Sziasztok
Van egy XL-es mugenrace protektoros kabátom. Hálisten kifigytam belőle Protektoros, béléses, kényelmes, csak lóg rajtam
ha valakit érdekel, 40k volt az új ára, 20k ért vihető.
Bírság az lehet hogy nincs, de ha a helyszínen elveszi a forgalmit, trélerrel kell hazavinned a motort,és új rendszámot kell venned az nem lesz olcsó.
Ráadásul rendszám nélkül azonnal utánad vetik magukat ha meglátnak.
Mondjuk én amúgy is ilyen fura motoros vagyok, hogy egyenesen hordom a rendszámot, nincs blokkolóm, és betartom a sebességkorlátozást.
Hát bakker... vannak ötletek
A magyar már csak ilyen
Én azért kíváncsi lennék, hogy rendszám nélkül hogy enged vissza a forgalomba a jard...
Szerintem ha megállt rendszám nélkül, akkor leszállít a gépről és arra már te nem szálsz vissza.
Nincs bírság,nem kell,hogy elhiggye,hanem tények vannak:
Elhagytad a rendszámodat menet közben,/mivel a garázsban nem szokott leesni/
Rendőr feljelent érte hivatalból,de mint mondottam ez csak annyit jelent,hogy neked rosszabb esetben igényelned kell egy másikat,az összes velejáró költséggel!
B-verzió,bedobod egy postaládába,onnan hivatalból a posta beviszi a rendőrségre,onnan pedig kiértesítenek téged nagy boldogan,hogy megtalálták az elveszettnek hitt rendszámodat!
A lényeg:NINCS BÍRSÁG EGYIK ESETBEN SEM,mivel nem bizonyítható a szándékosság ténye!
Ez is kiskapu,csak vagyunk olyan becsületesek mi motorosok,hogy nem használjuk ki!
Ugye?
Azért ez így nem igaz, a rendszám nélkül közlekedő járművet biztosan azonnal üldözőbe veszik, birság és ugrik a forgalmi is. Senki sem hiszi el hogy reggel még megvolt, pont most hagyta el.
a hajlítás és a nem megfelelő szög is büntetendő, és büntetik is.
egy egyszerű példával élve: ha a rendőrnek aznap még be kell szednie mondjuk harmincezer forintot, akkor vajon kit állít meg? az autóst, akin látszólag minden rendben van, vagy téged, akinek ötven méterről látszik a motorján, h simán írhatja a csekket?
a szabály egyébként befelé 5, kifelé 30 fok. ha nem akarsz csekket kapni gyorshajtásért, akkor egy lézerblokkolóra ruházz be: legális, és kevesebbe kerül, mint a rendszámért kapható bírság...
nekem is fent van autón/motoron kb két éve, és micsoda véletlen - azóta nem jön csekk.
A szabály úgy szól,hogy az egyedi azonosító csakis a gyári specifikációban használható!
Tehát ha nem ott van mint a gyári típusfotón,vagy meghajtod,vagy más szögben állítod be,vagy akár összegumizod :D,vagy akár 'rugalmas" tartót használsz az kimeríti az egyedi azonosító meghamisítását,még ha az eredeti is!
Amúgy meg rendőre válogatja,a legtöbb toleráns a kisebb hajlítással szemben,de ha belefutsz egy olyanba,aki elől lelépett egy motoros az imént,az nem lesz toleráns!
Ennél jobb az a verzió,hogy elhagytam a rendszámomat!
Azzal nem tudnak mit kezdeni!
már megtettem. pont azért mert volt egy 30as bírságom, egy trafi lőtt le. és többet ilyet nem szeretnék. azt meg tudjátok mondani hogy milyen szögben szabad felhajtani? én 30 fokot hallottam, de én csak annyira akartam hogy trafi ne szedjen le, de vízszintesre sikerült, így 10 méterről még olvasható. És konkrétan miért büntetnek? -a tábla meghajlításáért tehát kismértékű megrongálásáért vagy azért is ha nem hajlítom meg csak a tartót amiben elhelyeztem úgy szegelem fel hogy igencsak a nap felé néz?
Üdv!
Rámennek!Két opció van,vagy nem állsz meg és sikerül vagy megállsz és fizetsz! (mindkettőben volt részem,az a különbség,hogy előbbinél akkor tol az adrenalin mikor menekülsz,utóbbinál a postán mikor tejelsz )
Sziasztok! Mostanában csatlakoztam ide és egy egyszerű kérdéssel fordulnék hozzátok. Az érdekelne mennyire mennek rá a rendőrök a felhajtott rendszámtábla témára? Vagyis jó lenne ha akinek van volt ezzel kapcsolatban tapasztalata akkor megosztaná, előre is köszi!
Az első mosást azért majd megcsináltatom az asszonnyal