almás telefonnak(egyéb cuccnak) nagy előnye hogy ahhoz a hw-hez írják meg az sw-t így persze hogy jobban ki tud használni minden erőforrást
az android rengeteg féle mobilon megy, ami rengeteg féle hw kialakítás, pl a ram gyártók is eltérőek hiába ugyanaz méret és a sok cucc nem mindig 100% kompatibilis egymással
persze a gyártók átalakítják a maguk "arculatára" az android rendszert de attól az alapok még maradnak így sok esetben nem az igazi hiszen egy-egy gyártónak több mobilja van a piacon mint az almásnak összesen volt eddig
amúgy pl a 6-os elég fos lett nekem van pár ismerősnek és általában nem szeretik, még androidhoz képest is sok vele a hiba(itt is valami béna frissétéssel volt a baj)
a másik amit szar az almásban hogy nem kapni hozzá semmit ami gyári. pl nem kapsz egy gyári akkut sehol sem, egyszerűen nincs még a szifonosok is utángyártott akkut tesznek bele......
a samsunghoz bebaktat az ember és kezedbe nyomják az akkut, pl az s3minihez 3500ft volt(anyámnak 3 napokat bír az akkuja)
A másik hogy nem véletlenül csak a samsung maradt mint nagy gyártó... az s8-ra pl le le is cserélném az ipjonet mert gyönyörű telefon és sok előnye van az iphonehoz képest de sok hátránya is
Én csak azon akadok meg mikor az almás kontra bármi más a téma hogy mennyire fanatikusak tudnak lenni az almás tulajok. Nekem most ugyan egy régi 4-es almásom van. Nem rossz de nem magasztalom agyon. Működik teszi dolgát és ennyi. Mondjuk öcsémnek van egy almás laptopja. Alkalmazotti kedvezménnyel meg mindennel hozta el a Euronicsból. Ultrabook rendszerű azaz nincs benne merevlemez csak memória kártyákból áll a hdd. mondjuk nem kevésből. Azon akadok meg hogyha nem egyhuzamban film megy rajta akkor simán elkocok 6-8 órát is akkuról. Ami nálam kiveri a biztosítékot. Mondjuk nem valami felhasználó barát. Olyan fura hogy minden fordítva van rajta. De egy kifejezetten stabil masina. Mondjuk nem érzem úgy hogy annyival többet ér mint amennyivel alapból többet kérnek érte. Főleg a telefonoknál érzem így. Laptopoknál azért már határeset.
Majd ha lesz egy iphoneod utana beszélgethetünk hogy mi is a szar benne. Szar benne hogy nem akad, nem fagy csak teszi kitartóan a dolgát. Ugyanez a winfossal is, bár en is azt használom mert irreálisnak tartom hogy a pro 950korul van, mig egy jobbacska winfos laptop mar 300ert.
Én a fiamtól "örököltem" egy kettő éves Lenovo A536-ot ami ugye jó öreg 4.4 kitkat-al fut, akku jól bírja még, karcmentes tetettem rá új fóliát, kapott egy szilikon tokot, pár évig még elszalad velem... Képeket látjátok milyet csinál zenét lehet vele hallgatni net/vifi gyors rajta telefonálni is jó vele ennyi.
Én nem dicsekszek vele, félre értesz. Ha folyamatosan szenvedni akartok az nem az én problémám, az hogy én csak használom és nem bosszankodok az nem dicsekvés, hanem egy előre meghozott helyes döntés.
Ha úgy gondolod, hogy egy 4 éves telefonnal dicsekedhetek, akkor eléggé csóró lehetsz, már ne is haragudj :)
az xperia z telefonom is annyi idős és működik csak az akku nem az igazi
a sok filmnézés miatt napi 2x volt minimum töltve sokszor folyamatosan töltve volt 8-10órákat és megviselte az akkut
plusz a kijelző már kicsit halványabb lett de heti 40 ürákat biztos ment
gari után le lett szedve róla a vondafonos sw és egy általános feltéve nagyjából ennyi beavatkozás volt elkövetve
egy z2-t akartam venni de olyan árakon adták volna hogy inkább lett féláron a huawei és 90% tudja amit a z2
4 éves lesz lassan az 5S-em, hibátlan. Hónapok óta kikapcsolva vagy újraindítva sem volt. A fiatalabb modelleken tényleg fura a kamera megoldás, én sem értem a mai napig.
Csak azt nem értem, hogy aki velem együtt vett telefont annak azóta a második-harmadik androidos telefonja van...
fene se tudja
van a családban 4-es 5-ös 7es de nekem egyik se jön be igazán
telefonálni az 5-ös szerintem fasza lenne nagyon jó fogása van nem fél attól az ember hogy eltörik, viszonylag kicsi de mégis megfogható
de ez az ájfón érzés nem jött át, pedig ha kellene használhatnám az 5-öst mert most wifi szervernek van csak használva
a 4esről nem tudok sok jót mondani, olyan hibái vannak ami a korabeli androidoknak nincs, jó esélyel egy elhibázott frissítés lehet az oka, asszonynak jó mert nem tud vigyázni semmire sem.....
a 7es szép is jó is, kurva szép képeket csinál, a videó felvételei hihetetlenül jók, de ahogy megoldották a kamera résznál a hátlapot, hát megverném aki így tervezte
a képe nagyon tuti, de amennyit kérnek érte akkor se venném meg ha lenne rá pénzem
Holnap megyek Hadtörténeti Kiállításra pestre. Aki akar jöjjön, örűlnék neki ha nem egyedül kellene mennem. 3 órára kell odaérni, ekkor van a tárlatvezetés.
PÜ-ben, itt, vagy telefonon jelezzen aki akar jönni aztán összefutunk. Zircen lenne a start, a táv oda-vissza kb 200km. Én egy N-es SV-vel leszek, 100-130-at szoktam tartani.
Amíg nem vesztek iPhone-t addig nem lesz telefonotok... Én is szenvedtem minden androidos csodával úgy mint autóba a VW-el... De felnőttem.
Kaptam cseretelefonként egy samsung csúcsmodellt, de sokba került nekib@sznom az autópálya szalagkorlátjának, még a SIM kártya is eltörött...
az android rengeteg féle mobilon megy, ami rengeteg féle hw kialakítás, pl a ram gyártók is eltérőek hiába ugyanaz méret és a sok cucc nem mindig 100% kompatibilis egymással
persze a gyártók átalakítják a maguk "arculatára" az android rendszert de attól az alapok még maradnak így sok esetben nem az igazi hiszen egy-egy gyártónak több mobilja van a piacon mint az almásnak összesen volt eddig
amúgy pl a 6-os elég fos lett nekem van pár ismerősnek és általában nem szeretik, még androidhoz képest is sok vele a hiba(itt is valami béna frissétéssel volt a baj)
a másik amit szar az almásban hogy nem kapni hozzá semmit ami gyári. pl nem kapsz egy gyári akkut sehol sem, egyszerűen nincs még a szifonosok is utángyártott akkut tesznek bele......
a samsunghoz bebaktat az ember és kezedbe nyomják az akkut, pl az s3minihez 3500ft volt(anyámnak 3 napokat bír az akkuja)