Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az 7 éve volt 😁 akkor még drágábbak voltak az akkuk, és a márkásak mindig is drágán adták.
Nekem a DeWalt mostanában ritkán van használva, le van baxva a műhely asztalra, vagy fél éve nem volt töltőn, de megy. Ezalatt a parkszájd már vagy 3x felvolt töltve, az a garázsban van, de az se megy többet - álltában lemerül 2 hét alatt.
A DW már vagy 8 éves NiCd, a park 1 éves LiOn. 2-2 Ah mind2 (jegyzem meg, a DW kisebb méretű 😁)

Akku ár, érdekességként: https://szerszam-akkumulator.a...
2015 körül a makita 2ah akku volt 12 ezer
és az nem is lítiumos volt
és kihalt fél év alatt
ennek tükrében a 10 ezres park nem rossz
Nem tudom, milyen ez a csavarbehajtó, én a flexről beszéltem 😁 Mikor említettem múltkor, hogy gyenge, azt írtad, neked vitt mindent, aztán most kiderült, hogy kicsit jobban tolva lefullad, meg legyengül már 3/4 töltött akkunál is...
OK, kelljen hozzá nagy akku, de már a 4-est is 10 rugóért adják... ez az olcsó "mindenkinek legyen otthon parkszájd" gép lassan nem is lesz olyan olcsó.
nekem a régi makitáknak valahogy jobb volt a fogásuk
pl a emagos olcsó fúró se szar de nem öröm kézbe fogni
ez a csavarozó is olyan hogy a ravasz alatti ujj kiképzés az én ujjamnak vékony, órákig használva idegesítő lenne
na egy makita nem ilyen, el van találva a súlypont, kényelmes kézreáll
én azt mondom ha egész nap kell, vagy az anyagi hekyzet megengedi akkor mindenképp megéri jobbat venni
de azért merz van havi 3 órát használva kb minden fos jó
az emagos fúróval is mostanában csak bojlit fúrok arra pont fasza minden héten kb 20 db kell
Nem kell ehhez se ipari szerszam, sem motorosnak lenni.
Teljesen logikus.
Tehát,első körben most vagy csak a motorosokra igaz vagy szinte mindenkire az hogy végletekben gondolkodik.
Tehát ami nem 60-100-150e forintos csúcs ipari szerszám az fos.
Érdeke hozzáállás.
Te speciel 10 órában tekersz be 6x300-as szerkezeti csavart?
Vágsz 30-as hengerelt acéllapot?
Esetleg 14-es lukakat betonpadlóba?
Mert akkor nem ez a te géped,arra van millvauki memeg makita megfelelő gépe.
Arra hogy átlagos mondjuk 5x 150-es facsavarral összeküldj egy nyúlólat nyaranta arra meg nem hiszem hogy polcon kell tartani 4 féle 70ezres dewaltot ahogy az öcsém teszi.
Én inkább másra költöm a pénzkülönbözetet és megoldom parkside-al.
Sőt,most a munkaprofilba illeszkedő 2Ah-s 25e-res kefe nélkülit többet használom mint bármit,sose volt gond.
Nem érzem nagyobb alfahímnek magam ha makita van a kezemben 2x drágábban.
Ugyanúgy betekeri a 3,5x35-öst a munkalapba mindkettő. 😀
Kb mindig ezt mondtam.
Érdekesen meséled el hogy a Parkside egy fos múltkor még sztároltad...
Igazából hirtelen nagy áramfelvételkor hajlamos levágni a gépet az elektronika.Ezért is akad meg a flex ha nagyot nyomsz rajta.
Ez nagyobb kapacitáskor nem jön elő,csak ha fogy a delej egyre többször,volt hogy 3/4 töltésnél már akadozott emiatt.
főleg a kerékcsavarozó.
Ezért kéne egy big akku.
Több nemigen.Remélem a régi töltővel is kompatibilis.
