attól függ mennyit fogod használni
pl a toyotába nem tettük be pedig tudnék rá jelentős kedvezményt, de olyan keveset megy hogy értelmetlen
és ha megy is többsége bérfuvar szóval nem nekünk kerül pénzbe
Az hogy ez a mi adónk az nem is volt kérdés a dologban. Próbálj arra öszpontosítani amit írtam!Tehát akkor írom mégegyszer. "akkor végülis azt is megtehetné hogy nem ad támogatást hanem zsebrevágná"(a befizetett adót, ugye)
4db 110es akkuval simán kihúzom reggelig még télen is ha van egy kis napfény
110ah 48v az 5kwh, nekem a napi fogyasztásom max 6,5kwh
igazándiból annyi van hogy nappal kell mosni és mosogatni(simán meg tudjuk oldani), a hűtők világítás felét se használja el ami az akkuban van
az akku a gyenge pont, mert vagy drágát veszel és sosem jön az ára vissza vagy szarakodik az ember az olcsóval hogy tovább életben bírja tartani
jelenleg 160 ezer egy ilyen akkupakk kedvezménnyel ha 5 évig bírja akkor az évente 32 ezer, kb 90ezer az éves villanyszámlám, ami szerintem lesz kb harmada, szóval 30 ezeret ha keresek vele évente, az pont annyi hogy 10 év múlva ha kihal az inverter tudok venni egy másikat
szóval optimális esetben is kurvára nullán leszek
persze csak abban az esetben ha maradnak a jelenlegi energia árak.......
Az elszamolassal tudnanak babralni a szolgaltatok (Ft alapra kontra kWh alap) de kormanyrendelet szabalyozza szerencsere. Amig a rendeletbe nem nyulnak bele, addig nincs nagy baj.
egyrészt mert a buzik csak a tetőre szerelhető kivitelre adnak támogatást
nekem meg alapból szar a tető mert van egy kiugró ami árnyékol kb 10ig
de a legfőbb ok hogy ki kellene a fámat vágni mert az meg végképp árnyékol, én meg ki nem vágom a fát, nincs az a pénz
plusz én ebben a visszatáplálós szarban nem hiszek, úgy gondolom el van benne rejtve egy szopás csak még nem tudja senki sem mikor lesz
Áruld már el, hogy miért nem az államilag támogatott napelemes buliba vágtál bele? Kevesebb pénzből jobb megtérülésed lehetett volna. A "maradékból" meg 2 db olcsó hűtő-fűtő klímát is felszerelhetnél.
napelem+hőszivattyús fűtés lenne a jó
ha 20 éves lennék esetleg meglépném, 50évesen a napelem se lesz kifizetődő, de így legalább nem hülyeségre lesz költve
a peca ház lett volna a fasza de olyan sokat kellett volna költeni rá hogy tényleg hozzon zsetont hogy az is bizonytalan lett volna
csónak kellett volna motorral.......
holnap eléggé izomlázam lesz nekilátok megtervezni a tartó keretet
a bolti cucc 270 ezer lett volna, kihozom kb 60+40 ezerből
mondjuk én betonozni fogok az a lecsavarós rögzítés nekem nem szimpatikus
utána 30m ásás is vár még rám
na ezért szeretek semmit sem csinálni....abban nem lesz izomlázam
pl a toyotába nem tettük be pedig tudnék rá jelentős kedvezményt, de olyan keveset megy hogy értelmetlen
és ha megy is többsége bérfuvar szóval nem nekünk kerül pénzbe
110ah 48v az 5kwh, nekem a napi fogyasztásom max 6,5kwh
igazándiból annyi van hogy nappal kell mosni és mosogatni(simán meg tudjuk oldani), a hűtők világítás felét se használja el ami az akkuban van
az akku a gyenge pont, mert vagy drágát veszel és sosem jön az ára vissza vagy szarakodik az ember az olcsóval hogy tovább életben bírja tartani
jelenleg 160 ezer egy ilyen akkupakk kedvezménnyel ha 5 évig bírja akkor az évente 32 ezer, kb 90ezer az éves villanyszámlám, ami szerintem lesz kb harmada, szóval 30 ezeret ha keresek vele évente, az pont annyi hogy 10 év múlva ha kihal az inverter tudok venni egy másikat
szóval optimális esetben is kurvára nullán leszek
persze csak abban az esetben ha maradnak a jelenlegi energia árak.......
(Te még portásnak is hülye vagy....)
azt meg nem vágom ki
megbassza az ég ha egy zöld projektet úgy kezdünk hogy kivágunk miatta egy fát
nekem meg alapból szar a tető mert van egy kiugró ami árnyékol kb 10ig
de a legfőbb ok hogy ki kellene a fámat vágni mert az meg végképp árnyékol, én meg ki nem vágom a fát, nincs az a pénz
plusz én ebben a visszatáplálós szarban nem hiszek, úgy gondolom el van benne rejtve egy szopás csak még nem tudja senki sem mikor lesz
ha 20 éves lennék esetleg meglépném, 50évesen a napelem se lesz kifizetődő, de így legalább nem hülyeségre lesz költve
a peca ház lett volna a fasza de olyan sokat kellett volna költeni rá hogy tényleg hozzon zsetont hogy az is bizonytalan lett volna
holnap eléggé izomlázam lesz nekilátok megtervezni a tartó keretet
a bolti cucc 270 ezer lett volna, kihozom kb 60+40 ezerből
mondjuk én betonozni fogok az a lecsavarós rögzítés nekem nem szimpatikus
utána 30m ásás is vár még rám
na ezért szeretek semmit sem csinálni....abban nem lesz izomlázam
Én mondjuk geotermikusba vágnék bele inkább. De az is szopacs lehet. Vagy drága.