Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

300 ezer
ebből kb 120 már elmenne egy villanyos 200 literes bojlerra, szóval marad a napelemes hálózatra 180.....
ezen a napelemez izén már futottunk pár kört, sosem lyukadtunk ki párezerre inkább arra hogy kb sosem jönne az ára vissza
de ha egyszer is levezetnéd pontosan mit vegyek és hol akkor tényleg megcsinálom ha 5 év alatt nullán leszek
avval kell kezdeni hogy most gázbojler van, kb havi 5 ezer a fogyasztása
úgy kell kalkuálni hogy napi 2x 100-120 liter forró víz kimegy ennyi mindenképp kell
szóval várom a nagy ötleteket, 300 ezerig, de ebben az utolsó csavar is benne legyen, munkadíj nem kell mert mindent is meg tudok csinálni
mostanában elég sok összetettebb tecnikához van szerencsém
egyszerűen nincs olyan dolog ami tudna működni több száz vagy akár ezer évig
egy szaros kondenzátor nem bír ki 50 évet, nem hogy egy komplex vezérlő rendszer ami napi 24 órában üzemel
ha te a marson élnél pár évet után a földön egy lépést se tudnál megtenni, csak vergődnél a földön mint a keszeg a fűben 😛
az összeomlást meg meg lehet állítani, gyorsan el kellene kezdeni gondolkozni, hogy az adriai nyaralás a fontos vagy az hogy a dédunokánk is tudjon lélegedni
mivel mindenki az adriát meg az ájfónt választaná, így értelmetlen minden.......
a marsi kolónia kialakítása is jó nagy pofon lenne az élhetőségnek
http://youtu.be/AATVoRfXRRo ezt a sok szarhatárt! 😅
én értem ezt a marsi dolgot, de a földtől függene az ottlét sikeressége
a mezőgazdaság elindításához is annyi dolgot kellene odavinni hogy a föld jelenlegi gazdasága sem bírná
elméleti szintem amit 1x odaviszel azt utána folyamatosam fel lehetne használni, gyakorlatilag ez nem sikerülne, de ha mégis lenne tökéletes újrahasznosítás akkor is csak az adott szint maradna, persze ehhez a saláták közé kellene szarni minden nap de ez csak részletkérdés 😂
a legnagyobb gond az hogy a semmiből nem lehet csinálni valamit még akkor sem ha korlátlan erőforrás társul mellé
és a marson nem sok minden van......
Én megmondom a megoldást: Nem éri meg foglalkozni vele, szét kell szórni a nagyvárosokban, és pár ezer évre meg van oldva a túlnépesedés 😆
Túl sok ideje is van azon agyalni hogy miért nem érdemes semmit csinálni 😂
Szaros pár tábla napelemet nem tudott venni darabját 8000 forintért a jófogásról hogy rákösse a bojlerre, pedig fillérekből ingyen melegvíze lehetne, ami kb. a legnagyobb áramfogyasztó egy lakásban, de még ezt is megmagyarázta miért nem éri meg 😂
Mi a mertek? A sok milliard kinainak, pakinak, niggernek, indiainak is UGYANAZ mint neked?
Mert akkor ugy is rosszabb lesz, mint most.
Mindegyikuknek egy motor, csaladonkent ket auto (vagy amennyi nektek van), utazas, hutolada, mosogatogep, szarito, efy fore eso negyzetmeter lakas?
Nem kell kiírtani. Megoldják az emberek ezt egymás közt, a szűkölő erőforrásokért (ivóvíz, kaja, lakható területek)
Pedig bassza meg a bebifoka. 😆