Is
a nagyobb akku több áramot ad ki? vagy csak hosszabb ideig bírja?
én majd dupla töltőt akarok venni mert ha ritkán kell a gép tuti mindkét akku ki van merülve
A nagyobb 8Ah-s akku bizgat kicsit. 🤔
A flexbe kéne nagyobb delej.
De ilyen prémium töltő nem bizgat.
Fene tudja lehet e tölteni normál töltővel. 🤔
mostanában inkább bontásra használom
pl motorblokkba berohadt csavar, remekül kiveri mint a légkulcs
kézzel tépkedve könnyebben ugrik a kulcsnyílás mint a csavarozóval
mivel 4 fokozatban állítható így jó lehet a kisebb dolgokhoz is ha bekopik a cucc
veszek majd néhány nagyobb csavart aztán felforrósítom a gépet
Emelgettem hasonló kaliberű dewaltot,4Ah akkuval nem éreztem könnyebbnek.
Ami kisebb-könnyebb az általában nyélbe rakható 2Ah cuccok,és a tokmány jobban kiegyensúlyozza.
Mondjuk ilyen 4-5 mm-es 50-60-as hosszú facsavarra pont jobb egy ilyen kisebb akkuscsavarozó mint bármilyen ütvecsavaros,és a nagyakkus is felesleges.
Ha 2-300-as szerkezetépítőcsavar kell akkor jók a nagyteljesítményű ütvecsavarotzók.
ha dolgozni kellene vele sokat tuti nem vennék ilyet
inkább valami sokkal könnyebbet még ha 5x annyi is az ára
veszek hozzá töltőt mert megtartom a csavarozót, meg nézek valami fúrót aztán a makitát meg az emagos fúrót kibaszom a kukába hogy ne legyen ennyi kacat a háznál
facsavar torx fejjel
nem pozdorja mert vastagabb a mag
ilyen egy utas spéci raklapban volt egy kompresszor alatt
el kellett hozni a hulladékokat aztán szétcsavaroztam hogy tudjon fater fűteni a raklappal
kb semmire sem jó mert repeszti a vékony fát
Nameg a 6x15 az facsavar vagy metrikus?
Mert szerintem irgalmatlan vastag és rövid.
Mihez kellett ez a hülye méret?
Barkács eszköz, arra jó
És ha neked kéne megvenni,kifizetni az árát?
Úgy hogy olyan kurvasokat alapból nem akarsz dolgozni. 😆
300 km-t akkor megy el, ha hátulról fúj a szél… akkor nem fogyaszt áramot sem, mert azt a badog kasztnit simán tolja 😂
ez a fajta csavarozó
https://www.lidl.hu/p/barkacs-...
na
teszteltem ezt a parkside csavarozót
a 25 ezres árához és az 5 éves jótálláshoz képest nem sok
a makitához képest azért vannak különbségek
a fogáda se olyan kényelmes meg túl nagy erőnél kezd racsnizni és emiatt nem sokkal másabb vele csavarozni mint egy fúróval
40-45db 6x15 ös csavart tekertettem gerendába, aztán érzem a csuklómon hogy ennyi elég is volt a mai napra
gipszkartonozni nem kell vele, nehéz is meg nem is lehet finoman bánni vele
a 4ah akku meg egy halál, túl nehéz a segge tőle
összegezve: itthon ezt azt bütykölni jó, de egész nap nem dolgoznék vele
Lankadtal vagy állóval? 😂
Nektek lovaskocsi kellett volna bazdmeg nem villanyautó, de tudom, arra nem volt pályázat... 😂
nem érdekel a napelem téma
amúgy se lett volna ingyen
azt várom mikor adóztatják neg a napelemeseket, akkor leszek csak igazán boldog
😁 😁 😁 😁
Te jo eg,hogy lehettek ekkora fogyatekosok,a toltest oszlopro egy idomitott majom is megóggya. 😂