Az 7 éve volt 😁 akkor még drágábbak voltak az akkuk, és a márkásak mindig is drágán adták.
Nekem a DeWalt mostanában ritkán van használva, le van baxva a műhely asztalra, vagy fél éve nem volt töltőn, de megy. Ezalatt a parkszájd már vagy 3x felvolt töltve, az a garázsban van, de az se megy többet - álltában lemerül 2 hét alatt.
A DW már vagy 8 éves NiCd, a park 1 éves LiOn. 2-2 Ah mind2 (jegyzem meg, a DW kisebb méretű 😁)
Nem tudom, milyen ez a csavarbehajtó, én a flexről beszéltem 😁 Mikor említettem múltkor, hogy gyenge, azt írtad, neked vitt mindent, aztán most kiderült, hogy kicsit jobban tolva lefullad, meg legyengül már 3/4 töltött akkunál is...
OK, kelljen hozzá nagy akku, de már a 4-est is 10 rugóért adják... ez az olcsó "mindenkinek legyen otthon parkszájd" gép lassan nem is lesz olyan olcsó.
nekem a régi makitáknak valahogy jobb volt a fogásuk
pl a emagos olcsó fúró se szar de nem öröm kézbe fogni
ez a csavarozó is olyan hogy a ravasz alatti ujj kiképzés az én ujjamnak vékony, órákig használva idegesítő lenne
na egy makita nem ilyen, el van találva a súlypont, kényelmes kézreáll
én azt mondom ha egész nap kell, vagy az anyagi hekyzet megengedi akkor mindenképp megéri jobbat venni
de azért merz van havi 3 órát használva kb minden fos jó
az emagos fúróval is mostanában csak bojlit fúrok arra pont fasza minden héten kb 20 db kell
Teljesen logikus.
Tehát,első körben most vagy csak a motorosokra igaz vagy szinte mindenkire az hogy végletekben gondolkodik.
Tehát ami nem 60-100-150e forintos csúcs ipari szerszám az fos.
Érdeke hozzáállás.
Te speciel 10 órában tekersz be 6x300-as szerkezeti csavart?
Vágsz 30-as hengerelt acéllapot?
Esetleg 14-es lukakat betonpadlóba?
Mert akkor nem ez a te géped,arra van millvauki memeg makita megfelelő gépe.
Arra hogy átlagos mondjuk 5x 150-es facsavarral összeküldj egy nyúlólat nyaranta arra meg nem hiszem hogy polcon kell tartani 4 féle 70ezres dewaltot ahogy az öcsém teszi.
Én inkább másra költöm a pénzkülönbözetet és megoldom parkside-al.
Sőt,most a munkaprofilba illeszkedő 2Ah-s 25e-res kefe nélkülit többet használom mint bármit,sose volt gond.
Nem érzem nagyobb alfahímnek magam ha makita van a kezemben 2x drágábban.
Ugyanúgy betekeri a 3,5x35-öst a munkalapba mindkettő. 😀
Kb mindig ezt mondtam.
Igazából hirtelen nagy áramfelvételkor hajlamos levágni a gépet az elektronika.Ezért is akad meg a flex ha nagyot nyomsz rajta.
Ez nagyobb kapacitáskor nem jön elő,csak ha fogy a delej egyre többször,volt hogy 3/4 töltésnél már akadozott emiatt.
főleg a kerékcsavarozó.
Ezért kéne egy big akku.
Több nemigen.Remélem a régi töltővel is kompatibilis.
a nagyobb akku több áramot ad ki? vagy csak hosszabb ideig bírja?
én majd dupla töltőt akarok venni mert ha ritkán kell a gép tuti mindkét akku ki van merülve
mostanában inkább bontásra használom
pl motorblokkba berohadt csavar, remekül kiveri mint a légkulcs
kézzel tépkedve könnyebben ugrik a kulcsnyílás mint a csavarozóval
mivel 4 fokozatban állítható így jó lehet a kisebb dolgokhoz is ha bekopik a cucc
veszek majd néhány nagyobb csavart aztán felforrósítom a gépet
Emelgettem hasonló kaliberű dewaltot,4Ah akkuval nem éreztem könnyebbnek.
Ami kisebb-könnyebb az általában nyélbe rakható 2Ah cuccok,és a tokmány jobban kiegyensúlyozza.
Mondjuk ilyen 4-5 mm-es 50-60-as hosszú facsavarra pont jobb egy ilyen kisebb akkuscsavarozó mint bármilyen ütvecsavaros,és a nagyakkus is felesleges.
Ha 2-300-as szerkezetépítőcsavar kell akkor jók a nagyteljesítményű ütvecsavarotzók.
ha dolgozni kellene vele sokat tuti nem vennék ilyet
inkább valami sokkal könnyebbet még ha 5x annyi is az ára
veszek hozzá töltőt mert megtartom a csavarozót, meg nézek valami fúrót aztán a makitát meg az emagos fúrót kibaszom a kukába hogy ne legyen ennyi kacat a háznál
facsavar torx fejjel
nem pozdorja mert vastagabb a mag
ilyen egy utas spéci raklapban volt egy kompresszor alatt
el kellett hozni a hulladékokat aztán szétcsavaroztam hogy tudjon fater fűteni a raklappal
kb semmire sem jó mert repeszti a vékony fát
na
teszteltem ezt a parkside csavarozót
a 25 ezres árához és az 5 éves jótálláshoz képest nem sok
a makitához képest azért vannak különbségek
a fogáda se olyan kényelmes meg túl nagy erőnél kezd racsnizni és emiatt nem sokkal másabb vele csavarozni mint egy fúróval
40-45db 6x15 ös csavart tekertettem gerendába, aztán érzem a csuklómon hogy ennyi elég is volt a mai napra
gipszkartonozni nem kell vele, nehéz is meg nem is lehet finoman bánni vele
a 4ah akku meg egy halál, túl nehéz a segge tőle
összegezve: itthon ezt azt bütykölni jó, de egész nap nem dolgoznék vele
Nekem a DeWalt mostanában ritkán van használva, le van baxva a műhely asztalra, vagy fél éve nem volt töltőn, de megy. Ezalatt a parkszájd már vagy 3x felvolt töltve, az a garázsban van, de az se megy többet - álltában lemerül 2 hét alatt.
A DW már vagy 8 éves NiCd, a park 1 éves LiOn. 2-2 Ah mind2 (jegyzem meg, a DW kisebb méretű 😁)
Akku ár, érdekességként: https://szerszam-akkumulator.a...