http://youtu.be/mUTUhD-IlY0
Nem hangzik rosszul...
Senki nem mondta hogy könnyű.
Bár a kanapék állítólag jóval kényelmesebbek 1/3 gravitációban 😆
Ha a tengerek mélyén élsz, mennyiben segít ha jön egy emberiséget kipusztító világjárvány, aszteroida, vagy atomháború?
Mennyiben segít a kiszipolyozott földön ha még jobban kiszipolyozod?
Ha így folytatjuk nem olyan lesz itt mint a Marson, hanem olyan mint a Vénuszon.
Összeomlik az ökoszisztéma, légkör, talaj, mérgező lesz, föld túlhevül az oxigénszint csökkenése és az üvegházhatású gázok felgyűlése miatt. Ne ekkor baromi jól fog jönni ha van pár törékeny csontú Marsi akik már megoldották ezeket a problémákat és iparszerűen űzik.
Szépen megvárjuk míg kihal a sok idióta földi és visszajövünk leigázni benneteket (gonosz kacaj) 😆
Még, de 150 éve még épp csak gőzmozdonyok voltak előtte vagy 4000 évig a lovak voltak ma meg már robogóval mész a dvcs-re. 😃
Ez így van, de nem befolyásolja azt amit írtam.
Könnyebb egy marsi kolóniát sikerre vinni, mint meggyőzni a hülyék tömegét hogy legyenek okosok és mértéktartóak.
Nézd csak meg mi megy itt ha szóba kerül a napelem, villanyautó, vagy bármi zöld technológia. Egymást túlharsogva bizonygatják hogy hülyeség, és nem éri meg, és dögöljön meg a bébifóka, mert nem tud 30percet tölteni 250kilóméterenként, neki egyben, megállás nélkül kell lejutni a horvát tengerpartra, "mert neki az jár".

Na én ezért akarok elhúzni a Marsra. Ott egyrészt nincs más lehetőség, csak jól használni az erőforrásokat, másrészt jó eséllyel nem a hülyék mennek oda, de ha mégis akkor majd a körülmények kigyomlálják őket, mert pillanatok alatt a légzsilipben találja magát 😝
Köszönöm hogy gondoltál rám 😂
ezt már kitaláltam: malaguti password 250
nagy plexi, a fűtés mehet a lábakra, 16" kerékm nem kicsi de nem is az a nagy batár test
Én meg azon, hogy kéne egy kicsit nagyobb rotyesz azt téli tiszta száraz időben jobb lenne vele a környéken lődörögni...
A jövö évi horgászatok során azon fogok gondolkodni hogy a radioaktív sugárzást hogy tudom közönbösíteni
Csak némi tudat módosító kell és mindent is meggondolkodok 😀
Marhára van időd agyalni ilyeneken, de szívesen olvasom...
Jobb mint Bogyó meg pár idióta agymenése a politikáról, meg a kofidiszró. 😁
Vissza fordítani már nem lehet, ehhez ki kellene irtani minden embert utána pár ezer év és meggyógyulni a környezet
Fenntarthatóság esetleg megoldható lenne de ehhez olyan áldozatokat kellene hozni amit senki sem tenne meg
Igazándiból ennyi emberrel nem is lehetne megtenni
Pl dédapámnak volt egy tanyája pár hold mindenféle föld egy kis akácos, néhány tehén ló aztán kb önfenntartó módon elvegetált
Pontos adatokat nem tudom de ha nagyon muszáj ki tudnám deríteni
De úgy gondolom 3-4 hektár területen minimum gazdálkodott
Ha csak Magyarországon az emberek 1/3része így akarna élni már nem lenne elegendő föld terület
Mivel ez nem járható út csak egy olyan diktatórikus államban lehetne bármit is elérni ahol azt is megszabják mennyi vizet használhatsz el egy nap
Ezt meg senki sem szeretné
Kutya jó, hogy itt mindenre IS van megoldás. 😀
Na ezért jó motoros lénynek látszani. 😋
A Mars halott ötlet
Se légkör se mágneses védelem
Napfény is jóval kevesebb
Szóval búra alatt kellene élni
Mivel jó eséllyel nincs szén meg kőolaj napenergiával kellene fűteni(módszer mellékes ) ami nálunk se működik igazán.....

Plusz a sokkal kisebb gravitáció miatt a szervezet úgy leépítené( ki sem fejlődnek ) az izmok csontok hogy a szervezet nem lenne életképes
Ha búra alatt akarunk élni a tengerek alá kell menni
Vagy keresni olyan bolygót ahol van lélegeztető légkör és a gravitáció legalább 80%a földinek
Nem vagyok luddita, ne érts félre. Csak zsákszámra pazarolunk erőforrásokat fasságokra, az újrahasznosítás a közelében nincs annak, ahol lennie kellene és a konzumidiotizmus a csúcsra van járatva úgy, hogy egyes forrásaink kimerülőben vannak. Még ha előrefelé is haladunk, kissé "három lépés előre, kettő hátra" érzésem van.
Abban biztos lehetsz hogy nem 😁 de mégis előre viszi az emberiséget, ez a következő lépés. Kár lenne megrekedni, mert az a biztos hanyatláshoz vezet.