkor lesz az hogy eladod gombokért és nekem még elketyeg 5-6 évet
ingyen mindenképp megéri akkor is ha csak napi 100 forint hasznot hajt
azt hiszem csak 5 éves a szerződés, utána ha befosik bármi nem kell mindenáron megcsinálni
egyedül akkor van cumi ha az inverter mondjuk 3-4 évesen kihal mert akkor mindenképp kell venni egy másikat és ha nem sikerül ugyanolyat akkor ismét lehet baszakodni az áram szolgáltató engedélyezéssel